Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2025. 02. 20. 23:16
Előzmény: #66879  SBob
"Te ma is csak abban pörögsz, hogy ki kezdte és kinek van igaza."
.
Ebből hogy következik az, hogy én nem vagyok a tárgyalások, a béke híve híve? Nagy mágus lehetsz, ha ebből ki tudod következtetni azt, hogy "háborúpárti" vagyok. Ez a  békepártiság/háborúpártiság egy nagy blődség és hazugság. Senki se háborúpárti, azaz senki nem akarja a háború folytatását, a pusztítást, emberek halálát. Se az itteni topikolók, vagy bárki más a világon, EU, Z., bárki. Ez egy szimpla ostobaság.
A ti narratívátok szerint az ukránoknak fel kellene ajánlani az oroszok felé egy akármilyen feltételrendszerű békét, az oroszok meg esetleg elfogadják. Ez lenne a békepárti viselkedés az ukránok oldaláról. Arról meg sose esik szó felőletek, hogy háborúpárti-e az orosz oldal, az amelyik megtámadta Ukrajnát, aztán gyakorlatilag nem tesznek békeajánlatot már vagy 2 éve. Csak olyanokat mondanak, hogy Z.-vel nem hajlandók tárgyalni, meg az ukránoknak gyakorlatilag ne legyen hadserege, vagy, hogy az el nem foglalt részei a négy megyét is adják fel az ukránok.
SBob 2025. 02. 20. 22:18
Előzmény: #66848  Istvan78
nekem tiszta a lelkiismeretem ebben a kérdésben, mert többet aligha tehettem volna a békés rendezés érdekében, mint hogy elmondtam, hogy csakis a tárgyalások az egyetlen megoldás a rendezésre. Éppen úgy sajnáltam és sajnálom az ukrán és az orosz áldozatokat. Éppen egyenlőséget téve közöttük. A te lelkiismerete ezzel szemben nem lehet tiszta. Te ma is csak abban pörögsz, hogy ki kezdte és kinek van igaza. Ezért írtam, hogy az a szerencséd, hogy nem fogod fel, hogy te éppen annyira bűnös vagy ebben a kérdésben, mint oly sok embernek, akik egyik vagy másik felet uszították a harcra. Az pedig teljesen más kérdés, hogy ez mennyire volt okos dolog, vagy ostobaság. Azzal nem foglalkozom, hogy olyan dolgot állítasz "rólunk", amit sosem mondtam, vagy gondoltam. Azt pedig, hogy én mennyire vagyok szerencsés, vagy szerencsétlen... Röviden és picit vulgárisan, fingod sem lehet róla.
krida
krida 2025. 02. 20. 21:14
Előzmény: #66877  ORK
Van akinek érdeke a háború folytatása:
https://imgur.com/a/VHAl9fF
ORK
ORK 2025. 02. 20. 21:11
Előzmény: #66867  Shortelek
Még jó, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli már a háborútok. Mindenki a béke felé mozdul, bármi is legyen az ára. Se morálisan, se gazdaságilag nem éri már meg senkinek. Nincs több besorozható ember Ukrajnában...ennyi. Mit szertnétek még?
Phylaxa 2025. 02. 20. 19:47
Előzmény: #66875  Dehogynincs
Sehonnan. Ha a civilekre gondolsz, amit minden média figyel, akkor általában "hiba". Ha a civilek közötti katonákat, akkor tudatos. A közel-kelet tud erről mesélni, ott nagy történelme van ennek és orbitális a pusztítás rendszerint.

Tudod mit nem értek? Ha Ukrajna egy egészséges és demokratikus ország akar lenni és az Unióhoz tartozni, akkor miért nem ad autonómiát azoknak a kisebbségeknek, akik más, létező és onnan egy határvonallal levágott területen élnek? Mi értelme van a központosításnak, az erőszakos beolvasztásnak?
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 20. 19:30
Előzmény: #66874  Phylaxa
"Az, hogy mely népek élnek ott és milyen sorban, senkit sem érdekelt."
Engem az érdekel, honnan tudták az orosz bombák, drónok és lövedékek, hogy mely népek milyen sorban élő férfijait, nőit és gyerekeit találták el?
Phylaxa 2025. 02. 20. 17:37
Előzmény: #66873  Murdoch
A győztes vizsgál. Én csípem a demokráciát, de az a fránya titoktartás (Győztes érdek) belekavar mindig. Nézd meg a választások előtt hányszor hány országban igérgetik, hogy feloldanak titkosításokat. A győzelem után pedig meg sem említik. Ennyi a történet, csak fel kell fogni, hogy mókuskerékben élünk.

Itt már sokszor előkerült, hogy miért nem volt tárgyalás Ukrajnáról, (mely a Szovjetúnió tagköztársasága volt) a bukás után. Aláírtak bizonyos papírokat, közben a nukleáris tölteteket biztonságba szállították és ezután egyre erősebben megjelent Ukrajna NATO-hoz csatolásának gondolata. Az, hogy mely népek élnek ott és milyen sorban, senkit sem érdekelt. Az oroszok sem tárgyaltak róla, (csak a bennfenntesek tudják, hogy valójában sikerült-e valamilyen párbeszéd), hanem amikor elvesztették a bábfigurákat, akkor léptek. Talán a háború kitörése után a törököknél történt az egyetlen tárgyalás, de abból az ukránok kiugrottak és ezt választották ami most van. Az egész nyilván titkos, tehát nem is akarom találgatni. Sokan meghaltak, megnyomorodtak. Vége van? Nincs. Talán most elindul a párbeszéd.
Murdoch 2025. 02. 20. 16:58
Előzmény: #66869  nikolasz
Majd kijavít valaki ha rosszul tudom, de emlékeim szerint a második világháború után a náci németekkel történt bizniszelések vizsgálatát azért állították le Franciaországban, mert a francia elit jelentős része benne volt. Egyébként a kérdésedre a rövid válasz nem, de ha megnézed a mainstream nyugati médiát, tele vannak a délibábos demokráciás küzdelmekkel, ja, hihető. Országok élnek ebből.
Istvan78 2025. 02. 20. 16:53
Előzmény: #66871  Istvan78
Nem ide szántam, de akár itt is elfér.
Zedisdead 2025. 02. 20. 16:45
Előzmény: #66866  Shortelek
LOL vegytiszta ukrán propaganda, erőszakkal, az utcáról rángatják be az embereket a lövészárokba, de nem akarnak választást.  Persze.
nikolasz 2025. 02. 20. 16:44
Egy gondolaton töprengek néha. Vajon korrekt, hogy mi gyakorlatilag mások szenvedésével keresünk itt egész jó pénzeket?
krida
krida 2025. 02. 20. 16:35
"Macron megítélése szerint Európának is be kell kapcsolódnia abba a folyamatba, amely amerikai kezdeményezésre megindult."
- Európa (liberális) vezetése újból és újból bebizonyítja, hogy teljesen impotens, fogalma sincs mit akar, de azt nagyon akarja. Amcsi nélkül Európában sincs rend és béke...
Shortelek 2025. 02. 20. 16:25

https://www.portfolio.hu/global/20250220/kimondta-az-orosz-tabornok-nem-mehetunk-el-pecazni-fel-kell-keszulni-az-ujabb-konfliktusra-742717
Ezért mondom én, hogy az oroszokkal nem tárgyalni hanem keményen leverni kellene, mert nem férnek a bőrükbe.
Shortelek 2025. 02. 20. 16:18

"https://www.portfolio.hu/global/20250220/diktator-zelenszkij-akit-le-kell-valtani-kiderult-mit-gondolnak-az-ukran-emberek-trump-meghokkento-terverol-742739"
Az ukránok elküldték tramplit a picsába, 63% nem támogatja az újraválasztást a háború ideje alatt, tramplinak nem a muszka valagát kellene nyalnia hanem a putykot befenyíteni.
Shortelek 2025. 02. 20. 16:12
Előzmény: #66863  Murdoch

" megy majd a világ előre."
Szakadékba.
Murdoch 2025. 02. 20. 15:40
Előzmény: #66862  Borisz
Nagyszerű, akkor az akadékoskodó kollégának nem is kell válaszolni, hiszen nem történt az oroszok részéről aggresszió.
https://newsukraine.rbc.ua/news/us-opposes-wording-russian-aggression-in-1740059444.html
Murdoch 2025. 02. 20. 15:03
Előzmény: #66860  Dehogynincs
Pontosan levágtam már az elején, hogy szimplán terelni akarsz, mivel nincs jó válasz a feltett kérdésre. Visszaolvastam ezt a kommentes szálat, egyértelmű, hogy mit akartam kihozni a történetből. Így hát nagy ívben tojok arra, hogy mit mitől teszel függővé, ha jól emléxem te vmi sportoló voltál. Hát a sportszerűségnek szemmel láthatóan nálad nyoma sincs, mindegy megszoktam. Mindenesetre most négy évig szerencsére ezen gyomorforgató dolgok és mesterkedések a háttérbe szorulnak, Trumpot sem érdekli a ti ilyen-olyan fóbiátok, megy majd a világ előre.
Istvan78 2025. 02. 20. 14:53
Előzmény: #66859  Murdoch
Az látszik, hogy az oroszokat nem érdekli, hogy mi a helyes, mi az igazságos, senki nem állította az ellenkezőjét. De helyteleníthetjük az oroszok magatartását. Ti nem helytelenítitek, szerintetek jól van az úgy, hogy az erősebb elveszi a gyengébbtől, ami kell neki. DE, ami a lényeg és ezt nem fogjátok fel: az amcsik iraki inváziójának se volt haszna, ellenben iszonyú kára volt, ugyanúgy az oroszok háborújának is csak kára van és lesz. De hát több lépéssel előre gondolkodni keveseknek szokása.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek