Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Henry Kissinger „Hogyan kerülhetünk el egy újabb világháborút” című cikkében arról ír, hogy a jelenlegi stratégiai helyzetet integrálni kellene egy új struktúrába és ennek megfelelően tárgyalni a békéről. Hozzáteszi, a jelenlegi helyzet azt is jelenti, hogy Ukrajnát fel kell venni a NATO tagjai közé." Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Az a mondat éppenséggel a Portfólió munkatársának értelmezése. Anélkül, hogy állást foglalnék, Kissinger szándékosan a kapcsolódás szót használta, nem pedig a csatlakozást. Az eredeti szövegben nagy jelentőssége van a szóhasználatnak, nem a választékosság miatt fogalmazott úgy.
Ezt hol olvastad? A Nyugatifényben? :) A konkrét szöveg:"This process has mooted the original issues regarding Ukraine’s
membership in Nato. Ukraine has acquired one of the largest and most
effective land armies in Europe, equipped by America and its allies. A
peace process should link Ukraine to Nato, however expressed. The
alternative of neutrality is no longer meaningful, especially after
Finland and Sweden joined Nato. This is why, last May, I recommended
establishing a ceasefire line along the borders existing where the war
started on 24 February. Russia would disgorge its conquests thence, but
not the territory it occupied nearly a decade ago, including Crimea.
That territory could be the subject of a negotiation after a ceasefire." A The Spectatornak írtak szerint az egykori
külügyminiszter azt javasolta, hogy Ukrajna létesítsen hivatalos
kapcsolatokat a NATO-val, ami - a fenti, Spectatorban írt angol szöveg szerint "Egy békefolyamatnak össze kell kapcsolni Ukrajnát a NATO-val, BÁRMILYEN MÓDON is." Oroszország pedig vonuljon vissza az inváziója óta
megszerzett területeitől, és a népszavazások döntsenek a Moszkva által elfoglalt területek sorsáról.
Idézet a linkedből: "Hozzáteszi, a jelenlegi helyzet azt is jelenti, hogy Ukrajnát fel kell venni a NATO tagjai közé" . Ha nem érted, kérdezz meg valakit.
Nananana! Nem azt mondta Kissinger, hogy Ukrajnát fel kell venni a NATO-ba, ne csúsztass, vagy ha nem érted, kérdezd meg azt, aki ért mind a fordításhoz, mind pedig az értelmezéshez! Kissinger azt mondta, hogy Ukrajnát a NATO-hoz kell kapcsolni, de annak többféle módja is lehet. Kissinger azonban mást is mondott, nevezetesen azt, hogy fegyverszünetet kell kötni, és tárgyalni Donbasszról és a többi, elfoglalt területről. Korábban azt is mondta, hogy Ukrajnának területi áldozatot kellene átadnia Oroszországnak a béke érdekében.
Vagy inkább Oroszországhoz és mindenki megnyugodhat. Valahol gátat kell szabni az amcsi komcsik mohóságának. Nekik mindent, az oroszoknak meg semmit? Érdekes ugyan,de életképtelen álláspont.
Kissinger: "Ukrajnát fel kell venni a NATO tagjai közé. A békefolyamatnak Ukrajnát a NATO-hoz kell kapcsolnia. A semlegesség alternatívája már nem lehetséges"
De!!!!Diego Maradona újra Világbajnok lett!! Mert tudom,hogy ott volt,mert ott volt a szív végig...végig és Szent Ágoston mondta nekem,hogy" ne SÍRJ,én az vagyok aki voltam és most sem vagyok más,mindössze átmentem a másik oldalra,de szólits úgy ahogy eddig és szeress úgy ahogy eddig ....!
Bizony, az vétek lenne. Hiány van mostanság tömeggyilkos hulladék diktátorokból. Putler széke se túl stabil mostanság, ha még Lukasenki is kiesne, te jó isten...
Szegény ávós komcsiknak még a végén rögtön azzal köszönt be az újév, hogy nem lesz a közelükben egyetlen tömeggyilkos diktátor nyalható valaga sem. 😳 (Az É-koreai Röfi sajna nem játszik, túl messze van.)
Te jó isten, hová vezetne ez, ávós komcsiknak sehol egy nyalható diktátorsegg.... 😱🥶 Szorítsunk hát Lukasenkinek, derék ember, megérdemli!
Valóban ilyen szintű ruszki pofátlanságtól felugrik a vérnyomásom, nem csak az enyém, kb minden normális emberé. De amit írtam, azt a létező legracionálisabban írtam.
Menjünk is szépen sorban végig azon, amit írsz:
1, Helyből ez a "tíz rabló vs 1 házigazda" is egy (amúgy évtizedek óta) a közvéleményben sikeresen elhintett ruszki mítosz : a ruszki hadsereg a világ második legerősebbje, pikk-pakk szétkapja a Natot, stb stb. A valóságot meg élőben látjuk lassan egy éve. Még az ukránok elől is futnak, mint a nyulak, hogy a Nato mit csinálna velük egy éles helyzetben, azt ne is részletezzük. Szóval szó nincs itt 10:1 arányról.
2, De oké, legyen igazad, legyen 10:1 az arány. Te vagy a családfő, egyedül vagy egy bizonyítottan sokszoros gyilkos/erőszakoló 10 fős banda ellen,egy konyhakéssel. Akkó' most mi van? Felteszed a kezed, hogy bocs', család, sokan vannak, nincs mit tenni, evvan'?Aztán max zizzentesz egy sört, amíg a banda megerőszakolja és kinyírja az asszonyt meg a gyereket, kirabolja és felgyújtja a lakást, majd otthonosan távozik?
Esetleg lehet "tárgyalni", ahogy a ruszki propagandisták lelkesen ajánlgatják az ukránoknak.Ugye te is tök nyugodtan hajtanád álomra a fejed, ha a családod élete a híresen igazmondó ruszkik cserkészbecs'szaván múlna? :D Akik ugye égre-földre esküdöztek még február 23-n is, hogy nekik aztán eszükben nincs ám megtámadni Ukrajnát, hát hogy is képzelhet bárki ilyet! Azóta meg aztán olyan szinten hazudják le a csillagokat is az égről, hogy az már nekem, nézőként kínos?
Szóval oké, legyen, ahogy akarod, ukik semmit nem csinálnak, ülnek otthon behúzott nyakkal a ruszki rakétaesőben, nehogy esetleg valamivel megsértsék a "világverő" ruszki hadsereg érzékeny kis lelkét.Innentől kezdve mi nekik a javaslatod, szerinted mit kéne csinálniuk, te mit csinálnál a helyükben?
Várom a javaslatokat, abszolút hideg fejjel, iszom szavaidat. ;)
Persze. Olyat is hallottam h az oroszok csak képeslapon látják újra Kijevet. :DD Arra alapozom, hogy Putyin megy Belaruszba látogatóba. Gondolom nem az időjárásról fognak beszélgetni. Emellett nyár óta folyamatosan áramlik az orosz hadianyag Belaruszba. Egyértelmű, hogy egy Kijev elleni támadást késtítenek elő. Emellett Kurszkban is jelentős nehézpáncélos erőket vontak össze, így egy Harkov elleni újabb támadás sem elképzelhetetlen...
OROSZ-UKRÁN háború