Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Freszelés vasárnap, 07:36
Előzmény: #264279  TozsdeMagus
Eddig mindig megmentették az idiótákat vagy legalábbis kisegítették. Nincs kétséget a jövőt illetően sem. Nincs pénzed felújítani? Tessék adunk... legalábbis toldozás-foldozásra elég lesz. 90%-nak persze fogalma sincs, hogy ezt amúgy részben ő fizette meg a magas adókon keresztül és ezek a támogatások csak rontanak a helyzeten. Ebből fizetheti meg majd a támogatások miatt kövér ajánlatokat adó tróger szakikat, veheti meg a kiszórt támogatások révén a 90millióra felszaladt panyit, veheti fel az 50M-s hitelt és fizetheti magánorvos meg magánovit is. Mert a pénz valahonnan hiányzik.
Mert hát torzul a rendszer. Minél jobban akarják irányítani, annál inkább.
Természetesen a játékban érdemes lehet résztvenni, kiváltképp ha jól tippeled meg azt, hogy épp beindul a ringlispir. Ha az elsők között szállsz fel, akkor még akár jól is járhatsz. A többiek meg rosszul vagy nagyon rosszul.
Qualis populus, talis rex.
TozsdeMagus vasárnap, 05:37
Előzmény: #264271  slash2
Sokan most ebrednek fel a csipkerozsika alombol a szeptemberi nagy bevasarlas utan, hogy beultek a pocegodorbe a penzukkel.Nagyon nagy buktak lesznek meg itt.
90-100 millios panelokat vettek.Aki olyan hulye volt hogy a penzet ilyenbe tette az meg is erdemli.
Penzugyi Analfabetizmus
slash2 szombat, 21:14
Előzmény: #264274  Pistike12
Ha bírod te, akkor csináld! 40-45 között én is toltam, 3 velux tetőablak berakás egy nap, ajtók, ablakok, szigetelés körbe még állványom is volt.  sajnos eladtam. gépészt kazánost klimást hívtam a kulimunkát megcsináltam én. az is drága. a kulimunka.  az anyagos vödör. 
slash2 szombat, 21:11
Előzmény: #264273  Vodafonelive
Nem lop a közös képviselő fiatal lakók kerültek többségbe ők hoztak új KK-t minden bevétel-kiadás-nemfizetők PDF a társasház kezelő honlapján látható. Szigorúság van, kamera rendszer, beléptető stb.   
Freszelés szombat, 20:33
Előzmény: #264273  Vodafonelive
Egy KK nem érdekelt semmiben. Az se baj ha nincs pénz semmire, mert akkor elvárás sincs és könnyen szétteszi a kezét. Ha van pénz, az se baj, majd 'ellopja' elbaszott idióta koncepciónélküli munkálatokra.
Harmadik típusú KK-t nem láttam még.
Pistike12 szombat, 18:03
Előzmény: #264274  Pistike12
Nezem hogy mar 130-150e/nm a  kozepar a befejezes az emeltszintu futeskeszrol.
Ne vicceljunk mar. Meg normalisabb olcsobb szakikkal is 80-90e/nm magad szervezve okosan. 100nmernel eleg lathato osszeg. 
Pistike12 szombat, 18:01
Előzmény: #264272  slash2
Jol tetted. Mar en is azon filozom, hogy az epitkezes utolsi igazan lehuzos reszet magam csinalom/csinaltatom. Sztem huzik rajta egy 4mot.
Festes, burkolas ajtoberakas, szerelvenyezes stb. 
Vodafonelive
Vodafonelive szombat, 17:02
Előzmény: #264271  slash2
Ha nem lop a közös képviselő és megcsinálja ezeket a felújításokat amit írtál vagy időközben csinálta akkor jó helyen laksz. De ha a 200 forintos felújítási díj 400 lett az sem ér semmit.
Valahol meg 25 évig lopták a pénzt, alig mutatható fel bármi amit csináltak mostanra meg mindent meg kellene csinálni.
slash2 szombat, 16:25
Előzmény: #264267  Pistike12
Én ma felkeltem, István. Asszonnyal kifestettük az étkezőt:  két ember, két nap=3 kiló.   Ennyit kerestünk.
slash2 szombat, 16:20
Előzmény: #264269  berlini
Semmiféle csilliós panelt nem vennék már. Vagy 30-40 panel hirdetést követek, áll a piac.  A panelek csatorna kivezető vascsővei szét vannak rohadva 50-60 évesek. távfútés csővek dettó. 
Idén a kispanelem felújítási alapot duplájára emelték. Megkaptam az adót is, jól megb.tak mindennel. 
Eladnám és beleülnék a 7%-ba jobban járnék. A közelébe nem megyek tégla befektetesnek már. 
slash2 szombat, 16:13
Előzmény: #264269  berlini
Nálam dolgozott melós aki ha nem kapta meg a reggeli löketet nem tudott dolgozni. Ha megvolt úgy vakolt mint a kisangyal és az agya is múködött. 50 kilós ember, egész nap a falatot nem evett a pia fűtötte. 
berlini
berlini szombat, 12:54
Előzmény: #264262  Capi
Ott voltam ilyen épitkezésen.
A brigád szinte minden tagja folyamatosan részeg volt.
Sőt!
ha nem ittak folyamatosan akkor munkaképtelenek voltak.
(Az alkoholizmus biztos jele.)
Nem azt állitottam, hogy biztosan rozsdásodnak a csomópontok, de én nem vennék egy olyan panelt amit nem szanáltak pár évvel ezelőtt. (Többségüket ellenőrizték, kezelték a hőszigetelés előtt)
Pistike12 szombat, 10:09
Előzmény: #264267  Pistike12
Egy csaladi haznal megveszi a telket. 600e mindennel/nm kb megvan agloban ikerhaznal 90-95mbol/db es felteszi 130-140mert/db
Pistike12 szombat, 10:06
Előzmény: #264261  slash2
Ez igy van. Siman 20-30% a haszon osszessegeben.Ez fugg attol, hogy mennyi a sajat brigad. 
10%ert fel sem kelnek. 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szombat, 08:46
Előzmény: #264258  TozsdeMagus
Az egyik kollégám említette, hogy van egy viszonylag új, kerámia paneles építési mód amit ő nézeget. Vannak ilyen készházak... ez alapján 4 -5 nap alatt a nyers ház kész... állítólag...
greenman76
greenman76 szombat, 08:34
Előzmény: #264258  TozsdeMagus
Nem ismerem érdemben magát a technológiát, azon kívül, hogy tudok a létezéséről, így hozzászólni sem tudok....
De vannak itt szakemberek is a fórumon.
Capi
Capi szombat, 08:18
Előzmény: #264253  berlini
Nem hiába van a paneleknek reneszánsza. 
Egy hőszigetelt, nyílászáró cserén átesett panelek ára bőven 1,5millio/m2 felett vannak Bpen.
Most tervezek venni vidéki nagyvárosban egy panelt és csakis a szigetelt jöhet szamitasba.
Capi
Capi szombat, 08:15
Előzmény: #264254  domdom
Amiben én jártam legutóbb (Platanliget) ott a hangszigetelés gyakorlatilag nulla. Folyosón jönnek mennek és a lakásban hallod a lépéseket. Ha pedig beszélgetnek akkor meg pláne, visszhangzik az egész folyosó. Mintha melletted beszélnének a lakásban.
A másik amit eladtam az a 9. kerület Viola utca. Uj építésű Tarsashaz. Az szinten zajos volt. Utcai ablakok zárva. Minden beszéd, zaj, kutyaugatást lehetett hallani az utcáról. Borzalmas volt.
Capi
Capi szombat, 08:06
Előzmény: #264255  berlini
- sok helyen kivitelezési lazaságok (csomóponti rosdásodás, akkoriban nem lehetett józan szakit látni egy épitkezésen)

Ezt azért gondold át. :) Ott voltál? :)

Volt építésvezető mondta, hogy minden reggel szondázás, napközben pedig szuroprobaszerűen akiről tudták, hogy szittyóveszélyes! Kezdetben sok munkahelyi baleset volt, leestek, stb.....és ezt is kiakarták így szűrni.
Szóval én ettől nem tartanék. Lassan van 70 éves panelünk és állnak mint a szög.
slash2 szombat, 06:47
Előzmény: #264257  Pistike12
Én úgy tudom ahogy beszéltem a szakikkal egy négylakásos tömb építése esetén a negyedik lakás ára tiszta haszon már. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek