Tőkeleszállítást a hitelezők védelme érdekében kétszer kell meghirdetni a cégközlönyben, 30 napos határidőkkel, utána jegyzik be. Még az első meghirdetés se jelent meg, szóval még minimum két hónap.
Lehet én nézek valamit félre, de nekem úgy néz ki, hogy a tranzakciós jutalékok már le vannak vonva a nyereségből, szóval ami adólapként látszik a számlán abban ezek a tételek már nincsenek benne.
Nem. Nem jelent meg, hogy ezt már levonták a kifizetéskor az SZJA-t. Még egy kérdés: van valaki aki a KBC-nél van és volt nyeresége? Vajon a KBC az adóigazolás számlakivonaton miért nem tűnteti fel a tranzakciós jutalékotat, mint levonható adóalap?
Biztos, hogy SZJA-t akarnak tőled beszedni? Nem SZOCHO alapnak állította be? Az se jó, a szocho törvény kifeszített az adó alapjából a tőzsdei cég által fizetett osztalékot. Nálam ezzel jött volna a NAV, javítottam. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1800052.tv
5. § (3) Nem esik az 1. § (5) bekezdés c) pontja szerinti adófizetési kötelezettség alá az Európai Gazdasági Térség bármely tagállamában működő, a tőkepiacról szóló törvény szerint elismert (szabályozott) piacnak minősülő tőzsdére bevezetett értékpapírnak az adott tagállam joga szerint osztaléknak (osztalékelőlegnek) minősülő hozama.
PANNERGY