Vajon mire alapozta a PM az idei 3,2%-os inflációs számot, amihez a nyugdíjemelést kötötték, ha a legalacsonyabb becslést adó Századvég is 3,7%-kal, a szakértők többsége pedig legalább 4%-kal számol? Nem néznek minket hülyének? Mert a boltban hétről hétre magasabb árakat látok.
Ingatlan nekem úgy jött be, hogy nem adom ki. Üresen kell állnia, hogy ne legyen vele baj. Az ingatlan ára önmagában megy fel. A “havi” bevételt pedig a szabad felhasználású vagy befektetési hitelre vett diverzifikált portfólió hozama adja. Certifikát esetén a befektetési hitel a legjobb. Ha idben fizetem kamat sincs. Fedezet meg az ingatlan. A kiadással mindig van valami baj. Vagy van vagy nincs, leamortizálják, nem fizetik, nem lehet kirakni stb. Mondjuk üzlethelyiség vagy termőföld kiadása már jó lehet de azok nem olyan kedvező fedezetek.
Irjátok hogy emelkedhet még, gondolom az aktuális kamata? Ha kamatcsökkentés jön 1-2 év múlva, akkor 1-2'ev alatt szép kamatot ad már? valami ilyesmi rémlik. 1x leírta valaki a pontos logikát , de nem teljesen tiszta
Revon annyi devizában nyitsz számlát, amennyit nem szégyellsz. Plusz ktg nélkül. Inkább az a baj, hogy azért sok-sok millió megtakarítást nem tartanék náluk..., vannak negatív tapasztalatok bőven.
Lehet, hogy igazad van, akik értik, azok már figyelik valószínűleg úgy is. Persze talán néhányan utána gondolnak annak amit írtam. Ráadásul ez egy jóval likvidebb papír. Az utolsó aukció már 6,81 es minimumra ment. Nem csak allamkincstar létezik. Különben egy másik topikban írtam is, hogy valószínűleg megy még feljebb is. Mondjuk szerintem lakossagi kotvenybol is lesz hamarosan 7% feletti kibocsátás ismét. Lehet , hogy eleri a 8 át is. Meglatjuk.
Nem feltetlen kiadás, kellhet a gyereknek aki kint tanul ,el dolgozik lakasra (vagy beugróra) vagy “vegyetek valamit adjátok ki” vagy simán spnyol nyaraló lakás egy pesti panel árából, “hátha felmegy az ára ott is”, vagy a jó ég tudja mi és hova. Mindegy, a mondanivaló az lett volna ha a pénzek valami deviza dologba mennek az látványos lesz az árfolyamban tippem szerint.
Magyar Állampapír tulajok