Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 csütörtök, 20:31
Előzmény: #69358  Murdoch
Csak a szokásos formádat hozod..:)
Borisz csütörtök, 19:21
Ogyesszára, valamint tovább legalább a Dnyeszter-menti orosz-lakta területre (Transznyisztria), és lehetőleg tovább egész Moldáviára mint az egykori Szovjetunió részére, nagyon fáj Oroszország foga. Tovább fog rá hajtani. Ha nem most, akkor legközelebb. 
-
A Kelet-Balkánt és a Boszporusz/Dardanellák szorosokat most nem is említeném, ez az orosz birodalom két évszázados, máig teljesületlen célja. 
Murdoch csütörtök, 19:07
Előzmény: #69357  the_outsider
Bullshit hegyek, gratulálok a PF-nek is:
Reuters hírforrás: 'according to three U.S. and European officials'
A sztori: U.S. intelligence agencies, including the CIA, have shared that assessment with the White House
Phylaxa csütörtök, 18:03
Előzmény: #69353  Sehmet
Ukrajna legnagyobb vesztesége az lenne, ha megszűnne a tengeri kijárat. Egyértelműen tárgyalási alap szerintem és meg kell tartani. De ebbe már nem szólok bele, annak örülök, hogy megkezdődtek a tárgyalások.
Murdoch csütörtök, 17:50
Előzmény: #69353  Sehmet
Fene tudja, Odessza kultikus hely az oroszok számára. Putyin pont most jelentette ki, hogy lemond Odesszáról ha a 4 megyét és Krímet nemzetközileg elismerik. Ez utóbbit azért kétlem, hogy egyszerű lenne...
https://www.msn.com/en-gb/news/world/putin-we-ll-take-odessa-next-if-ukraine-rejects-peace-plan/ar-AA1Be8zj?ocid=SNYDHP
Sehmet
Sehmet csütörtök, 17:37
Előzmény: #69349  Eisenburgprofesszor
Szerintem csak Zelenszkij tart Odessza elvesztésétől, aminek az esélyére a New York Times cikke még rá is játszott. Csak tárgyalási taktika lehet, hogy az ukránok részére legyen miből engedni.
Sehmet
Sehmet csütörtök, 17:31
Előzmény: #69345  Placi82
Megjegyzem, hogy Japán és Oroszország között a második világháború óta még mindig nincs békeszerződés csak fegyverszüneti, a Déli-Kurilok (japán által Északi-Területeknek nevezett) Iturup, Kunashir, Shikotan és Habomai orosz megszállása miatt. De fegyverszünet az van, és sokkal jobb a kapcsolatuk az oroszokkal, mint a kínaiakkal - Szenkaku-szigetek miatt, valamint Dél-Koreával Takeshima miatt. 
Murdoch csütörtök, 17:28
Előzmény: #69348  bigyula
Kérdezd pl. a németeket, ahol n+1 terrorista akció van, tömeges gázolás stb. 
A szánalmas eu-s politika nagyon szívesen megfizeti az illegális migráció árát a szavazópolgáraival. Látjuk ennek eredményét az urnáknál, na azért kell a kirekesztés, betiltás, nácizás. Persze számotokra nem létezik a jelenség.
Phylaxa csütörtök, 16:51
Előzmény: #69348  bigyula
Mert illegálisnak tartja. Az EU szerint viszont nincs illegális migráció. Ha elfogadná azt amivel indoklod, akkor hozzánk is beáramlott volna illegális migránsok hada. Tudom, hogy most a nagy országokban probléma van, hogyan magyarázzák meg, miszerint lezárják a határaikat és nem engedik tovább ami folyt, de ettől még a helyzet nem változott. Minket továbbra is büntetnek ezért és ha engednénk, akkor meg is telnénk. Nincs következetesség a dologban. MI ugyanazt állítjuk, ők pedig így is úgy is, ahogy a szél fúj.
Eisenburgprofesszor csütörtök, 16:40
Előzmény: #69343  Sehmet
Arra válaszoltam, hogy állítólag Trump elajándékozta Odesszát, ( szerintem hazugság) Ebben az esetben elvágták Ukrajnát a tengertől. 
bigyula csütörtök, 16:30
Előzmény: #69347  Phylaxa
"A bírósági döntés szerint például nekünk rendszeresen kell baromi nagy pénzt fizetnünk, mert ezt nem vagyunk hajlandóak 2015 óta elismerni."
.
NEM! Nem azért, hanem azért, mert nem hajlandó orbánc elfogadni a menekültügyi kérelmek EU jogszabályoknak (amik ugye ránk is vonatkoznak) megfelelő benyújtási/elbírálási lehetőségét.
Phylaxa csütörtök, 16:10
Előzmény: #69324  Istvan78
A szocdemek szerint és még sokan mások szerint nincs is illegális bevándorlás. A bírósági döntés szerint például nekünk rendszeresen kell baromi nagy pénzt fizetnünk, mert ezt nem vagyunk hajlandóak 2015 óta elismerni. Nevetséges.
Placi82 csütörtök, 14:09
Előzmény: #69344  Murdoch
Már megint egyetértünk. 🤣.
Sehmet, diplomácia agygal gondolkodik. 
Mi meg mérnöki acél logikával. 
Legcelszerubb, és az egyszerűbb scenario a legvaloszonubb scenario..... Ockham borotvája
Placi82 csütörtök, 14:01
Nagyon nem értek egyet a Veled.
1) Oroszország, taknyosra lett szivatva a szankciókkal ilyet én meg  a aTortenelemben nem lattam
.. Soha. 
2)Kizartak a Swift nemzetközi fizetések rendszerbol ez önmagában Svájcot is  a középkorban küldene vissza! 
3) Komlett nyugati cegvilag kivonult Oroszország öl az első 2 év elég szívás volt. 
4)Azert a zsoldosok kb 4000 dollar/hóba also hangon belekerultek,plusz a kaja és felszerelés.. és volt belőlük vagy 100.000.db és a toltenyektol a rakéták ig és golyóálló mellenyekig sok ezer tankrol, etc...... ne is beszéljünk. Oroszok, hatékonyak voltak töredék pénzből oldották meg mint az ukránok és a Nyugat, de azért hatalmas tétel volt így is. 
5) Az orosz nő, aki azvOrosz  jegybankelnok nevét nem tudom, de akkora gazdasági fegyvertenyt csinált az Orosz monetáris politikaban hogy 10 év mulva az Oxfordon is tanítják... Nélküle az oroszoknál aruhiany és hiperinflacio, gazdasági csőd és nyomor lett volna.. Az a nő egy zseni. Ha ő nincs akkor iszonyat árat fizet az Orosz nép. Így viszont egy orosz Auchanban csak a tea, vagy a chips,  vagy a csoki sor 300 méter hosszú, hatalmas választék van és volt..... 
Sorolhatnam kb 30 pontig, hogy mekkora veszély volt ebben az akcióban Putyinnak, és Te azt hiszed hogy Krimet,(ami amugy is az ove 11 éve) és Donyecket viszi csak.??? Mikor USA kivonul, az Ukrán népnek totálisan  elege van Z bol, továbbá a szethuzo vén inkompetens vezetesu  EU áll csak át Ukranok mellett meg London City?? 
Viszi Putyin egész 4 keleti megyét, biztos... mire béke  lesz addigra el is  foglalj a a maradék kis hiányzó részt.... 
Ez lesz a puffer zóna. 
EU végre azzal foglakozhatna hogy megkerdezi az ottmaradt orosz keleti területek nélküli közép és Nyugat, és dél és eszaki Ukrajna népét egy népszavazáson, hogy mit akar.!!!!! Szerintem 50 millió euróból kijonne a nyomda  és a szevezes, es a háttér informatikai technika..... 
Ja erre  nem ad penzt az  EU, Ukrajnának. 🤣Aha értem, nincs több kérdésem.... 
Lof. szt lesz itt béke, amíg Z. van, maximum 30 napos tuzszunetek...... Hebe - hoba.. 
Murdoch csütörtök, 13:47
Ha tippelnem kéne, azt nem tudja otthon eladni Putyin, hogy 4 megye helyett 2. Ez igaz lehet a trumpi tárgyalási technikára, csak ezekért a területekért százezres nagyságrendű orosz katona esett el. Én speciel esélytelennek látom, hogy ezekből engedjen Putyin. Szerintem a kiindulási helyzet vhol Novorosszija, abból talán enged le a 4 megyére + Krímre. 
De a nagyobb probléma, hogy mivel már párszor át lettek verve az oroszok, aligha fog belemenni Putyin valami minszk-szerű hablatyba. Trumpnak meg már a körmére ég Irán és Kína, neki nagyobb érdeke a mielőbbi deal. Bár én el nem tudom képzelni az eu-s ellenszélben, hogy jelen helyzetben gyorsan jöjjön egy teljes körű tűzszünet, max akkor, ha megunja usa és lekapcsol mindent. 
Sehmet
Sehmet csütörtök, 12:47
Előzmény: #69340  Eisenburgprofesszor
A fenét nem lenne! Szerintem Még Odesszáig sem mennek el az oroszok, hanem elég lesz nekik egy szárazföldi korridor az Azovi-tenger partján a Krímhez. Igaz, most az elfoglalt négy megyét kérik, de az klasszikus üzletei tárgyaláshoz tartozó kezdőpont, és majd megegyeznek kettőben. De lehet, hogy még abban is meg tudnak egyezni, hogy legyen - Németországhoz hasonlóan (pl "Bajorország" - egy föderatív berendezkedésű Ukrajna, ahol autonómiát kapnának a már 2014-ben elszakadni kívánó területek, kvázi "állami státuszú" lenne Donyeczk és Luhanszk, az ukrán nyelv mellett az orosz nyelv hivatalossá tételével, mivel ott 80 %-uk oroszul vagy egy oroszba hajló ukrán tájszólásba hajló nyelven beszél - Ukrajnán belül. Ezt már az ottaniak helyi népszavazással megerősített kérésként eljuttatták az ukrán kormányhoz, de az ukránok lesöpörték az asztalról.
Warior csütörtök, 12:36
Egy baloldali kommunista ivadék a több millioból : )  Ilyenek vezetik Brüsszelt és ezek akarnak kormányváltást. 
https://x.com/BalazsOrban_HU/status/1902375509847056814
Sehmet
Sehmet csütörtök, 12:23

Ezek után komolyan gondolja valaki, hogy az EU készül a békére? Remélem, Ursula nővér ezt nem SMS-en rendeli meg!
.
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20250320/gigantikus-unios-loszercsomagot-jelentett-be-kaja-kallas-ukrajnanak-749019

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek