Mit is mondanak pletykára venni, hírre eladni? Akkor ez most nem túl jó. Mi legyen kollégák? https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251107/15-eve-tozsden-az-alteo-a-szamok-magukert-beszelnek-798200
Reménykedem, hogy sokat vesztettem ezzel az eladással, és a készültségi állapotokhoz szükséges további készpénzre váltás jóval magasabb árfolyamon sikerül Egyébként a tegnapi eladás a telek megvásárlásához kellett Szép napot mindenkinek!
4500-5000 között most oda teszik, ahova akarják, kiürült a könyv, 10-esben 3-3k db van összesen, árjegyzővel együtt. 4ig feketelyuk mindent elszív. Egyelőre... de ha megroggyan a kártyavár, sokan - akik ott nem ragadnak be - majd jönnek vissza fundás papírokba (Alteo, Any, DH, Mtel, Wabi stb.) (btw a vezetők is ebben a sávban adogatták: 4500-5100 ).
2800r ról indult a rally … Ha újra hármassal kezdődik az árfolyam Az elég ciki lenne.. És a másik nagy bajom hogy a cég egy éve alig kommunikál a befektetőkkel.. Addig meg mindig jöttek a hatalmas nyilatkozatok meg az ilyen tervek meg az olyan tervek..:.. Jó lenne most már tiszta vizet önteni a pohárbán mi a cél mert a méret ugrás nem sikerült 2030 + már itt van a nyakunkon
Elfogadom. Szerintem meg most a helyén van. Majd ha változnak a számok jó irányba, akkor lehet ebben újra komolyabb rally. Egyelőre nem látom indokoltnak, ez a 4500-5000-es sáv teljesen a reálitás, szerintem. MOST.
A "játszadozások" után végre elindulhatnánk felfelé... 6 hónap alatt 6600-ról leszánkáztunk a mostani 4400-4900-as szintekre, miközben a világ tőzsdéi mindenkori csúcsokat döntöttek... :( A célárat ugyan 6000 környékére lőtték be még október elején is (5972), de azért igazán lépegethetnénk egy kicsit feljebb...
AMIÓTA EZEK A TRÓGEREK BETETTÉK IDE A LÁBUK EGYRE CSAK CSÖKKEN A CÉG ÉRTÉKE ! ÁRFOLYAMRÓL NEM IS BESZÉLVE ! MEGY A MUTYI EZERREL ! lAPÁTOLJÁK KI A PÉNZT ILYEN OLYAN TRÜKKÖS KÖLCSÖNÖKKEL TÚLÁRAZOTT AKVIZÍCIÓKKAL !
Ezeknek a bennfentes eladásoknak nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Ők is emberek, költséges tevékenységeik és beruházásaik vannak. Ellenben a bennfentes vételek azok valóban azt jelentenék, hogy a cégban óriási potencil van, amit a vezetőség lát, és motivált is benne... de ennek hiányában sem lehet messzemenő következtetést levonni. Szerintem a jelentéseket kell majd nézni a stratégiát és az eredményeket.
Köszönjük a szorgalmadat. Gondolatom találtad ki, de megelőztél az adatok összegyűjtésében. Nekem is eszembe jutott, hogy kellene egy ilyen kigyűjtés. RÖVID TÁVON!!! Krúdy álmoskönyve szerint sajnos nem jelent jót 3. név. számai előtt...
A vezetői részvény eladásokról írt összegző áttekintésed fontos és hasznos, nagyon köszönöm. Örülök, h Chikán, Kovács, Simon nem adott el Alteo rv-t, ha ők bíznak a cég jövőjében, mi is joggal bízhatunk…
Kicsit hosszúra sikerült. :-Đ Általában és közép-hosszú távon optimista vagyok, de azt is
be szoktam írni, ha valami nem tetszik. Látva a Q2 jelentés óta tartó folyamatos
vezetői tranzakciókat (15 hírből 11 vezetői eladásról szólt), végeztem egy kis szorgalmi
feladatot a vezetői pakkok változása és az eladások kapcsán. Ez is egy infó lehet
a polcra a funda-hírek-chartok mellé. Jókat kacagtunk a 3, 6 és pár száz darabos
eladásokon, de a teljes képet nézve lehet, hogy annyira mégsem vicces. . A 2024.12.30.-ra vonatkozó adatok nyilvánosak, illetve az
azóta publikált vezetői tranzakciók, ezeket használtam. (Az idei ALTEO srv –
MRP tranzakciók szerintem nem relevánsak, mert ha jól tudom, ezekkel a papírokkal
a vezetők (még) nem rendelkezhetnek, illetve ha idén kaptak/vettek volna még az
év végi pakkhoz, akkor azokról is lett volna bejelentés, tehát a 2024.12.30. adatokat
vettem kiindulási pontnak. Részvénykönyvbe bele lehetne nézni frissebb adatokért,
de napközben nem tudom megoldani, és ha nem tévedtem nagyot, szerintem a lenti helyzet
közel van a valósághoz.) . Tehát azt látom a vezetőknél, hogy - Chikán (208 443 db) és Kovács (M&A és tőkepiac vezér-h.; 108 296 db) nem
adott, kb. ennyi a jó hír, ha ők adnának nagyobb pakkot vagy folyamatosan
csorgatva, az számomra negatív jelzés lenne. - Simon Anita (ESG és körforgásos gazdaság vezér-h.;
10 760 db) sem adott idén, nekem semleges. - Tokainak (nemzetközi kapcsolatok és társasági támogatás
vezér-h.) és Hegedűsnek (HR és kommunikációs vezér-h.) 2024.12.30. állapot szerint
nem volt papírja, azóta nem láttam bejelentést, nem szereztek. - Luczay (termelésmenedzsmentért és
üzletfejlesztésért felelős vezér-h.) Q2 jelentés után lenullázta a pakkját: év
végén volt 10 034 db, 09.02.-án mindet eladta, 4530-as átlag, ~45,5 M Ft. - Bodnár (gazdasági vezér-h.), a 3+6 darabos
gigakötésekkel együtt Q2 jelentés után 4880-as átlaggal eddig eladott 5200 darabot,
~25,4 M Ft. Neki év végén még 20 328 db volt, de ebből adott már januárban
is 5328-at még 5300-as átlaggal (~28 M Ft). Tehát idén ő két ütemben lefelezte a pakkját,
jan. -26% és szept.+okt. -26%, kb. 9800 db maradt még neki. - Varga (energiatermelésért és szolgáltatásért
felelős vezér-h.), Q2 jelentés után szintén lenullázhatta az év végi pakkját, de
a nagyobb részét ő még januárban adta el. Év végén volt 7018 db, januárban új
stratégia után adott 6243-at 4860-as átlaggal (~30,3 M Ft), és Q2 után adott 785
darabot 4750 átlaggal (3,7 M). Itt van -10 db eltérés, év végén 7018 volt,
eladott 7028-at. Vagy ő írt el valamit, vagy én. :) Ha én, akkor majd vezeklésként
veszek még piacin 10 darabot. . Fun fact: Q2 prezi óta ők adták a forgalom ~6%-át, ami talán
nem sok, viszont 09.02.-án Luczay volt a 17,5%, de nyilván csak ilyen napokon tud
nagyobb pakkot könnyen és gyorsan eladni az árfolyam szétverése nélkül. . Lehet, hogy ezek nem jelentenek semmit és csak a Q2 publikálással
időben egybeeső Otthon Startra pörgött rá a szakmai menedzsment, és amit
látunk, az egy kis önerőteremtés pl. a gyerek lakásához, vagy csomó más egyéni oka is lehet, de azért ilyen Q2 (H1) + profit warning után Luczay egylépéses nullázása mindenesetre
érdekes. . Ma délelőtt volt egy 2100 darabos eladás. Örülnék, ha nem az
derülne ki pár nap múlva, hogy még adják és ma valamelyik vezető tranzakciója lökte
vissza a lélektanilag fontos 5k szint alá. Záróra meg 70 darabbal
visszapiszkálták ma 5k-ra, de… meglátjuk. . Btw, szerintem ezen a héten 11.17-ig még adhatnak, ha
akarnak, de utána már nem csinálhatnak tranzakciókat a Q3 (11.17.) előtti 30
napos PDMR tranzakciós tilalom miatt. Ha esetleg a héten még eladnak, a jövő
hét közepén még jöhet róla hír.
Kérlek hagyjuk már ezt az 1 db-os, 2 db-os, 4 db-os és 5 db-os (fel-le)kötéseket! Legyünk inkább befektetők és ne spekák, mert ez NEM az a papír, ahol daytrade-del nagyot szakíthatnál, ahhoz túlságosan alacsony a forgalom. Köszi!
Nekem inkább úgy jön ki hogy eddig 20+1.5 ment Tiborcznak és ehhez jön majd még további 13.5 a Gránit (értsd Tiborcz) kezelt magántőkealapba. A 4 hitel az Éltexben az a beszámolója szerint jórészt NKP kötvény, nem hinném hogy az is a Tiborczé lenne. A gond az hogy kb 24 milliárdra értékelve drágán vették. Tavaly mennyit is tudott? Idén első félévben kb 380 milliót mutat, lassan látni fogjuk a harmadik negyedéves gyorsjelentést, abból talán kihámozható lesz hogy mennyit is ad hozzá, de én nem várok nagy csodát. Mindenki döntse el mennyit ér, szerintem nagyon 24 sok érte. De a legrosszabb amit korábban már írtam, hogy nem tudni ki van még a magántőkealapban és semmi rálátásunk nincs arra, hogy ott milyen áron és mibe fektetik be az Alteo 15 milliárdját. Gránit az alapkezelő, félő hogy jó drágán fog Tiborcztól venni. És mindent hitelből, mert ahogy számolom arra megy el a 40 milliárd.
Az ALTEO 2025. február 06.-án hitelkeret szerződést írt alá az MBH BANK Nyrt.-vel mint ügynökkel és első eredeti hitelezővel,
valamint a GRÁNIT BANK mint második eredeti hitelezővel 40 milliárd forint összegű hitelkeretre általános vállalatfinanszírozási célra. Ebből 20 milliárd Ft Az ÉLTEX vételár (4 milliárd Ft kötelezettség az ÉLTEX-ben) az Alteo publikált féléves jelentése szerint, 15 milliárd forint értékben jegyez befektetési jegyet
az újonnan induló, 50 milliárd forintos jegyzett tőkével bíró magántőkealapban (kifizetve 1,5 milliárd eddig). Akkor a 40 millárdból 39 elköltve(lekötve) és mindenütt Tiborc úr..... Ügyes! Mondhatnánk ha nem lenne benne a részvényesek pénze is...
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.