Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kanizsaidorottya 2025. 04. 13. 15:55
Előzmény: #244117  izomman
A patkányt szerintem a saját lakásában, házában keresse! Nem kell sokáig keresgélnie!
kanizsaidorottya 2025. 04. 13. 15:44
Még most sem érti! Nem az 1%-ról van szó. Hanem a volna szóról, amit odaírtál.  Ált. iskola 1 osztály. Vagy mondhatnám úgy is, hogy 10-es IQ! Értelmileg egy nagy 0. Hát öreg, rád ezért nincs miért irigykedni! Szerintem anyukád sem lenne büszke a megnyilvánulásaidra. Bár ki tudja? Nem esik messze az alma a fájától. Talán a Háry János irigykedhetne rád, bár kétlem, hogy tudod, ki az. Te milyen férfi vagy? Vagy inkább nevezzelek kisfiúnak? Aki nem képes tényekkel, érvekkel megmagyarázni a tetteit, inkább elbújik, lelép, elsunnyog. Te nem pozitív ember, férfi, hanem egy kis puha pöcs vagy.
Andy01 2025. 04. 13. 15:35
"Izomman, nyugodj meg. Ervekkel kell vitatkozni. Nem artana az sem, ha helyesen irnal tobbe -kevesbe.  Ezt irod: "nem e! " Tudod, valamikor az altalanos suliban, aki ilyet mondott, nehany szazszor mit kellett leirnia? Ami az egy millio dollaros vagyonod illeti, ezzel nem kellene dicsekedned, egyaltalan, probalj szerenyebb lenni.  Bocsass meg a kritikaert, tobbet nem teszem. Okom:   "la route vers l'enfer est pavée de bonnes intentions".
izomman 2025. 04. 13. 15:24
Előzmény: #244111  N0MAD

Látom sikerült felpaprikázni a hangulatot egy egyszerű ténymegállapítással  hogy az 1 % os feltörés nem járt  lapvetően. Az hogy nem esik le az államkincstár is azt csinál amit a kormány  a pénzügyminiszter mond azon nem tudom mit nem lehet érteni.
De látom nagy az indulat  sok itt az ellenzéki patkány úgyhogy lépek is .. jó mérgelődést és szitkozódást dagonyázást a pocsojába ez jutott nektek az értelmesebbje meg él a lehetőségekkel és gyarapszik.
Hogy nem lesz FIRE? nem e! erre csak azt mondom túl így az egy millió dolláron...! :-P Nem olvasom el mit irtok ez után nem fesszelem magam   azért tartotok ott ahol mert széthúztok nem látjátok a lehetőséget és írígykedtek a pozitív emberekre pozitív példára  ez jutott nektek ( tisztelet a kivételnek ) sziasztok
kanizsaidorottya 2025. 04. 13. 15:00
Előzmény: #244108  izomman
Én kérek elnézést a többségtől az igazmondó juhász nevében illetve szégyenkezek maga helyett is!
kanizsaidorottya 2025. 04. 13. 14:56
Mi kell még Önnek ahhoz, hogy az állandó sületlen, balfék megnyilvánulásaira adott ekéző, kioktató, kritizáló hozzászólásokat megfogadja és a kevés idejére való tekintettel elhúzzon már a fas..ba?
kanizsaidorottya 2025. 04. 13. 14:51
Szerencsétlen!
siemens 2025. 04. 13. 14:49
A hozzá nem értésed már tragikus.....
--
De igazából ezen már meg sem lepődök. Svájci tehetős bérlő felfedezi Nagykanizsát, bruttó 6,7%-os hozam az nettó 6%, kültelki csepeli, havannai panel milyen szuper befektetés.....stb. Hajrá!
kanizsaidorottya 2025. 04. 13. 14:48
Izom "Úr"! Ön ezt írta korábban: "Egyébként legyünk őszinték  csak ez a kormány tartotta volna fent ezt az 1 % feltörési díjat idő előtt a PMAP ra  ha másik kormány van már réges rég azt mondták volna ( ettől féltem ) hogy nem törtheted fel a zsozseszt idő  előtt tessék 6-7-8 évig tartani PMAP papírokat.. utolsó pillanatig "féltem" ez megtörténik és se lakást se  szabad felhasználásu hitelem nem tudom visszafizetni és beszívom.. Ez kockázat volt, de vállaltam.. bejött..!  DE ez a mostani kormánynak is köszönhető úgyhogy nem csak a bankmonitornak hanem a kedves kormányunknak is köszönöm! ;)"
Én nagyon jól ismerem a visszaváltás lehetőségeit. De a hozzászólásom nem erről szól! Látom, a szövegértés az nehezen megy, nem az Ön erőssége! Talán olvassa el figyelmesen a hozzászólásomat. Ki a hülye? Én vagy te? Segítek, a lényeget a volna szóban tessék keresni. És valóban, igaza van! Lépjen minél előbb, mert az Ön ideje nagyon drága! Röhögnöm kell, mikor ezt meglátom sokadjára Öntől! Kissé ellentmondásos a dolog, nem Izom "Úr"??? Mi a fas..t keres itt, ha nincs ideje semmire sem?  Ez már az ezredik hazugsága, nagyotmondása. Tényleg el kellene mennie orvoshoz! Nem tudom, melyiket javasoljam. Neurológia, pszichiátria, elmegyógyintézet?
N0MAD 2025. 04. 13. 14:46
"Nézze meg , hogy a PMAP hivatalos leírásában van e szerepel e olyan , hogy az államkincstárnak kötelessége fenntartani idő előtt a visszaváltás lehetőségét "
sz-sz, figyi! államkincstár != kormány.
De legalább megpróbáltad. többször is.
Atti 2025. 04. 13. 14:26
Előzmény: #244109  Andy01
Igen, minden megismerése a tanulás.
De én nem akarok újabb szakmát, vagy idegen nyelvet, stb.
Én a tanulás helyett a tapasztalást vallom.
Utazni, megélni, megtapasztalni a dolgokat.
Elgondolkodni, a jókat beépíteni az életünkbe.
Andy01 2025. 04. 13. 14:20
Előzmény: #244105  Atti
Teljesen megertelek. De mindenre kell idot szakitani. En is szeretem a termeszetet es sokat dolgoztam a kertben. Tanulas az utazas is es az olvasas, a nyelvtanulas, es a mas kulturkorok megismerese, megetese is. Valoban, a tanulas sokszor sok energiat elvesz. De minden megismeres tanulas, ha itt a forumot figyelemmel kisered es az ingatlan piacot tanulmanyozod, az is tanulas.
izomman 2025. 04. 13. 14:15
Előzmény: #244106  kanizsaidorottya
++++++++++++++++
Kedves Dorottya,
"Mi az, hogy ez a kormány tartotta volna fent az 1 % feltörési díjat? Ez egyfajta hazudozás, okoskodás, fantázia, tények elferdítése"
Nézze meg , hogy a PMAP hivatalos leírásában van e szerepel e olyan , hogy az államkincstárnak kötelessége fenntartani idő előtt a visszaváltás lehetőségét meg fog lepődni mit talál benne. És akkor rájön kinek van igaza ki beszéli el a tényeket és ki érzelgősködik itt  alaptalanul.
De léptem is drága nekem az időm nagyon drága értelmetlen vitákba belemenni.
izomman 2025. 04. 13. 14:15
Előzmény: #244106  kanizsaidorottya

kanizsaidorottya 2025. 04. 13. 14:05
Előzmény: #244092  izomman
Izom "Úr"! Azt már megszokhattuk, hogy a fórumon nagyon sokan nagyon sok hülyeséget írnak le. Ön is közéjük tartozik. Simán a dobogós helyek egyikét megajánlom Önnek. Az viszont nem elfogadható senki részéről sem, hogy konkrét tények helyet a fantazmagóráit  közli és ossza meg másokkal. Mi az, hogy ez a kormány tartotta volna fent az 1 % feltörési díjat? Ez egyfajta hazudozás, okoskodás, fantázia, tények elferdítése, katasztrófa elmélet, baromkodás, stb., amit Ön művel. A valósághoz semmi, de semmi köze nincs. Ön egyébként férfi? Vagy inkább boszorkány? Jövőbelátó? Jósnő? Felszopó? Vagy politikus? Egy defektes hül..egyerek, egy tücsök, aki egész életében ciripel? Poloskát már nem írok, mert az már foglalt az Ön imádott kormánya által. Vagy csak egyszerűen hittérítő, egy szenilis hü.ye,  egy önmagát imádó, önfényező, lefizetett troll, egy seggnyaló, egy újabb Kossuth-díjasunk, egy szerencsétlen hü..ye, stb.? Még sorolhatnám, de minek.  Vannak gondjai!!! Az életben nincs olyan, hogy mi lett volna, ha..... Ha anyám miniszterelnöknő volna, ha Önnek lenne négy kereke az agyában, ha...., stb., stb, stb.  Tapasztalataim alapján Ön a leginkább Borsod "vár"megyében fellelhető népcsoporthoz tartozik, ők szoktak így beszélni. Önt semmi más nem érdekli, csak az Önös haszna, a saját érdeke, nem pedig az, hogy ez a ku..va szerencsétlen ország előrébb jusson. Van még lejjebb? Jó lenne, ha már tényleg eldugulna.
Atti 2025. 04. 13. 13:59
Előzmény: #244086  Andy01
Én ezt máshogy látom.
Az én dédszüleimtől is elvettek mindent.
Kulákok voltak.
A nagyapám egész életében 0 volt.
Apám is igen kevésre vitte.
Én közelebb vagyok az 50-hez, mint a 40-hez és megvan minden ami az én és a szűkebb-tágabb családom életéhez kell.
Én nem annyira hiszek az élet hosszig tartó tanulásban. Nem azért mert lusta vagyok, de ha tanulok, vagy dolgozok, hogy lenne időm a kertben , a fácán kakas pompás tollazatát figyelni, vagy nézni, ahogy az udvaron verebek, galambok hordják már a kis gallyakat fészkükhöz.
Én élvezni akarom az életet és nem tanulni.
Persze akinek a tanulás is boldogságot ad, tanuljon.
Andy01 2025. 04. 13. 13:39
Előzmény: #244095  izomman
Izomman, donteseid - melyekrol olyan lelkesen irsz - a lehetosegeidhez kepest valoszinuleg optimalisak es sikeresek voltak.  Azonban ezt itt ezt kicsit tultolod a forumon  (erre probaltam ironikusan celozni az Orkeny novellakkal).  Ugyanis  nem mindenki ugy kepzeli az eletet, hogy panellekben magyar problematikus berlokkel foglalkozzon, lakasokat szerelgessen, javitgasson mindent ami kell.  Te is elerkeztel lassan arra a pontra, hogy atertekeld a tevekenyseged, vagyonod, eleted es gondolj arra, hogy nem leszel fiatalabb. Ez a jelenlegi portfoliod nem lesz eleg ahhoz az annyira vagyott "Fire" eletmodhoz. Egyebkent a "Fire" eletmodban is szukseges az allando aktivitas, tanulas, fejlodes, csak esetleg mas minosegi szinten. 
Nezz ki a vilagba, ne csak a statisztikat es adoeloirasokat tanulmanyozd.  Csak neked, szemelyesen, megjegyzem: akiket ismertem valoban gazdag, tehetseges, ertelmes embereket, mindnyajan szerenyek voltak. Soha nem dicsekedtek a vagyonukkal. Ne tedd!
opandup 2025. 04. 13. 13:20
Előzmény: #244082  HPPapa
Sok éve látjuk, hogy bármennyit eszik egy fideszes, mindig éhes marad. De hogy egy klasszikust idézzek a kontextusra húzva: nincs az zsömle méret ami elég lenne a pofájukba.
Murdoch 2025. 04. 13. 13:19
Előzmény: #244097  Andy01
Angol-francia megvan, amúgy az esetek kb. 80%-ban az utóbbi kell is, az angol csak olyan jó ha van. A tippet kösz, ránézek majd.
siemens 2025. 04. 13. 13:18
Előzmény: #244092  izomman
Ne haragudj, de annyi hülyeséget írsz.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek