Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
En megint latok egy alakulo bullish flaget. Raadasul a piros gyertyak alapjan is gyengusz az erosodese a forintnak. Ez alapjan azt gondolom, hogy akar megint kimehetunk egy uj csucsra hamarosan.
Írtam tegnap, hogy a jelenlegi erősebb forint mögött az MNB. zsonglőrködése áll.... Erre lehetett számítani ma is és arra is, hogy a portf. felől is érkezni fog a támogatás, ez is megjött-"belehúzott a forint" Ne dőljünk be az MNB. nek aki azt próbálja elhitetni, hogy veszik a forintot, rajtuk kívül ez lassan már a kutyának sem kell.
“Jelenleg túl messziről jön nekem, hogy átmenjen a 370-en. “ Hetes tf-n nem tűnik megágyazatlannak, már ha abból indulok ki -kb ahogy Gyula is írta- , hogy az elmúlt másfél évben kvázi milyen sávban mozgott. Az árfolyam 2 év alatt bejárt formályán persze szépen mutatna egy gyors lefele 340 irányban, de pl macd, rsi (d,w tf) alapján nem fogadnék még erre. Azért szurkolok a ft-nak jó volna még 330-340 közt látni de lehet ez a merenges is csak egy ‘kiss goodbye’
Egyenlőre a 356 környéke tűnik tényleg a kritikus szintnek. Éves alázárás esetén valószínűleg egy nagyon komoly és hosszú szerkezet kész. Ha ez történik full forint long. Tévedés joga fenntartva. Igen tudom meglehet a 400 is. De lehet, hogy sokkal lentebb is mehet, mint 356....Jelenleg túl messziről jön nekem, hogy átmenjen a 370-en. Mindenki kereskedjen belátása szerint. Én sajnos 360-nál lezártam a forint ellen felvett pozíciókat. Jelenleg mozi. Igen Goldi igazad van jelenleg semmilyen macro nem indokolja a jelentős erősödést, de ez remélem jövő tavasszal megváltozik. (Nem a macro ilyen gyorsan, hanem a hit és persze utána a kijózanodás. )Ha nem, akkor az Amszterdami útra lépek részemről. Jó izgulást mindenkinek holnapra, akinek van miért. A shortosok kirázása pedig szerintem kamat emeléssel , likviditás szűkítéssel , swapok meg nem újításával rövid távon működhet.(Igen az osztogatás ez ellen hat, de az első etap lezárult talán, a második pedig csakj övő év februárban-márciusban esedékes) Ez a rövid táv 4-5 hónap. Ez alatt azt gondolom, hogy nem fogják szignifikánsan 370 fölé engedni a forintot, sőt éves zárás 356 alatt mint mondtam megnyithatja az utat egy jelentős erősödés felé is.
már nem cél 355. , és nem is realitás . egy bovliban vagyunk torokokkel . ezzel helyzettel és kamattal együtt sem repült 375 ig az árfolyam , hetenként tudnak módositani . eurban vagy usd ben nézed molt vagy otp-t az nem lélekemelő. mnb csak látja mennyi pénz hagyta el az országot. gyengébb árfolyam több adobevétel , és pillanatnyilag romló külker mérleg . 15 bp .mint halottnak a csók
Erősen szubjektv véleményem szerint nyár végén a kamatemeléssel a korábbi számozás szép lassan elesett, s a háromszög formáció eltünt, így az erősen impulziv long lehetősége is gyengült. A korábbi csúcs törése a régi forgatókönyv szerint nagyobb mozgást hozott volna. Most egy szűk emelkedő csatorában mászott fel és törte a korábbi csúcsot sok maszatolással. A további folytatáshoz szélesednie kellene az emelkedő csatornának, mivel ez felfelé nem ment korrekcióval. ennek része lehet egy mélyebb korrekció vagy egy időben elhúzodó korrekció, ami a felfelé mozgás II. hullámának is megfelelhetne....ergo utána a III. hullám hozná el a nagyobb impulzivabb mozgást. tévedés jogát fenntartom... :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)