Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Capi
Capi ma, 18:03
Előzmény: #264198  EURHUF_goes_to_haven
Semmi extrem hideg nem volt. Gazkvotaval van baj. Keves a kedvezmenyes tarifa. Ugyanez a villanynal.
Bianco ma, 17:56
Előzmény: #264201  Freszelés
Valószínűleg  a belvárosi értékesebb lakások és a budai hasonlók a kivételhez tartoznak.Ezekből nincs sok, de általánosságban én ezt a tendenciát érzékelem. A licit is kezd kimenni a divatból, csak az igazán jó lakásoknál játszik. A tucat ingatlanoknál állítólag most a vevők vannak poziban, nagyobb az alku nagyságrendje,mint eddig. 
Freszelés ma, 15:59
Előzmény: #264200  Bianco
csak régi hirdetések, csökkenést nem látok, buda belső.
Bianco ma, 15:38
Csak én látom úgy, hogy igencsak beállt a használt ingatlanok piaca? Legalabbis Bp relációban.Folyamatosan árcsökkentésekbe botlom és igencsak régi hirdetések jönnek szembe. A vágyvezérelt gondolkodást kizárom.
Vodafonelive
Vodafonelive ma, 13:58
Előzmény: #264197  Capi
Én ezért nem is értem, hogy miért tartunk itt 2026-ban. Egyszerűen annyira “hozzászoktak” az emberek a mesterséges és kamu összegekhez, hogy sokan költenek, centiznek elég durván. Elég sok adat rendelkezésre áll a tulajdonosnak ha vásárol aztán meg megy a sírás.
Előzmény: #264197  Capi
Extrém hideg.. a gyerekkorunkban voltak ennél jóval hidegebbek is, sőt akkor még volt tartóssan hó is... érdekes akkor nem nyávogott így mindenki mint akit nyúznak. Biztos sunyi módon lekaparták a szigetelést a falakról mert már nem kell és eladták okosba... 
Capi
Capi ma, 11:57
Előzmény: #264193  Vodafonelive
Van baj ha 2 het hideg miatt borul a koltsegvetes a csaladnal. Ebbol is latszik h nagy a coresz.
Előzmény: #264195  Freszelés
Köszi az infót, egyenlőre írtam ügyfélszolgálatnak mert a telefonos roboton nem jutottam át... 
Freszelés ma, 08:07
Előzmény: #264194  EURHUF_goes_to_haven
Na, már emlékszem. Egy éjszakai alvás csodákra képes: szóval a hibát észrevettem és terveztem is hogy másnap vagy harmadnap foglalkozok vele, de mire írtam volna nekik vagy bementem volna a fiókba addigra helyreállt a rend.
Előzmény: #264190  Freszelés
Írtam nekik chaten, de nem kapcsolt emberhez, panaszt tettem, de arra általában hónapok mire reagálnak , marad a telefon.
Vodafonelive
Vodafonelive hétfő, 19:32
Előzmény: #264191  DavidCamp
Többet fűtöttek (gázzal vagy elektromosan) a kelleténél. Aki az elmúlt tíz évben vásárolt, ott még egy energetikai tanúsítványt is kellett kapjon a tulajdonos vagy vevő, ahol bizonyos adatokat feltüntettek az épületről.
Nem tudni, tavaly nem volt ennyi siránkozás, most csak azért van, mert pár napig extrém hideg volt.
N0MAD hétfő, 17:34
Helyi szakértők szerint jó a horvátoknak, de a csőrendszer nem elegendő és nem alkalmas magyarország ellátására. De most CR2 üvöltve követeli a horvátoktól az olajat.A válasz:
https://x.com/susnjar_a/status/2023293214728311095?s=20
DavidCamp hétfő, 17:27
Előzmény: #264188  Vodafonelive
Mivel vállalták túl? Tavaly nem vállalták tul magukat?
Freszelés hétfő, 16:37
Előzmény: #264189  EURHUF_goes_to_haven
Tényleg fogalmam sincs már hogy milyen csatornán jeleztem nekik ezt, kb 2023-24-ban lehetett. Volt valami komolyabb migrálás, leállás, akármi emlékeim szerint és rögtön utána történt. Szerintem csak simán az első kapcsolat/panaszfelvétel gombot megnyomtam és írtam.
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 13:24
Előzmény: #264187  Freszelés
Milyen csatornán kerested őket ? 
Nálam ugye az a baj, hogy a számlatörénetben nem látszik 2x.
Ezt csak azért gondolom, mert 2019 óta vezetek külön könyvelést, és eddig mindig stimmelt. 
A CHF Ft azért kemény.. olyat olvastam most többször, hogy 2x 3x vontak le terheléseket számlákról.. és hogy van aki így mínuszba ment... 
valami nagy gáz lehet és tüzet oltanak.
Régen OTP nél minden tranzakciónál ott volt, hogy "tranzakció utáni egyenleg".
MBH nál nincs ilyen így a visszakeresés is macerásabb
Vodafonelive
Vodafonelive hétfő, 13:17
Egyre több algoritmusos(pedig semmit nem ütöttem be és szóban sem beszéltem róla) posztot dob fel a facebook arról, hogy az emberek nem tudják kifizetni a nem rezsicsökkentett fűtési és áramdíjat. Olyan brutális mesterséges cumiban élünk, hogy az siralmas. Rengetegen túlvállalva magukat.
Freszelés hétfő, 13:05
Előzmény: #264186  EURHUF_goes_to_haven
Voltak ott más furcsaságok is: nekem a beérkező utalás devizáját "rontották" el. CHF-et utaltak, de úgy könyvelték hogy az legyen inkább forint, amit rögtön konvertáltak CHF-re - mert ugye devitaszámlán csak az adott devizában tudják jóváírni a dolgokat. Így pont ~1/400-ad részét kaptam a küldött összegnek. Szóltam, javították elég hamar.
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 12:54
Van még valaki rajtam kívül akinek van jelenleg az MBH-nál számlája ? 
Janurában reggeli levonáskor elfelejtették levonni a hitelfedezeti biztosízás.
Telefonáltam, írtam e-mailt, délután le is vonták.
Februárban azonban észrevettem hogy mintha kevesebb lenne a számlán mint kellene. (külön vezetek egy excelt minden kiadással).
És pont egy hitelfedezetnyivel kevesebb.
Számlatörténetben nem látszik pusz levonás, de az egyenlegben igen.
Találkozott már valaki ilyennel ?
Freszelés péntek, 13:44
Kbszott irritáló az összes shortsos, reeles, yt-os ingatlanos.
Capi
Capi péntek, 12:04
Előzmény: #264181  EURHUF_goes_to_haven
Mihaszna senki az összes ingatlanos.
Van jó néhány a yt-on. Olyan ész osztás van és butaság osztás, hogy hűűű meg haaaa.
Nemrég belefutottam egy díszpéldányba egy irodaházzal kapcsolatban.
Az a sötétség ami a fejében (nő) volt. Atttyaaaaég....és ez egy platinum szintű (nem tudom mit jelent ez a szakmában de ha ez a platinum szint milyen lehet egy kezdő vagy egy kezdő++) ingatlanos értékesítő volt.
N0MAD péntek, 11:33
Előzmény: #264182  csald10
bezony, nagyanyám meg fateknőben mosott.
Ez ilyen.
csald10 péntek, 11:31
Előzmény: #264173  ngergo1985
"80 m2 lakásban nyomorogni", elektromos autó  17 évesnek - first world problems
EURHUF_goes_to_haven péntek, 11:20
Előzmény: #264180  DavidCamp
Még mindig 10x jobb mint az a tenyérbemászó képű és bulldog jellemű istenkomplexusos Csorba Dani... 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek