Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Porfoliotlanitani kéne a Portfoliot. Mondom ezt úgy, hogy nem olvastam a cikket. A cikkek nagyrésze egy AI által generált szöveg szinvonalát sem éri el. A számomra szükséges napi hülyeség mennyiséget itt veszem magamhoz rövid kommentek formájában.
Megoldas lenne, ha lehetne trollmentesiteni ezt a topicot is, mint ez mas egyeb topicok eseteben is tortent. A helyezet - ahogy irod is - teljesen egyertelmu. Sajnalom, ha ezzel egy - valoban - csaladapa plusz bevetelet ellehetetlenitjuk.
Komolyana portfóliót se értem, hogy hogyan merészel ennyire légbőlkapott cikket lehozni, amit egy közgázt NEM végzet ember is ízekre szed 5 perc alatt, nem hogy egy szakambeli... Tudom a választ... valószínűleg ki volt adva az ukáz, hogy ezt le KELL hozni! Lassan már itt is érződik, hogy a függetlenségnek a látszatára sincs szükség... szégyen.
Barmi megtortenhet. 1946ban sokan lettek 100 millio billiardosok, akar par ora alatt. Mi voltunk ebben messze a csucstartok🙂🙂🙂 Minket irigyelt egesz Europa, ilyen nagy beremelkedes meg soha nem volt sehol. Az ingatlanok ara is jol szaladt🙂 A 7% allamkotveny es a 3% vallalkozoi hitel es osp 0%os gazdasagi novekedessel is egy remek gazdasag politikai eszkoz. 4%os negativ kamatkornyezet kivalo talaj a stabil arszintnek es allamhaztartasnak. Az izmos kozgazdaszok ezt jol tudjak🙂
Orbán Viktor: "ha rajtam múlik, soha nem lesz magyar euró" Hat azt gondoltam volna. Az alap hozzaszolas trukkje azonnal lebukna es kiesnel a hatalombol, mert csak a sajat slepp gazdagodott, de mocskosul. Pedig milyen gyonyoru lenne, hanem tudna inflalni az egyugyueknek a beret, akik azt hiszik, hogy tobbet tudnak vasarolni belole, mint 15 eve🙂🙂🙂 De a fizetesi cetlin 2.6xosa🙂🙂🙂🙂
kiegészítés . az említett eklektikus körszak bérházainak alapozása is égetett tömör tégla és habarcs szerkezetek voltak, akár a főfalak jellemző méretük a pince aljazat alatt kb 1,5 m ,vagy még mélyebbre nyúló és jellemzően 2 méter széles falazatok voltak stabilitásuk döntő záloga pedig az alaptestet körülvevő talaj és annak súlya és tömör volta . így előfordult, hogy egyéb hasznosítás miatt elkezdték mélyíteni a pincét a alján lévő talaj kitermelésével hogy növeljék a belmagasságot, ami miatt bekövetkező súlycsökkenés miatt a maradék föld már kevéssé volt képes oldalról támasztani az alapot, és az elkezdett szétcsúszni majd emiatt le kellett bontani az épületet ha minden igaz, ez egy Mozsár utcai eset volt, de nem biztos hogy a helyszínre jól emlékszem
arról a korszakról írsz amit historizmus vagy eklektika korszakának szokás nevezni és ez eléggé egységes volt az falazó és födém kialakításhoz használt anyagok és szerkezetek tekintetében a tartó vagy főfalak tömör tégla és habarcs szerkezetek amelyek egyenletesen megoszló függőleges irányú terhek viselésére voltak elkészítve,, és ennek az igénybevételnek megfelelni a nyomószilárdságuk mértékéig voltak képesek, a teherviselési képességük a vastagságuk változtatásával volt növelhető, vagy csökkenthető, így mivel az épület legalján volt a legnagyobb a hordozott teher, itt volt a legszélesebb a teherhordó szerkezet, és szintenként felfelé haladva a csökkenő teher a tartófal vastagságát is arányosan csökkenthetővé tette . eddig ez a napnál is világosabb viszont a szintenkénti csökkenés mértékének jellemzésére nem egy számszerűsített mértéket, hanem egy viszonylagosságot kifejező jelzős szerkezetet használtál: "jelentős mértékben" . na és én ennek a "jelentős mértékben" kifejezés egy bizonyos nézőpont adta pikáns jelegére mutattam rá és csak ez a pikantéria volt az irományom középpontjában, persze körbevéve egy-két korabeli kevéssé közismert műszaki megoldás részletezésével, amiknek hatása volt a vizsgált jelenségre . csak nem sikerült kiolvasnod a szövegemből . vagyis hogy az általad vizsgált jelenség a korábbi időszakban is kikerülhetetlenül létezett, de nagyobb mértékű a számszerűsített formája amihez képest az általad használt "jelentős mértékben" mögötti számszerűsíthetően is létező formája viszont valójában már csak kevésbé "jelentős mértékben" létező mennyiséget leíró mérőszámokkal írható le . ha túlvittelek volna a téged érdeklő világ peremén, elnézést . mindkét korszak épületei láthatók ma,igaz nagyon különböző a mennyiségük
Szerintem kifejezetten izgalmas a problémák és megoldások valamint a kényszerek taglalása, nem kevésbé a gondolkozás tükre mint a bölcsészebb? humánabb? témák.
“ A bitnek két állapota van 1 vagy 0 ellenben a szolid tudásával ez nem csak egy állapot ahogy használják ezek a politikai ellenfeleikre” Űrjézus, nemcsak a bitet nem érted (mondjuk a múltkor ki is jelentetted hogy nem létezik) de ez egybites jelentését se :D
kb ezerféle irányba folytatva tudnék kapcsolódni ahhoz amit írtál választottam egyet . ma egy csomó műszaki jellegű dologról írtam, annak ellenére hogy ez olyan terület ami engem alig érdekel, semmi izgalmas sincs benne, száraz mint a háztartási keksz, dög unalom az emberek, gondolkodásuk, megfejtésük annál inkább, na és hogyan miként, miért kommunikálnak úgy ahogy teszik, na ez izgi és érdekel . azt írta tegnap hogy most Kóreában van, 7 órával előbbre jár mint mi eléggé kíváncsi vagyok hogy reagál minderre ha felébred reggel ez itt csak egy játék nem több hiába látszik pl információcserének vagy valami hasonlónak amúgy művészettörténésznek is csapnivaló vagyok. csak ismerek pár ahhoz majdnem hasonlító dallamot
Az ok emlékeim szerint sokkal egyszerűbb, a tégla teherhordó falas szerkezet esetében a földszint és pince falainak kellett hordaniuk az egész épület súlyát, ezért alkalmaztak ezeknél az akár 4-5 emeletes epuleteknél gyakran 80 cm vastag falakat a földszinten. A felsőbb szinteken viszont már kisebb teher jutott a falazatra, ezért a falvastagságot fokozatosan csökkentették. Az egész Nagykörút es az Andrássy út ilyen és ez a fajta építkezés a kiegyezés után indult es jó 40-50 éven át tartott és a vasbeton megjelenése hozta el a változást.
Fehérvár kertvárosában jártam ma. Egy valamit szeretek a vidéki városokban. A HELY! Hatalmas széles utcák, óriási porták, házak, és annyi P hely hogy beleszédülök! Nálunk minden szabad földterület ki van grammolva, minden nm plussz milliók és még. Pest autótömeg , jólét és pénztömeg. F. ki van. Hogy itt kell lenni a pénzért.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link