Kérlek hagyjuk már ezt az 1 db-os, 2 db-os, 4 db-os és 5 db-os (fel-le)kötéseket! Legyünk inkább befektetők és ne spekák, mert ez NEM az a papír, ahol daytrade-del nagyot szakíthatnál, ahhoz túlságosan alacsony a forgalom. Köszi!
Nekem inkább úgy jön ki hogy eddig 20+1.5 ment Tiborcznak és ehhez jön majd még további 13.5 a Gránit (értsd Tiborcz) kezelt magántőkealapba. A 4 hitel az Éltexben az a beszámolója szerint jórészt NKP kötvény, nem hinném hogy az is a Tiborczé lenne. A gond az hogy kb 24 milliárdra értékelve drágán vették. Tavaly mennyit is tudott? Idén első félévben kb 380 milliót mutat, lassan látni fogjuk a harmadik negyedéves gyorsjelentést, abból talán kihámozható lesz hogy mennyit is ad hozzá, de én nem várok nagy csodát. Mindenki döntse el mennyit ér, szerintem nagyon 24 sok érte. De a legrosszabb amit korábban már írtam, hogy nem tudni ki van még a magántőkealapban és semmi rálátásunk nincs arra, hogy ott milyen áron és mibe fektetik be az Alteo 15 milliárdját. Gránit az alapkezelő, félő hogy jó drágán fog Tiborcztól venni. És mindent hitelből, mert ahogy számolom arra megy el a 40 milliárd.
Az ALTEO 2025. február 06.-án hitelkeret szerződést írt alá az MBH BANK Nyrt.-vel mint ügynökkel és első eredeti hitelezővel,
valamint a GRÁNIT BANK mint második eredeti hitelezővel 40 milliárd forint összegű hitelkeretre általános vállalatfinanszírozási célra. Ebből 20 milliárd Ft Az ÉLTEX vételár (4 milliárd Ft kötelezettség az ÉLTEX-ben) az Alteo publikált féléves jelentése szerint, 15 milliárd forint értékben jegyez befektetési jegyet
az újonnan induló, 50 milliárd forintos jegyzett tőkével bíró magántőkealapban (kifizetve 1,5 milliárd eddig). Akkor a 40 millárdból 39 elköltve(lekötve) és mindenütt Tiborc úr..... Ügyes! Mondhatnánk ha nem lenne benne a részvényesek pénze is...
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.