Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
ez nem illendő, indiszkrét kérdés . egyébkéntis a műveletet végrehajtó professzorokkal kötött szerződés része egy titoktartási klauzula ami ennek a kikotyogását nem teszi lehetővé
Tudatosan döntöttél arról is, hogy olyan helyre születsz, ahol lehetőséged lesz tanulni. Tudatosan választottad azt is, hogy ne intézetbe kerülj, ne fekete afrikába vagy ne 1922-be szibériába, hogy utána ledaráljanak a fronton 44-ben. Csupa tudatosság.
Nézd, ha nyolcszor egymás után csinálsz valami újat és az mindig sikerül, az már nem a szerencséről szól. 😊 Én például tudatosan döntöttem amellett, hogy vállalkozó leszek, mert tudtam, hogy az általam megcélzott életet csak így érhetem el. Tízből kilencen viszont alkalmazottak lesznek, náluk tehát nem a szerencse hiányzik, hanem az általuk meghozott döntés jár bizonyos következményekkel. Alkalmazottként alkut kötsz: eladod a munkaerődet X forintért, az árát minden hónapban utalják, számíthatsz rá, ami jó dolog. Viszont cserébe hétköznaponként bejársz, minimum napi 8,5 órát eltöltesz a munkahelyeden, mások utasításait kell követned és nyugdíjkorhatárig dolgozol. De ez nem a szerencse elmaradása miatt van így, hanem a te korábbi döntésed egyenes következménye. Hasonló döntési pontokkal találkozol vállalkozóként is, ezeken is kulcsfontosságú dolgok múlnak. A személyes adottságok, a felkészültség, a szaktudás szintjei is erősen különbözőek két ember között. Ezek egy része fejleszthető, más részük kevésbé, de az is a te döntéseden múlik, hogy a fejleszthető részekkel foglalkozol-e.
Tenyleg ne... Az audiban diplomas minimalber van bertablaban rogzitve. A minimum alapber 1-1.1m brutto a kezdoknek, erre jon a cafeteria es a bonuszok. Jomagam is csak neztem, mert egy rosszabbul fizetett bpi kozepvezeto bertomeget eleri egy junior mernoki ber ott...
Pedig hidd el. En sem akartam elhinni. A meritokracia nem is mukodik ezeken a tersegeken... Pl Gyorben meg a fodrasz is dragabb mint Bpen... A tobbirol ne is beszeljunk.
Pest-Győr-Sopron vonal más világ. Vidéken már a nettó 300-350 ezres fizunál örömtancot járnak. Sokan még mindig nem keresnek nettó 300 ezret sem. El sem tudom képzelni, hogy ők miből és egyáltalán hogyan tudnak megélni és itt van még a rengeteg nettó 200 ezer alatti nyugdíjas vagy a 28500 Ft-os nyugdíjasok...
Cege valogathatja, mennyit fizetnek hasonlo futo szalagos munkaert. Valoszinuleg az Audi eleg jol fizet. Illetve mennyit utalnak, es mennyit adnak keszpenzben.
Itt azért van egy sokkal kényesebb téma. Nyugdíjas szülők, nem tudják mindig pontosan, hogy mi a teendő. Prsze" jó szomszédok, ismerősök adják a tanácso adnak, sőt sokszor elkísérik őket, , hogy pénzt hogy vegyék fel"!! ...na ettőlnyilík ki bicska zsebembe . szomszédok, azárt kerüljenek ninnél távol. Ezt azért szeretném megakadályozni.....szomszédokokat ne lássak, pláne akkor, ha édesanyám már arra sem emlékisz, hogy előzőnap kivel és mirő beszélt. Ilyenkor mi a teeandő????
Nem tudom milyen területen és milyen poziba dolgoztok, de azért csak mosolygok, én mindenkinek elhiszek mindent! Ezt tökéletes iránymutatás:https://cdn.penzcentrum.hu/files/h/hu-hays-salary-guide-2025-2.pdf Innen lehet mazsolázni:https://www.wherewework.hu/hu/fizetesek-audi-minden-a-munkakornyezetrol-ertekeles-fizetes-allasinterjuk-juttatasok-76 Annyit tennék hozzá, hogy a nettó 600K feletti béreket a multik elsősorban nyelveket beszélő, magas szak vagy felsőfokú végzettségű embereknek adják, nem a szalag melletti operátornak.Az nem jön le ti kiről beszéltek, de közép fokú végzettséggel nyelvek nélkül, 3 műszakban (ahogy slash is írta) 5-6k havi bérért az életedet a cégben töltöd... "Sajnos boven akad ra pelda" aha, értem
Ne vicceljetek már. A szalagon még Pesten is alig van meg a 400 nettó. Most beszéltem egy debreceni sráccal havi túlórával 250-300 órát -nem 160- dolgozik így szed össze 500 nettó felett. Ott tölti az életét..Olvassatok már bele egy Fb csoportba , vidéken 300-350 van alig van meg a 400 nettó szép pénznek számít.
Sajnos boven akad ra pelda. Kis tuloraval es nem kezdokent az audiba 700-800 netto kozott vannak... Tapasztalattal es szolgalati idovdl es egy kis tuloraval 900 netto...
Szerencse az hova szuletsz es a genek, hogy nezel ki mennyi eszed van. Utana mar 80% szorgalom es kemeny melo, allando a tanulas, nem arra varsz megtalaljon valami hanem megteremted a lehetoseget. Amikor 120%ot vallalsz olyat amit csak sejted, hogy majd megoldod valahogy. Legkozelebb ez mar csak ismetles. Amitol nem aludtal ejszakakat abbol ma 3at csinalsz es nem gond. Innen mar kicsi a szerencsefaktor. A kialakitott kapcsolati halodbol beeshet valami amit szerencsere foghatsz de abba is tettel bele mert azert talal meg mert mar teljesitertel egyszer.
Az jó, amikor a tehetség találkozik a szerencsével. A tehetség és szorgalom önmagában arra garancia, hogy lesz mit enned és lesz hol laknod. Ezen felül mindenhez már szerencse kell. Nem sok, de kell. A 40-es FIRE léthez meg igencsak sok kell. Jókor, jóhelyen. Több szerénység elvtársak. Több szerénység.
Rómer Flóris 54. Képeken/google maps/earth-ön jobban néz ki mint a valóságban. Be van szorulva nagyobb épületek közé, mindenhonnan ablakok és erkélyek néznek rád. Árnyat adó fákra vagy kis intimitásra nincs remény jelenleg. Nyilván nem én vagyok a 700 milliós felújított házikó célközönsége így nem számít mit gondolok.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link