Két éve folyamatosan puhítják a közvéleményt az orosz propagandájukkal, úgy látszik mostmár a választóik szemében nem találják vállalhatatlannak ezt... ezek a hazaárulók kiléptetnék az országot az EU és NATO-ból is, ha azt kérik tőlük az oroszok... érik egy balhé, pl a vétójukkal, amire hivatkozva durrogva kiléptetik vagy kidobják majd az országot...
Itt már nem az a téma, hogy a végtelenségig gyáva fidesz elárulva az országot magadná-e magát, hanem hogy Orbán behívja-e az oroszokat. Mert mint látható, egész Magyarországot el tudja képzeln8 szolgasorban, csak neki legyen valami hatalma. Egy undormány Kádár klón.
Nem hinném, hogy egy Trump győzelem esetén lényegtelen lenne a kijelentése. Trump még inkább Kína ellenes. Ezt ugyanolyan feloldhatatlan ellentétnek tatom, mint a Salvini - Orbán "barátságot". Salvini az elosztási kvóta egyik legnagyobb támogatója és szószólója. Lehet jópofizni, de el fog jönni az igazság pillanata, amikor választani kell.
Az elmúlt 2 évben folyamatosan ezt írtam: a fidesz ún. "béke" javaslata az, hogy az ukránok ne legyenek haazfiak, és adják át önként a területeiket, illetve, hogy ennek interpretációja az, hogy a fidesz ´56-ban is önként megadta volna magát. És lám.
Szerintem a "tömbösödés"-nek már az interpretációja Orbán beszédében. A tömbösödés egy-egy gazdasági tömbhöz való kizárólagos tartozást jelent nála, amire azt írtam, hogy az egy ilyen, kis- és nyitott gazdaságnál, mint a miénk, nem működne, mivel abszolút kiszolgáltatott helyzetben lennénk az adott "tömböt" irányító nagyhatalmakkal, azok multi és transznacionális vállalataival szemben, ugyanis már egy-két évtizede csak illúzió az, hogy a nemzetállamok politikai vezetői határozzák meg egy-egy multilaterális szervezet politikai és gazdasági irányát. A realitás azonban az, hogy ők csak a multi és transznacionális cégek "hangjai". Viszonylag belülről is ismerem a helyzetet, mert - amint korábban többször írtam - egy multi, de már inkább transznacionális cég gyáregységét vezettem nyugdíj előtt, és tudom, hogy a cég tulajdonosai kivel, mikor és mit egyeztettek egy-egy nemzetközi szervezet meghatározó üléseinek előkészítő szakaszában. A nemzetközi politikai viszonyok konstruktivista irányzata ezt nem is tagadja, sőt megállapítja, hogy a a nemzetközi szervezetek által konstruált normák a nagyhatalom tagok gazdasági és politikai érdekeit képviselik, és annak megfelelően próbálják szocializálni a kisebb tagokat. Addig nincs is gond, amíg figyelembe veszik a kisebb tagállamok érdekeit - külön-külön is. Az USA például Bretton Woods-ig jóindulatú támogató hegemónként segítette szövetségeseit, azóta azonban már "kizsákmányoló" hegemónná vált, mivel - különösen a bipoláris rendszert felváltó unipoláris világrendben - gazdasági érdekeinek rendeli alá az általa vezetett szövetség/szövetségek céljait és tevékenységét, és hegemóniájának árát szövetségeseivel fizetteti meg. Ez nemcsak az én véleményem, hanem több, nyugati egyetemek nemzetközi tanulmányok szakán megjelenő jegyzet is tartalmazza.
Nem szoktam politikai kommentet írni, de ez mindennek az alja. Ezzel nyíltan kijelentette, hogy lefeküdtek az oroszoknak, plusz még gyáva g.cik is. A szovjet munkatáborban sínylődő nagyapáink forognak a sírjukban. Aki ezután is a fideszre szabmvaz, azok nettó hazaárulók...
Erdogan világosan megmondta, hogy a Krím nem lehet az oroszoké, csakis Ukrajnáé. Mikor hallottál te ilyet bármikor is az oroszoknak alárendelt magyar kormánypolitikustól? Ja és simán elzárja a tengerszorosokat az orosz hajók elől amikor csak úgy tartja kedve, a veje drónjait (Bayraktar) pedig sokszor ingyen adományozza Ukrajnának. Azért almát az almával, körtét a körtével.
De meg negyedannyira se orosz baratok a torokok mint mi. Es oket az oroszok nem is igen veszelyeztetik, valamint ok tovabbra se EU tagok es nem is furjak belulrol azt orosz erdekek menzen. Nem torokok penzelnek eu partokat, blokkolnak EU szankciokat. Sot a torokok igen sok esetben tenylegesen segitik az Ukranokat. ( fekete tengeri egyezmeny, bayraktar dronok, boszporusz lezarasa stb...) mi lettunk volna ilyen helyzetben a fenti 3 bol egy se lett volna.
Szánalmas ami ebben az országban zajlik. Polt Petikének ez a legnagyobb problémája, amikor szinte minden napra jut valamilyen fideszhez köthető korrupciós ügy ahol milliárdokkal károsították meg az országot, azokat bezzeg nem vizsgálják ha cimborák az érintettek.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!