Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Mindent tudtok amit választásra tudnotok kell aztán nekem itt ne legyen sírás rívás.. Én nem fogok akkor is megleszek ha jön a Poloska Péter én tudom mire kell felkészülni engem meglepetés nem fog érni benneteket fog meglepetés érni ..!
8 % ot kaptam. Albérleti hozamok majd akkor indulnak meg ha jön a kedvenc Tiszátok. Eltörli a 3 % os hitelt megugrik a alternatív hitellel vett lakás törlesztője 6-7 % os hitel szintre és majd olcsóbb lesz bérelni mint vásárolni. Na majd akkor ugrik meg a bérleti díj is közelíteni fog újra a 6-7 % hoz a külvárosi paneleknél, mert tódulni fognak az emberek a bérlés felé hisz az éri már meg jobban. ( akkor fog jobban a drágább lakás ára is megindulni , mert most mindenki csak 3 % al akar venni ha nem tud inkább nem vesz - bérleti hozamok stagnálása miatt.. egyébként a külvárosi paneleknél a bérelti díj emelkedés nem állt meg csak lassult a belvárosban van nagy értékű albérleteknél fagyás az árakban) Ne kérdezzetek nem akarok ide írni vissza szokni a fórumra ..Na léptem.
Helló izom, látom kiengedtek :) Az egyik azért szavaz a Fideszre mert nincs agya és perspektívája a másik meg azért nem szavaz rá, mert az anyagi érdekeit a hosszútávú perspektíva felülírja (alapvetően ez a különbség). Mesélj mennyi fizuemelést kaptál 15-25-30%... biztos nagyot mennek idén az albérleti hozamok!
Feltételezem azért, mert egy jó lokációban lévő drága területről beszélünk, ami nincsen beépítve. Sokaknak ott rohad 4 méteres gazban - mondván nem kenyérre kell. Én a dupláját is elkérném egy évben!
Valoban ez is egy nezopont, es helyes erv lehet sajnos. De en attol felek h valtas eseten is gatya lesz, es megerosodott visszateres. Kicsit 2006os erzesem van. Aki győzött annak eleve elrendeltetett volt...
Nem birtad ki iszonyka..eddig tartott a vákuum tudod te hogy hol. Mennyé budikat suvickolni meg cserélni a proli bérlőidhez. 250ből éltek 5en....ez kimaradt hogy mennyire jó világ(otok) van. Fidess propagandista vagy. Nem vagyunk erre itt kiváncsiak. Van erre topic ahol istenítheted a trotykost.
Gyakorlatilag megszerezte az orosz kozep europat, ahogy az ukran haboru elott be is jelentette celkent. Egy usa orosz kiegyezesnel az EU siman elengedheti az orszagot, mert nem lesz eszkoz a kezeben...
Elemeire estek es ez a mostani hamis zaszlos muvelet mindent felulmul. Soha nem kepzeltem volna h kepes ilyen arulasra OV . A legveszelyesebb az, hogy ezzel a Tisza utja is ki van jelolve. Becsalta az orpszok halojaba. Ha ket lepest tovabb gondoljuk a szerb szalat, akkor borzalmas kep rajzolodik ki. Az oroszok egy valasztas utani robbantassal a szerbeknel romokba dontheti az orszagot. Gyakorlatilag a kiszolhaltatta ov az oroszoknak az orszagot. Végtelenül elkeserito a tortenet. 3 mp alatt tudja leterdeltetni a ruszki MPt is ha győzne... Mert tart kapukat csinalt e szepremenyu mangalica es a hordaja...
Ha véletlenül nyerne a fidesz, akkor biztosan ez lesz az utolsó 4 évük. Lesz egy nagyon erős ellenzék, a következő 4 evben pedig meghal 400.000 nyugdíjas szavazójuk és belép 400.000 uj fiatal választó. Furcsa módon a fidesz politikai tulelese csak a mostani választások elvesztésęvel lenne ellepzelheto, bár ennek is nagyon kicsi már az esélye. Szépen felszamolják magukat, vége van.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link