Túl sok az indulat benned és ez teljesen elvakít. A Himars-ok sem véletlenül vannak kiherélve, próbáld meg hideg fejjel átgondolni ! Szerintem az a házigazda segghülye aki egyedüli férfiként van otthon a családdal, szerény fegyverzettel (konyhakés) és beveri a tíz fegyveres rabló egyikének a pofáját. Legyintgetés helyett gondolkodj, ne akarj rosszat az ukiknak !
Ilyen szempontból abszolút egyetértünk, nem simogatni kéne ezeket a tetves ruszkikat, hanem megküldeni őket mindennel, amivel érik. Mehetnek a himarsok nyugodtan ruszki területre is. Aki meg annyira segghülye, hogy legalizáltnak érzi a betörést attól, hogy a házigazda beverte a betörő pofáját, arra csak legyinteni kell, ahogy eddig is.
Persze, értem, hogy a ruszkiknak piszok kellemetlen, hogy kapják is az áldást, nem csak adják, ezért az összes propagandacsatornán/propagandistán keresztül próbálják elérni, hogy az ukránok hagyják abba. Nyilván ruszki részről az lenne az optimális, ha az ukránok ülnének, és malmoznának, amíg lövik őket, de hát nem minden papsajt. Rossz néppel kezdtek szarakodni.
Semmi értelme nincs ukrán szempontból. Néhány karcolás az orosz anyaföldön pár "rózsapatronnal" csak fokozza, legalizálja a rakétacsapásokat Ukrajnában. Egykét kamupolitikusnak áll tőle a pecke, a nép meg szopik. A védekezésre kell koncentrálni és olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek csökkentik a nyomást, nem pedig növelik.
Igen, mióta február 24-én a csúnya ukránok megtámadták a szegény, békés, légynek sem ártó ruszkikat, és lerohanták Moszkvát, azóta ott terrorizálják szerencsétleneket, ahol csak érik. :(
Amúgy nem unod még, hogy minden épeszű ember kiröhög?
Igen, valóban felháborító, hogy vissza mernek lőni. Esetleg kártyázhatnának egyet, amíg az elmebeteg tömeggyilkos ruszkik végigrakétázzák fél Ukrajnát.
Ja, hogy az elvtársak az olyan fácánvadászatot szeretik, ahol a vad engedelmesen elterül, és eszébe nincs visszaadni, amit kap? Hát, az pech.
Valahogy nem találom a felháborodott tömegeket a Donyecki kórház ukrán rakétázása miatt. megj, pont annyira ítélem el, mint amikor az oroszok találtak el ukrán kórházat.
Szerintem nem érted, amit írtam, de azt sem, amit beposztoltam. Éppen a high-tech technológiát használták fel azoknak a drónoknak a fejlesztésére, amikkel most az ukránokat lövik. Irán évtizedeken át szorítkozott különböző orosz páncélozott járművek,
többek között a T–55, a BMP–1 és a BMP–2 másolatainak gyártására, mivel
ezekhez a hatvanas évek műszaki színvonalán mozgó járművekhez nem
kellettek high-tech üzemek, viszont a gyártásukhoz szükséges vertikum az
acélipartól kezdve a motorgyárakon át az összeszerelő üzemekig
megtalálható volt az országban. De a most lelőtt Mohajer-6 iráni drónokban már találtak Kínában gyártott kamerát, tajvani és japán mikrochipet, amerikai, EU-s elektronikai alkatrészeket is, sőt az egyik eszközben tizenöt különböző országból származó rendszerelemet
azonosítottak, köztük egy kaliforniai vállalat logóját viselő chipet és a
Texas Instruments amerikai technológiai cég által gyártott
alkatrészeket. Mi a fene ez, ha nem a szankciós alá eső high-tech technológia, ami lehet kettős felhasználású is. Ezt kivédendően az ENSZ Biztonsági Tanácsa 2004-ben, az 1540. határozatban kodifikálta
az államok azon kötelezettségeit, amellyel az ilyen fegyverek terjedését
megakadályozhatják. A határozat gyakorlatilag egy kiterjesztett
exportellenőrzést is tartalmaz, amelyet elfogadva a nyugati államok
kiemelt figyelmet fordítanak a kettős felhasználású termékekre. Ezt azonban elég könnyen ki lehetett játszani, például az örményeknek eladott EU-s mosógépekkel, a kazahoknak értékesített hűtőszekrényekkel és elektromos mellszívókkal, stb., amelyekben amerikai és EU-s chipek vannak, stb. A gondolatsort innen szerintem már te is tudod folytatni, és remélhető megváltozik a véleményed arról, amit ostobaságnak írtál. :) Szerintem ennek megértéséhez már az alig több, mint egy bites képesség elég. :)
OROSZ-UKRÁN háború