foldhozragadt

Regisztráció: 2006-09-20 23:13

Hozzászólások száma: 111

Utolsó hozzászólás: 2006-10-31 14:58


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 2
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 14:58
Conqui,

Kedvellek ám, még ha nem is mindig tűnik úgy. Kellően intelligens és felkészült vagy, keményfejű és megingathatatlan. Olvastam más témákban a hozzászólásaidat. Nekem te vagy a Szögletzászló. Nagy szükség van ilyen emberekre mindkét oldalon. Jelzitek a pálya szélét. Meghúzzátok azokat a vonalakat, amiket nem szabad átlépni. Sajnos bármi előremutató és pozitív történik ebben az országban, abban nem lesz érdemed. A kézfogások a kezdőkörben történnek. Növessz jó hosszú kezet, vagy húzódj feljebb...
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 14:29
Conqui,

Soha nem mondtam, hogy Orbán hibátlan. Ha a nyakába akasztja az "ide üssetek táblát" ne csodálkozzon ha jönnek a pofonok. Az eredménye azt hiszem meg is lett, előnyötökre.

"Hát látod, ez a baj, ti még mindig Trianont siratjátok akkor, amikor lassan nem lesznek határok. Ez a konzervativizmus. Az Ómagyar Máriasirató. Én ebből nem kérek."

Nem vagyok Nagymagyarország párti (uhh, azt se tudom hirtelen hogyan kellene helyesen írni). Viszont ismerem akik a határon túl élnek. Magyarabbak mint mi itt együttvéve.

"Gyurcsány lehet, hogy hibázott, de nem abban, hogy hazudott. Nem is hazudott. Én ezt egész máshogy értékelem. " Én is. Szemellenzőt mindketten viselünk. Ha ez olyan egzakt lenne a dolog, valaki felírná a képletet, amit csak ki kellene számolni.

Egyébként látsz rá esélyt, hogy ez az ország valaha is elismerje állampolgárként, közénk tartozónak őket?
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 14:12
Hahaha, erről beszélek. :-))
Nem az Orbán beszéddel van a baj, hanem hogy miért tartja "hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó"nak a kormányt a fiatal baloldal. link :-)))
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 14:01
Nyugi barnuska,

Most már legalább megállt a dolog egy témán belül. Nem nyilnak ész nélkül új topicok.:-)
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 13:59
Conqui,

Logikus az érvelésed, és azt hiszem nehéz is lenne megingatni a hitedben. Néhány dolog azért :-)

"Mit lép erre Gyurcsány? Neki az ölébe hullott hatalommal kezdeni kell valamit, ..." Én ilyen rövid távlatból visszatekintve is inkább puccsnak nevezném, mint "-Ez a szék ez mi ez? -Jelenleg üres, és rád gondoltunk, mert a te feddhetetlen múltaddal és szerénységeddel te vagy a fény az éjszakában. Vezess bennünket.."

"Gyurcsány személyes kvalitásait illetően és megtámadja őt, mint milliárdost." Teccett volna becsületesebb embert választani.

"Mit lép erre Orbán? A maga által sem szeretett Patrubány mögé áll és támogatja annak a Fidesz részéről is már korábban megkérdőjelezett és elhibázottnak tartott népszavazási kezdeményezését?" Mit kellett volna tennie? Hagyja elmenni ezt a vonatot? Ha a másik oldal is melléáll mi lett volna? Bele se merek gondolni, milyen erkölcsi győzelmet arattunk volna trianon felett. De nem, nyerni kellett mindenáron, bizonyítani a pártban, és az ország előtt..

"És ahogy Orbánnak semmi sem drága, úgy neki se" Erkölcsileg nem Orbán döntötte sárba a magyarságot bizonyítási vágyból, a gazdaságot nem ő vitte csődbe a választási győzelemért, a strasbourgi beszéd meg sokkal ravaszabb annál hogy a "semmi sem drága" megállja a helyét.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 09:55
Pénznyelő,

Túl elnéző vagy vele szemben, mint ahogy én is a másikkal:-)
Túl könnyű feladat kivárni azt a pillanatot, amikor egyet hátralépve, majd rányomnak mindent. Feltételezem, ha idővel jobb népszerűségi mutatókat hoz még csak meg sem fognak válni tőle, számomra ez megengedhetetlen. Egyébként ha a bal oldal nélküle nem tud megküzdeni ezzel a válsággal, akkor nagyon lenullázta magát.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 09:36
Szia, conqui!

Már hiányoztál az elmúlt napokban.:-)
Volt idő mikor én is így gondoltam, hogy mindkét oldalnak meg kell tennie ezt az engedményt. Nagyon szeretné a baloldal legalább annyira gyengíteni a másikat, mint amit neki Ferencünk elvesztése jelenthet.
Csakhát Ferencünk 2004 decemberében szemenköpött 5 millió magyart, idén megtette ezt a másik tízzel. Na jó legyen csak 9, mert feltételezem van legalább 10% (1millió) tisztánlátó aki már akkor tudta, hogy tudta mindent negatív előjellel kell érteni.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 01:05
Volt egy nagyon jó cikk róla, ma olvastam, de most sehol nem találom. Ha esetleg valaki belefutott és emlékszik hol, linkelje be. Szerintem az is kötelező olvasmány.:-)
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 31. 00:42
Penznyelő,

Ennyire azért ne nézzél le. :-)

Azért linkeltem be a cikket, amiket te is leírtál. Ha észrevetted nem vagyok egy állásponton azokkal, akiket "randalírozóknak" neveztek. Bár nekem is van egy limit, akár én is kockakövet ragadnék, ha az orrom előtt vernek össze ész nélkül véleményem szerint ártatlan embereket. Szóval erről ennyit.

Akik itt vitatkozunk, nem hinném, hogy demokrácia ellenesek, csak másban látjuk a sérelmeket. A cikk rávilágít sok hibára, mindkét oldalon. (szerintem, bár lehet már azt látom amit szeretnék.)

Orbánról. Ha figyelted a nyilatkozatait, csak a hiteltelen kormányt akarja megbuktatni. Nem előrehozott választásokat akar. Hülye lenne Ő végigverni az embereken a megszorításokat. Sőt hátrébb lépett egyet, és azt mondta, a szocialisták olyan kormányt alakítanak amilyet akarnak. Persze így is nagyot szívnak, mert ő viszik el a balhét, de erkölcsileg helyreállhatna a rend, és ha valóban két év elég lenne, marad másfél évük elfeledtetni a dolgokat.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 30. 21:10
link Szerintem érdemes elolvasni.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 30. 18:13
Még egy elgondolkodtató dolog, amire szerintem nehéz felkészülni: Mi történik, ha pl. komolyabban megsérül egy ilyen "álrendőr" (benne volt a pakliban). Azt orvoshoz kell vinni. Biztosan vannak lojális orvosok is, dehát arra várni, hogy a "megfelelő" mentő érjen oda, holott a közelben egy másik, nem kis kockázat.

Jelvényekre visszatérve, nem "nagy számban", hanem senkin nem volt. Vagy van olyan fotó, ahol bárki viseli?
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 30. 17:26
Matgab: a 4. pont számomra egyelőre szóbeszéd.Nem voltam szemtanúja, és egyelőre felvételeket sem láttam arról, hogy nem magyarul (egy korábbi hozzászólás szerint héberül) beszéltek volna a rendőrök.
Feltételezem komoly botrány lenne miatta, ha kiderülne mégis valós. Ahhoz, hogy ilyen emberek a rendőrökkel együtt dolgozzanak, elkerülhetetlen, hogy erről maguk a rendőrök tudomást ne szerezzenek. Nem hinném, hogy mindegyikük annyira lojális a jelenlegi kormányhoz, hogy ezt elhalgassa, így ez miatt óriási a rizikófaktor.

1-es pont. Számomra inkább a tv székházas dolog a vitatható. Az volt inkább megrendezve, hogy lássa ország világ milyen brutális ez a "csöcselék". Gyurcsány a kórházban tett látogatásakor elcsukló hangon mondta, hogy ezek az emberek nem ezt érdemelték. Vagy nagy színész, vagy a saját felelősségét érezte meg benne.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 30. 14:52
Nna, a 2. bek. a rendőrökről szólt. (félreérthető)
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 30. 14:51
Jules, bocs hogy közbevágok,
Van igazság abban amit mondasz, de én nem láttam, hogy a rendbontók rátámadtak volna az utca emberére. A rendőrséggel szálltak szembe az oszlatás megkezdése után.
Persze a saját épségüket védjék, akármilyen eszközel ami indokolt. Hülye lnne bármelyik is olyan parancsnak eleget tenni, hogy állj ott, és dögölj meg szónélkül, ha képentalálnak.

Nem hozom fel az egyszerű bámészkodókat, mert már több oldalon ki lettek dumálva, de úgy gondolom, fel lehet lépni úgy is tüntetőkkel szemben, hogy azt az ember felfogja és odébb áll, és fel lehet lépni úgy, hogy kiprovokálom a válaszlépést, aztán mehet a "megvédem az állampolgárokat a csőcseléktől"
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 30. 14:37
Csak egy szösszenet így meló közben

"...A főpolgármester az október 23-i zavargásokról elmondta, a Fidesz döntése, hogy a nagygyűlés az Astoriánál legyen, "provokáció" volt, ugyanis számítani lehetett arra, hogy a két megmozdulás összeér (MTI)" (10.29. 20:53 link )

Utána néztem, link 17-én döntött a FIDESZ a helyszínről. Mire is kellett volna számítaniuk? A Kossuth téren 3 hete zajló békés demonstráció, ami mellett naponta rendezett naggyűlést a FIDESZ, és lám, még az is lehet, hogy a két megmozdulás összért? Irgalmatlan nagy rendzavarásokról lehetett olvasni azokban a napokban? Tapintható volt a feszültség a két tábor között? Vagy egymást hergelték a rendőrökkel szembeni támadásra?

Vagy Demszky barátunk már tudott egy harmadik csoportról? Előre kellett fizetni? (Ez a bekezdés csak vicc, mielőtt nekem estek)

Nem értem én... csámcsogjatok rajta, ha van kedvetek.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 29. 23:20
"2. Csak a jobbosoknak lehet lépten nyomon lekommunistázni azokat, akiknek eltérő a véleményük? Ez lenne a jobbos szólásszabadság?"

Nem, természetesen nem, ti nem kommunistáztok minket, helyette előszeretettel használjátok fasiszta és antiszemita, stb. :-)
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 29. 23:18
Konqui: olvass még egy kicsit, és meglátod mi a véleményem a "mai" forradalomról.

"Meg aki azt hiszi, hogy csak az a demokrácia, ahol a jobboldal van hatalmon és megmondja mit tehet a bal.
Van is ilyen: úgy hívják katonai diktatúra."

Ez lehet sokak számára vágyálom, nem tartozom közéjük, viszont 23-a óta eltelt egy hét alapján nyugodtan cseréld fel a "jobb" és "bal" szavakat a mondatodban, és akkor megkapod mi a valáság. (Hihetetlen ez az elvakultság részedről)
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 29. 20:40
Conqui: Még egy kis olvasnivaló: link

Az ultra jelzőt meg túl nagyvonalúan rásütöd bárkire akinek nem a te nótádat húzza. Csak nem ti is ultra vagy (ultra bal)? :-) Mert akkor fölöslegesen próbálunk itt véleményeket ütköztetni.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 29. 20:35
conquistator, csak röviden.

Hogy miért a Kossuth tér, azt Knight Tyris már leírta. Hogy kikről volt szó, azt elolvashatod itt: link és itt: link

Egyébként valamelyik külföldi vezetőnek is feltünt a privatizált megemlékezésük, és úgy tette szóvá, hogy hiányzott a spontán tömeg. (Ezt a cikket már nem keresem meg)

A 4. pontban említett 18249 napon ünnepeld te magadat, ha nem vagy képes felfogni, mit jelent ez az alkalom sok embernek.
OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon 2006. 10. 29. 12:17
természetesen. A manipuláció pedig pusztán feltételezés. Majd egyszer valakik, akiknek rendelkezésére állnak általunk nem ismert információk igazolják vagy elvetik.

friss hírek További hírek