Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Capi
Capi vasárnap, 18:40
Előzmény: #263876  N0MAD
Munka utan adoznak!
slash2 vasárnap, 18:12
Előzmény: #263893  TozsdeMagus
Nem érdekel már. Asszony nem tudja, az a lényeg. :-)  
slash2 vasárnap, 18:08
Előzmény: #263891  fatihszultan
Nem tudom hogy valóban elbuktam-e azta z 5 évet. Mikor 2010ben felvettek egy állami helyre össze kellett raknom az éveim a HR-ben. . Ott beszámitották papír van de járulékot nem fizettek.  Még a fiumei úron is voltam de már nem emlékszem ott mi volt. "Kincs ami nincs " :-)
slash2 vasárnap, 18:03
Előzmény: #263890  FR73
Hát ez van. A lakáshitel évei az első lakás megszerzése kemény volt . minimálbér+ fekete pénzből fizettem a hitelt másképp nem ment volna.  
Tony_Stark
Tony_Stark vasárnap, 17:58
Előzmény: #263895  Tony_Stark
Másrészt a kriptó és a tőzsde nagyon más világ, a technikai része a hullámelmélet ahogy ff mondaná azonos, csak az egyik eszköz mögött van kézzelfogható dolog egy vállalat, míg a másik mögött nem feltétlenül van működő projekt (mémcoinok). Ennek fényében érdemes értelmezni a kiülés kifejezést.
Tony_Stark
Tony_Stark vasárnap, 17:43
Előzmény: #263894  szieszta
Barátom legalább lennél tisztában a fogalmakkal, mit nevezünk "future" határidős kereskedésnek és "spot" részvény vásárlásnak. És mi a kettő közötti különbség (kockázati szinten) is, még mielőtt megbélyegzel embereket.
szieszta vasárnap, 17:14
Előzmény: #263893  TozsdeMagus

Ezt úgysem hiszem. A kriptón csak nyerni lehet, csak ki kell ülni.
Ahogy a tőzsdén is. 
Az összes "szakértő" ezt állítja. Csak bele kell olvasni a FF topikba.
TozsdeMagus vasárnap, 15:56
Előzmény: #263889  slash2
Legalább itt felvállalod.Akkor én is elmondom.Ugyan ez történt.Binance Future. talán összessen 14 vagy 15 milliót buktam el.
Függő lettem.
Nagyon dúrva.
Ezz van. 
FR73 vasárnap, 15:49
Előzmény: #263891  fatihszultan
Az 5 évi nettó csak akkor, ha az életkereseten belül kimagasló volt.
Ha a saját valorizált élet nettó kereset átlagja alatt van az az 5 év (mai értéken), akkor épphogy jól jár egy icipicit emiatt.
fatihszultan vasárnap, 15:41
Előzmény: #263890  FR73
Igazából sajnos több, mint 10%. A 10%-ot csak a szorzón bukja. De maga az 5 évi nettó kereset is hányzik a nyugdíjszámításnál. 
FR73 vasárnap, 15:34
Előzmény: #263888  slash2
Az az 5 évvel kevesebb szolgálati idő bizony 10%-ot fog jelenteni a nyugdíjadnál.
slash2 vasárnap, 13:17
Előzmény: #263864  berlini
Min buktam? Röhögni fogsz! Krypto..:-) Azt  hittem értek hozzá mint IT szakmabéli. Hát a technikai részéhez értek is de megdumáltak.. én kapzsi f.sz.   Nem sok, pár száz euro. Majd behozom máshol.  :-) 
slash2 vasárnap, 13:11
Előzmény: #263869  N0MAD
1991 június elején végeztem a szakmukiban két hét múlva felvettek a gyárba. Azóta nyomom. Kétszer voltam munkanélküli a válság alatt akkor voltam otthon 1-1 hónapot -szégyenben! - aztán találtam valami szart aztán persze jobbat.  Így ment el eddig majd 35 év.   
A Fletó alatt voltak elvesztett éveim maszeknak dolgoztam mocskos állat hazudott nem jelentett be. 5 év mínusz.  Bár utóbbi 15 évben komoly járulékot fizettem már be de nagyon nem érzem hogy FIRE lesz nekem valaha is. 
N0MAD vasárnap, 12:44
Előzmény: #263886  szieszta
ismerős mondta hogy ausztriában voltak borászatban, kérdezte mit csinálnak a kipréselt szöllőhéjjal.
mit csinálnának visszaszántják a tőkék közé tápanyagnak.
- ja nálunk le kell adni szigorúan lepapírozva, kb veszélyes hulladéknak(nem tudom pontosan)
szieszta vasárnap, 12:39
Előzmény: #263882  N0MAD

Gazda ismerősöm panaszkodta, hogy ezernyi süket kimutatást kell csinálniuk, vezetni minden mozdulatukat. Jött az ellenőr és mindent rendben talált. Megkérdezte a gazdát, mit írhat be hibának, mert valamit találnia kell, akkor nem lesz feltűnő. Így kivették az igazolást, hogy a fáradt olajat hivatalosan leadta. Ezért nem jár büntetés, csak meg van említve a jegyzőkönyvben.
Persze a gazda sem adta le a fáradt olajat, eltüzelgette, elhasználta láncok olajozására, de beszerezte a papírt.
N0MAD vasárnap, 12:12
Előzmény: #263884  N0MAD
na most hülyeséget írtam, nem a volt fizetése duplájánál több csak a volt fizetésénél.
a négyórás munka és a nyugdíj.
N0MAD vasárnap, 12:11
Előzmény: #263883  szieszta
félreértettél a négyórai munka hoz jóval többet mint a nyolcórás munka fele, az adómentesség miatt.
Összesen nyilván több mint a volt fizetése duplája.
szieszta vasárnap, 12:05
Előzmény: #263876  N0MAD

Ezt nekik kell mérlegelniük, mi nekik a jobb. Senki nem kergette el őket korai nyugdíjba. Ha annyira korlátozottak, hogy nem tudták felmérni, mi a kifizetődőbb, akkor megérdemlik.
Az én ismerőseim mind jobban jártak, hogy elmentek korai nyugdíjba.
Nem muszáj az adómentességre törekedni, ha egész napos munkával többet kap nettóban, mint így bruttóban. Persze ha bírja, mert ezek a rendőr, vámos hivatalnokok jobban ki vannak zsigerelve, mint a bányászok. :-)
Én úgy tudtam, a vámosok sincsenek túlfizetve, elég fura, hogy a nyugdíj+munka csak a felét hozza a korábbi jövedelmének. De lehet, épp a mellékes hiányzik.
N0MAD vasárnap, 12:02
Előzmény: #263881  szieszta
ezzel csak egyetérteni tudok.
ismerős mesélte könyvelői utóképzésen tán épp a nav osztályvezető mondta "viccesen" hogy az a szokás/tanács a cégek könyelésében kicsi de ordító hibát kell véteni, ha kijön az ellenpóőrzés megtalálják, kis bírság és mindenki boldog.
Különben addig keres amíg talál, lehet nagyobbat is, mert ember nem tudja értelmezni a szabályokat. Ha küldesz levelet a navnak ezt a mondatot ebben az esetben hogyan kell értelmezni válaszolnak, azzal a kitétellel hogy nem hivatalos állásfoglalás csak vélemény, nem mentesít a büntetés alól.
De mindenki végtelen történetet tud az ügyintézőkről, akik direkt nem válaszolnak face to face.
De szoktam is mondogatni nem vitya a probléma, ő csak a tünete. A probléma a lakosság. Pontosan addig megy el amíg az emberek leszarják és pontosan azt bábozza nekik a propagandában amit hallani akarnak. Ha liberálist akkor azt, ha komcsit, fasisztát kersztényt vagy labancot akkor azt. Percenként mérik a hangulatot ésa reakciókat.
Plusz az egymással viselkedés és ki is raktuk az ország hangulaltát.
szieszta vasárnap, 11:52
Előzmény: #263878  N0MAD

Ha olvastad a többi hozzászólásomat, magam ellen is beszélek, mivel mindig is sok adót és járulékot fizettem. Keményem szolgáltam a sétálgató parasztokat, még hétvégén is vigyázzba állva.
Az viszont mindig bosszantott, mikor az én adómból eltartott hivatalnok akar neked rosszat, keresve, mibe tud elakadni és soha nem segítve. Mikor kérdeztem, hogyan kell, ő nem adhat tanácsot, fizessem meg a tanácsadót. Vagy esetleg a munkaidő után őt is hívhatom.
Mikor kijött az ellenőr és a második szava, ezt a kimutatást már szinte mindenkinek ő csinálja. Töltöget egy excel táblázatot, pénzért, amit aztán ő ellenőriz.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek