Apró pontosítás: 294 millió osztalékot fizet, az jelenleg 18,01 de mivel elindul az srv vásárlás, az egy részvényre jutó osztalék minimális mértékben nőni fog.
Köszi az infókat a közgyűlésről, dexternek is a közvetítést. Akkor nem volt meglepetés, de az nagyon jól jött ki, hogy már az igazgatósági javaslatokba bekerült pár kisbefektetők által is pártolt javaslat.
Ez így tényleg érthetetlen, hogy elmegy és mindig mindenre tartózkodik egy 5% feletti nagytulajdonos. Van olyan, hogy kötött mandátum előre megírt forgatókönyvvel, na de ez azért már kínos. Ezzel az erővel nekem is adhatná a pakkját, majd én merek dönteni :-).
Annál a szavazásnál én csak 56% igenre emlékszem, de majd megjön a jegyzőkönyv. Így szerintem ott más is tartózkodott. Az mvm + a másik ürge öszesen 2225e darabbal bírt, az olyan 30% körül volt csak. Viszont a jövőre nézve ez azt jelenti (amíg van mvm pakk és így viselkedik), hogy az ilyen 3/4-eseken már fogható a vezetés, ha kellően összefogunk mi. Amennyiben lesz 3/4-esbe valami nekünk nem tetsző javaslat. Az 50%-osak egyenlőre esélytelenek.
A legjobb az volt, hogy elsősorban miatta lesz továbbra is ez a sikertelen a közgyűlés és rá két hétre megismételt közgyűlés cirkusz. Az igazgatótanács ugye javasolta azt, hogy sikertelen közgyűlés esetén a megismételt történhessen fél órával később. De emberünk a tartózkodásával meg még 1 jóember a szavazatával ezt szabotálta.
azért ez a bevonás necces volt, mert 75% szavat kellett hozzá és az MVM-es küldött tartózkodott folyamatosan mindentől nem is értem, minek jött akkor, a megjelenéstől is tartózkodhatott volna :-)
Az srv eleve nem szerepel már az EPS számban. (vagyis a bevonás ebből a szempontból semleges) A bevonás jelentősége, hogy véglegessé teszi a visszavásárlást. Ettől eddig ódzkodott a menedzsment, de mivel közel a 25%-os határ lépni kellett.
Sziasztok! Kíváncsiságból elmentem egy közgyűlésre, hogy megnézzem
milyen, mint passzív (szavazáson kívül) szereplő.
Lehet írták mások is már, de a Panny pályázott támogatásra,
ha a jó a fúrt kút 30% támogatás ha rossz akkor 60%, vagy valami ilyesmi
számok, nem mindig tudtam figyelni a céges e-maileim miatt.
A bíráló bizottság sem állt fel a választások miatt még,
végleges kabinet kell hozzá, heti szinten hívják az illetékes szervet, hogy van
e eredmény elmondásuk szerint.
Bokorovics profi volt végig, válaszolt egész korrektül a
kérdésekre.
Sajnos csak hazafele jutott eszemben, hogy rákérdezettem
volna, hogy szerintük a különböző zöld magyar alapok miért nem veszik a Panny-t?
Folyik e velük egyeztetés tőzsdén kívüli ügyletre etc. Az Alteo-t, Masterplastot
a jelentéseik szerint jobban szeretik valamiért. Mit tesznek, ha egyáltalán
tesznek ezek bevonásához.
PANNERGY