Elfogadom. Szerintem meg most a helyén van. Majd ha változnak a számok jó irányba, akkor lehet ebben újra komolyabb rally. Egyelőre nem látom indokoltnak, ez a 4500-5000-es sáv teljesen a reálitás, szerintem. MOST.
A "játszadozások" után végre elindulhatnánk felfelé... 6 hónap alatt 6600-ról leszánkáztunk a mostani 4400-4900-as szintekre, miközben a világ tőzsdéi mindenkori csúcsokat döntöttek... :( A célárat ugyan 6000 környékére lőtték be még október elején is (5972), de azért igazán lépegethetnénk egy kicsit feljebb...
AMIÓTA EZEK A TRÓGEREK BETETTÉK IDE A LÁBUK EGYRE CSAK CSÖKKEN A CÉG ÉRTÉKE ! ÁRFOLYAMRÓL NEM IS BESZÉLVE ! MEGY A MUTYI EZERREL ! lAPÁTOLJÁK KI A PÉNZT ILYEN OLYAN TRÜKKÖS KÖLCSÖNÖKKEL TÚLÁRAZOTT AKVIZÍCIÓKKAL !
Ezeknek a bennfentes eladásoknak nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Ők is emberek, költséges tevékenységeik és beruházásaik vannak. Ellenben a bennfentes vételek azok valóban azt jelentenék, hogy a cégban óriási potencil van, amit a vezetőség lát, és motivált is benne... de ennek hiányában sem lehet messzemenő következtetést levonni. Szerintem a jelentéseket kell majd nézni a stratégiát és az eredményeket.
Köszönjük a szorgalmadat. Gondolatom találtad ki, de megelőztél az adatok összegyűjtésében. Nekem is eszembe jutott, hogy kellene egy ilyen kigyűjtés. RÖVID TÁVON!!! Krúdy álmoskönyve szerint sajnos nem jelent jót 3. név. számai előtt...
A vezetői részvény eladásokról írt összegző áttekintésed fontos és hasznos, nagyon köszönöm. Örülök, h Chikán, Kovács, Simon nem adott el Alteo rv-t, ha ők bíznak a cég jövőjében, mi is joggal bízhatunk…
Kicsit hosszúra sikerült. :-Đ Általában és közép-hosszú távon optimista vagyok, de azt is
be szoktam írni, ha valami nem tetszik. Látva a Q2 jelentés óta tartó folyamatos
vezetői tranzakciókat (15 hírből 11 vezetői eladásról szólt), végeztem egy kis szorgalmi
feladatot a vezetői pakkok változása és az eladások kapcsán. Ez is egy infó lehet
a polcra a funda-hírek-chartok mellé. Jókat kacagtunk a 3, 6 és pár száz darabos
eladásokon, de a teljes képet nézve lehet, hogy annyira mégsem vicces. . A 2024.12.30.-ra vonatkozó adatok nyilvánosak, illetve az
azóta publikált vezetői tranzakciók, ezeket használtam. (Az idei ALTEO srv –
MRP tranzakciók szerintem nem relevánsak, mert ha jól tudom, ezekkel a papírokkal
a vezetők (még) nem rendelkezhetnek, illetve ha idén kaptak/vettek volna még az
év végi pakkhoz, akkor azokról is lett volna bejelentés, tehát a 2024.12.30. adatokat
vettem kiindulási pontnak. Részvénykönyvbe bele lehetne nézni frissebb adatokért,
de napközben nem tudom megoldani, és ha nem tévedtem nagyot, szerintem a lenti helyzet
közel van a valósághoz.) . Tehát azt látom a vezetőknél, hogy - Chikán (208 443 db) és Kovács (M&A és tőkepiac vezér-h.; 108 296 db) nem
adott, kb. ennyi a jó hír, ha ők adnának nagyobb pakkot vagy folyamatosan
csorgatva, az számomra negatív jelzés lenne. - Simon Anita (ESG és körforgásos gazdaság vezér-h.;
10 760 db) sem adott idén, nekem semleges. - Tokainak (nemzetközi kapcsolatok és társasági támogatás
vezér-h.) és Hegedűsnek (HR és kommunikációs vezér-h.) 2024.12.30. állapot szerint
nem volt papírja, azóta nem láttam bejelentést, nem szereztek. - Luczay (termelésmenedzsmentért és
üzletfejlesztésért felelős vezér-h.) Q2 jelentés után lenullázta a pakkját: év
végén volt 10 034 db, 09.02.-án mindet eladta, 4530-as átlag, ~45,5 M Ft. - Bodnár (gazdasági vezér-h.), a 3+6 darabos
gigakötésekkel együtt Q2 jelentés után 4880-as átlaggal eddig eladott 5200 darabot,
~25,4 M Ft. Neki év végén még 20 328 db volt, de ebből adott már januárban
is 5328-at még 5300-as átlaggal (~28 M Ft). Tehát idén ő két ütemben lefelezte a pakkját,
jan. -26% és szept.+okt. -26%, kb. 9800 db maradt még neki. - Varga (energiatermelésért és szolgáltatásért
felelős vezér-h.), Q2 jelentés után szintén lenullázhatta az év végi pakkját, de
a nagyobb részét ő még januárban adta el. Év végén volt 7018 db, januárban új
stratégia után adott 6243-at 4860-as átlaggal (~30,3 M Ft), és Q2 után adott 785
darabot 4750 átlaggal (3,7 M). Itt van -10 db eltérés, év végén 7018 volt,
eladott 7028-at. Vagy ő írt el valamit, vagy én. :) Ha én, akkor majd vezeklésként
veszek még piacin 10 darabot. . Fun fact: Q2 prezi óta ők adták a forgalom ~6%-át, ami talán
nem sok, viszont 09.02.-án Luczay volt a 17,5%, de nyilván csak ilyen napokon tud
nagyobb pakkot könnyen és gyorsan eladni az árfolyam szétverése nélkül. . Lehet, hogy ezek nem jelentenek semmit és csak a Q2 publikálással
időben egybeeső Otthon Startra pörgött rá a szakmai menedzsment, és amit
látunk, az egy kis önerőteremtés pl. a gyerek lakásához, vagy csomó más egyéni oka is lehet, de azért ilyen Q2 (H1) + profit warning után Luczay egylépéses nullázása mindenesetre
érdekes. . Ma délelőtt volt egy 2100 darabos eladás. Örülnék, ha nem az
derülne ki pár nap múlva, hogy még adják és ma valamelyik vezető tranzakciója lökte
vissza a lélektanilag fontos 5k szint alá. Záróra meg 70 darabbal
visszapiszkálták ma 5k-ra, de… meglátjuk. . Btw, szerintem ezen a héten 11.17-ig még adhatnak, ha
akarnak, de utána már nem csinálhatnak tranzakciókat a Q3 (11.17.) előtti 30
napos PDMR tranzakciós tilalom miatt. Ha esetleg a héten még eladnak, a jövő
hét közepén még jöhet róla hír.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.