Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Üdv! A játékot 400-al tippelők megveregethetik a vállukat :) A következő évre ugyanez lenne a kérdés: hol áll majd az árfolyam 2023.dec.29.-én? Boldog új évet mindenkinek! 450!
Még ha ez is lenne a cél, akkor is fordítva ül a lovon a kormány. Az árstopok éppen a kisebb boltokat teszik tönkre, a nagy láncok még piacot is fognak szerezni. Abba már bele sem mennék, hogy ennek mi köze van a 2008 óta változatlan összegű családi pótlékhoz. De biztos velem van a baj, mert én már azt sem értettem, hogy a tanárok fizetésemelését miért az EU-nak kellene finanszírozni.
A családi pótlékkal az a baj, hogy az a már meglévő gyerekek után jár. Azt meg mindenki tudja, hogy a meglévő gyerek nem gyerek (főleg ha még három sincs belőlük). Csak az számít, aki még nem született, mivel csak az tudja javítani a születésszámot. Utána már minek támogatni? 16 évig nem dolgozhat a gyárban és 18 évig még nem szavazhat rájuk, ezért addig csak nyűg a kormánynak.
Gratula! Hát, eddig úgy néz ki, hogy nem nagyon akarnak nagyon 400 alá menni, pedig azt gondoltam, hogy a statisztika manipulálás királyai élni fognak ezzel.
Ezek a nagynemzeti kommunisták inkább a gyerekek utáni adókedvezményt emelnék meg a csaladtámogatásnak hívott építőipari támogatások osztogatása helyett, ugyanis az adókedvezményt mostanra megzabálta az infláció, akárcsak a családi pótlékot. Mit ér ma 2 gyerek után a havi 40 ezer?! Ennek már minimum 80-nak kellene lennie.
Valós árfolyam az amin adják-veszik a forintot. Az MNB beton keményen tudja befolyásolni a forint árfolyamot akár verbálisan is. Bejelentette Kusza Szem, hogy nem emelik többet az alapkamatot semennyi idő alatt közel 10%-t esett a forint, utána 5%-os kamat emelés és vissza erősödés. Szóval megy ez csak kéne valaki a jegybankba aki nem csak leírva látta a kifejezést, hogy monetáris politika hanem érti is mit jelent. Szerintem normális szakember már évek óta nincs a jegybankban figyelembe véve, hogy állítólag a Nagy Marci volt ott a legokosabb.:(
Több ponton is vitatkoznék. Egyrészt szerintem nincs olyan, hogy "valós árfolyam". Az az árfolyam van amit a devizapiacon látunk. Másrészt az MNB a közelmúltban már egyáltalán nem tudta befolyásolni az árfolyamot, így szerintem erős túlzás azt állítani, hogy rajtuk múlna milyen sávban tartják a Forintot.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)