Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 20. 14:49
Előzmény: #66851  Murdoch
Sorszámot kértem, nem azt, hogy elnézést kérj. Van ilyen #nnnn sorszámú hozzászólásod?
Te beszélgetnél olyannal, aki veled szemben a te trollmódszereidet használja?
Nem kötelező veled beszélgetnem. Akár jutalomnak is tekintheted, ha ignorállak.
Az erre adott válaszodtól teszem függővé: van ilyen hozzászólásod? nincs / van és a sorszáma #nnnn
Murdoch 2025. 02. 20. 14:42
Előzmény: #66858  Istvan78
Kettős mérce. Rendben, köszi. Meg a kutyát nem érdekelte több százezer civil halála. Meg, hogy ütközött az ENSZ-el, nemzetközi joggal.
https://www.ecchr.eu/en/publication/the-iraq-invasion-is-a-crime/
https://www.theguardian.com/world/2004/sep/16/iraq.iraq
A fentiek tükrében az oroszokat sem érdekli, hogy ti, az EU, a nyugat mit papoltok. Így akkor rendben van?
Istvan78 2025. 02. 20. 14:37
Előzmény: #66851  Murdoch
Az oroszoknak, Kínának vagy bárki másnak lehetősége volt szankciókat alkalmazni Irak miatt, de a kutyát nem érdekelte az, hogy mgdöntötték Szaddamot. Emiatt volt, hogy nem voltak szankciók.
Istvan78 2025. 02. 20. 14:33
Előzmény: #66842  Zsolt90
A te intelligencia szinted olyan, hogy nem vagy képes átlátni, mennyire elfogultan, egyoldalúan, kettős mércésen látod a dolgokat. De majd egyszer...talán.
Istvan78 2025. 02. 20. 14:31
Előzmény: #66839  Zsolt90
Ez jogos kérdés, van ez a Kallias és az EP-nek egy bizottsága, akiknek van kimondva az EU alapszabályban  egyfajta külpolitikai képviselet, de nem elég egyértelmű a szabály.
Zedisdead 2025. 02. 20. 14:30
Előzmény: #66852  Murdoch
Bin Ladent is a CIA képezte ki, nincs jelentősége. A háború kutyái csak a saját fejüket követik.
Placi82 2025. 02. 20. 14:28
Alig 2014 tol tol 2022 januarjaig próbált megegyezni Putyin. Jó hogy itt egyesek írják a hulyeseget. Volt ott Minszki paktum. Amiről mit is mondott Merkelel (ki szerintem inkább naiv, és  befolyásolható volt rossz információkkal látták el, minthohy  rosszindulatú, vagy gonosz lett volna szegény mutti) mint utólag Segítsetek már! Ja azt hogy sose gondolták komolyan a paktumot csak az ukránok felfegyverzesere szereztek sok időt. Próbáltak tárgyalni a Ruszkik, de hát libsikkel megegyezni történelmi tanulság, hogy nem lehet,megegyezni. Nem tartják be.  Csak ha erővel rakenyszeritik. . Putyin is többet olvashatott volna az elmult 200 év egyetemes (gazdasag) történelmet. Csak saját fajtajukat, "csapatarsaikat"nem vágják át😉 Kulsosoket mint a szart a palankon úgy atvagjak. 😉. Aki érti, az érti miről beszélek. 😉Na akkor kb az idők végezetéig targyalhatott volna Putyin, mert ő azt hitte az Ukrán elnokkokel tárgyal, pedig nem....... Bizony nem. Aztán mikor  rakéta rendszerek az orosz határon, és. Krim pedig visszafoglalva, miközben szervezik" egyesek ", különféle szervezetek a "Moszkvai  Majdant". Akkor esett volna  a le a tantusz, de ugy látszik hamarabb leesett....  És elébe ment dolgoknak. Az a baj, uraim, hogy vannak emberek akik olvassak a történelmet és az egyetemes múltat, és azok összefüggéseit. Azokból a a jövőre nézve nagyon szépen ki lehet számítani hova futnak ki a dolgok a globális politikában. És sajnálom az Ukránokat, hatalmas szarban vannak idáig is egy korrupt elit irányította szegény ország volt már régóta, , de legalabb nem volt adóssága. Mostmar akkora van hogy a Marsról is latszik! Már effektive nagyobb az adósság mint az ország értéke. Szörnyű!!! Ha józan ésszel belegondoljuk, Ruszkikat beleugrattak a háborúba 6 ev szurkalodas után, a szankciók szinte másnap már elesedtek is!!! szerintem már megirtak régés régen előre, bármely más országban azzal hogy befagyasztjak a  deviza tartalékot!!!!!!! 17 koros szankciót kap!!!!!!! és kitiltjak a nemzetközi fizetési rendszerből,!!!!!!? kb a középkorban küldik vissza az adott országot 1 hét alatt,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? ergo Putyin ellen népi lázadás tört volna ki,  gazdasag valsagcunami miatt, és jöttek volna a libsi nyugati bab elnök, aki úgy ugrál ahogy fütyülnek neki. Ennek 2 hónap alatt be kellett volna következni... Bármely más országba BEKOVETKEZETT volna!!!!!! Aki közgazdász és jó közgazdász az most bőszen helyesel most!!! . De én mint tortenelem tudományok nagy rajongója megmondtam 3 kicseszett éve előre!! hogy a az Oroszok szívósak, több 10 könyvet olvastam Arany hordatol Napoleonig, Szalingradi ostromig az orosz onfelaldozasrol es szívossagrol!!!!!! .  Jó lett volna ha libsi donteshozok is műveltek történelembol mert akkor tudtak volna hogy a" forgatókönyv "bukasra van ítélve. Most meg megy az álszent rinyalas. Na jól van gyerekek. 🤣
Istvan78 2025. 02. 20. 14:27
Előzmény: #66838  Zsolt90
Mandiner számolt be erről, de egyébként több linkem is erről szólt.
Részetekről Murdoch szokott csak linket betenni és írtam, hogy nem azoknak a linkeknek a hitelességével szokott baj lenni, hanem azzal, hogy nem bizyonítja azt, amit kéne, másról szól.
Kamu vagy, nem gondolkozol, csak vagdalkodsz.
Murdoch 2025. 02. 20. 14:25
Előzmény: #66849  Zedisdead
CIA képezte ki, nem lenne amúgy meglepetés, ha a háttérben átáll...
Murdoch 2025. 02. 20. 14:22
Előzmény: #66846  Dehogynincs
Én kérek elnézést, azt hittem ez egyértelmű.
Tehát akkor miért nem történt csak töredéknyi felelősségrevonás, szankció usa ellen, mint az oroszok ellen? Pedig még az ENSZ is elítélte, sőt illegálisnak mondták az említett agressziókat. Illetve Irakról is kiderült, hogy a megszállást kiváltó ok, a tömegpusztító fegyverek, nem is léteztek. És pár százezer civil meghalt... 
Istvan78 2025. 02. 20. 14:22
Előzmény: #66837  Murdoch
Lényegében ezzel próbálsz relativizálni: ha az USÁnak szabad volt elfoglalni Irakot, akkor az oroszoknak is szabad elfoglalni Ukrajnát. De egyiket se volt szabad. Az ilyen háborúknak sosincs értelmes hasznos vége hosszabb távon se.
Zedisdead 2025. 02. 20. 14:21
Előzmény: #66847  Zedisdead

https://x.com/DevanaUkraine/status/1892529229817950411
Budanov abszolut magáévá teszi a trumpi vonalat, még meg is védi Trumpot az interjúztató et szurkálásaitól (24 óra alatt)
Istvan78 2025. 02. 20. 14:18
Előzmény: #66835  SBob
Putyin és az oroszok a tárgyalásra, a megegyezésre törekszenek? Nem. Elfogadhatatlan ajánlatokat tesznek vagy még azt se. Miközben az a helyzet, hogy az ukránoknak nehezebb békét kötni, belenyugodni abba, hogy feladják országuk jó részét. Folyamatosan olyanokat kértek az ukrán oldalon számon, amiket az orosz oldallal kapcsolatban eszetekbe se jut. Amúgy se rajtam, se rajtad nem múlik semmi, egyedül Putyinon és az ukránokon múlnak dolgok, nem vagyunk felelősek. Én mindig is azt mondtam, hogy nem az én dolgom megmondani az ukránok helyett, hogy mikor hagyják abba a harcot. Ti viszont ezt mondjátok folyamatosan: adjátok már meg magatokat ukránok az oroszoknak, hagy foglalják el esetleg az egész országotokat.
Szerencsétlen avgy, hogy ezeket az evidenciákat nem fogod fel.
Zedisdead 2025. 02. 20. 14:13
https://x.com/inexorable_swe/status/1892526303263232415
Friss interjú.
Budanov - oroszra váltva - az évben tűzszünet lesz. Az orosz telegrammosok szerint ez szembe megy Zelenzkiék hivatalos vonalával. Lehet Budanov beajánlkozik Trump keze alá?
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 20. 13:32
Előzmény: #66845  Murdoch
Kérem annak a hozzászólásodnak a sorszámát, ahol megkérdezted tőlem, miért nem volt szankció az usa ellen!
Murdoch 2025. 02. 20. 12:57
Előzmény: #66843  Dehogynincs
Egyértelmű dolgot kérdeztem. Miért nem volt szankció az usa ellen? Meghaladja a válasz a képességeidet? 
Akkor segítek, mert a nagyhatalmak az erő nyelvén teszik azt amit. És az általad mantrázott papirosaidat használhatod másra. Csak az elmúlt időszakban az usa a hegemóniájával tolta a biciklit. Na ezt vette észre Trump, mert pragmatikusan gondolkodik. Mára más a helyzet, nem lehet se az oroszokat, se Kínát lealázni. Illetve lehet egy darabig igen, na ezért halnak meg százezrével az ukránok, köszönhetően a hozzátok hasonló ideológiáknak.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 20. 12:50
A te szavaidat használva mondhatjuk azt is, hogy Putyinnak van felelőssége abban, hogy nem a tárgyalásra, a megegyezésre, hanem a háborúra tette a voksát.
Számára teljesen nyilvánvaló, hogy az eredetileg háromnaposra tervezett háborút három éc alatt megnyerte.
Orbán eddig sosem tévedett. Eddig azt fuvolázta, hogy a háborút a csatatéren nem lehet megnyerni, de ennek ellenére az oroszok mégis megnyerték.
Az agresszió mindig elnyeri méltó jutalmát.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 20. 12:43
Előzmény: #66837  Murdoch
Megnéztem a linket. Nem az usa választásról szól.
Ezt írtam:
"Az usában nagyobb esély van arra, hogy a választásokon megbüntessék az agresszorkodó hatalmat."
Te ismert trollmódszerrel átkódoltad valami ilyesmire:
A usában feltétlenül megbüntetik a választók az agresszorkodó kormányt.
Ehhez én nem kellek. Adj a saját szájadba mindenféle hülyeséget és vitasd meg magaddal!
Azt sem én mondtam, hogy csak az usában van demokrácia, de feltételezem, hogy azért tetézted a hozzászólásogat ezzel a hülyeséggel, mert ezt még te is meg tudod cáfolni a saját szellemi szinteden.
Miből gondoltad, hogy becumizom a trollmódszeredet?
Zsolt90 2025. 02. 20. 12:32
Előzmény: #66841  the_outsider
senki se partolja a tomeggyilkost es a haborut, hanem egyesek eljutottak arra az intelligencia szintre, hogy felmerjek, mikor kell abbahagyni, mert teljesen ertelmetlen ami zajlik. Te meg nem tartasz itt.
the_outsider 2025. 02. 20. 12:30
"Én téged és a hozzád hasonló gondolkodásmódot képviselőket tarthatlak többezer ukrán és orosz ember gyilkosának."  
"Bizony, a te lelkiismeretedet is terheli sok emberélet, nyomor."  

Oh, hogy ez mennyire kölcsönös, azt talán nem is gondolod. Akik folyamatosan egy tömeggyilkos háborúját pártfogolják, azokra sokan gondolhatnak így. És itt a nyilvánvalóan(!) várható putyinista terelés helyett putyint értem tömeggyilkos alatt.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek