Úgyúgy :)
Akkor kezdték adni. Egyből vettem én is, amint lehetett. Remélem tudok gyűjtögetni amíg lehet. Nagy szavak nélkül, szerintem a zöld energia lesz a jövő tech szektora.
Szerintem is ígéretes,még így is, hogy a METÁR rendszer bevezetését megint kitolták.
Ebben a korm. ciklusban már nem lesz bevezetve.
Öröm az ürömben, hogy addig lehet olcsón gyűjtögetni.
Sztem jó cég (lesz).
Én is beszálltam, de nem nagy összeggel még. Viszont azt tervezem,hogy bővíteni fogom a pakkot ahogy tudom.
Ha nem holnap akarsz belőle pénzt, akkor sztem jó befektetés.
ez igaz, de túl azon, hogy szezonálisan gyenge negyedévről van szó,
a vállalalt fejlődését célszerű inkább az Ebidta alakulásán keresztül nézni.
a szélkerekek Q2-ben történő megvásárlásával jelentősen nőtt a bef. eszközök értéke (ami amúgy is magas és csak nőni fog) és emiatt az értékcsökkenés is.
EPS szempontjából valóban nem lesz olyan attraktív a cég jó ideig, mert az értékcsökkenés és a kamatok miatt nem lesz kiugró ez a tétel.
kicsit olyan ezzel, mint a GSPark, csak a növekedési lehetőségek nagyobbak, persze emiatt kockázatosabb is.
valóban ígéretes jövő, természetesen kockázatokkal.
Azért azt érdemes megjegyezni, hogy a féléves eredménykimutatásban az EPS 128,17Ft volt, a mostani (3. negyedéves kimutatás) 73,85Ft.
Vagyis a 3. negyedévben az EPS -54,32Ft.
(Netto eredményre kimutatva: féléves kimutatás 220 M Ft, 3. negyedév 156M Ft vagyis 3 negyedév netto eredmény: -64 M Ft)
A társaság bizonyára szép jövő vár, de azért csak óvatosan....
Q3
tovább folytatódott a EBIDTA növekedés, bár főleg a szélerőművek által.
2 gyengébb, és egy erősebb negyedév után az 600 millió Ft feletti Ebidta borítékolható (bázis:453 millió).
Én is nézegetem már egy ideje. Jónak tűnik. Jövőre tervezik az ipo -t.
Még egy pozitívum: a megadott telefonszámon a megadott személy vette fel a kagylót, azonnal. Ez sem megy mindenhol...
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.