Nekem nem kell cikkeket olvasnom, hogy meg legyen a véleményem az ukikról. Aztán már csak két közmondást kell összegyúrni és meg van az egyenlet.
Kutyából nem lesz szalonna........senki ne gondolja, hogy ha eddig mindent elloptak, ezután más lesz
Zavarosban lehet jól halászni..... ez meg betetézi azzal, hogy a háborúban bármit meg lehet tenni
Ha számolatlanul fogjuk küldeni a pénzt, azt számolatlanul fogják ellopni. A háború meg nagyon drága, ráadásul senki nem tudja bizonyítani, hogy mennyi lőszert lőttek ki, mennyi eszköz ment tönkre, milyen költsége van a javításoknak.
Sokan ezt úgy gondolják, hogy a háborúban összefogva javítgatják a tankot, varrják a bakancsot, főzik az hadseregnek a gulyást. Ingyen.
Ez úgy van, hogy mindenért fizetni kell. Ha a tankban elmegy egy biztosíték, elmennek a vállalkozóhoz és az megjavítja. Aztán benyújtja a számlát. A harcosok etetését is valami cég csinálja, ami beszámláz.
Ez nem úgy van, hogy a nénike megfőzi a bográcsban a gulyást, aztán megkínálja a katonákat. Jön a pizzafutár és hozza a megrendelt kaját.
A szomszéd városban meg úgy folyik az élet, mint a háború előtt.
Azt gondoltam, ha ilyen hadiállapot van, sok sok korlátozás lehet, de itt a front egy egy településre korlátozódik. Máshol folyik az élet, iskolába, munkába járnak, de úgy tudom, mozi és színház is működik.
OROSZ-UKRÁN háború