Sziasztok!
Észt fintech, nagyon kedvező díjakkal lehet kereskedni, 20.000 euróig van a tőkéd biztosítva.
Milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban?
Koszonom. Igen a sepa ok lehet, problemas esetet kimondottan $ szamlaval kapcsolatban olvastam. Azt meg akar el is viselem, h a be- es kiutalo szla azonos. De azt nem, hogy esetlegesen minden kiutalashoz igazolo jelentest kerjenek. Usd-s atutalasok amugy mindenutt problemasak, sokaig tartanak es dragak. Es volt ezzel kapcsolatban mar problemam.
Még nem utaltam ki, de úgy tudom a SEPA utalások gyakorlatilag azonnaliak. Viszont úgy látom csak olyan számlára lehet kiutalni, ahonnan érkezett korábban beutalás. Más számlaszámot nem lehet kiválasztani vagy hozzáadni.
Ahogy olvasom, csak saját néven lévő számlára utalnak ki. USD-t csak amerikai, saját néven lévő bankszámlára, különben át kell váltani más devizára(0,35% díjért persze). Wise számlára utalást csak úgy csinálnak ha letöltöd a Wise-ról a kért nyomtatványt és beküldöd nekik. Itt találtam ezeket az infókat: https://lightyear.com/hu/help/deposits-conversions-and-withdrawals/withdrawals
En arra keresek info-t, hogy A VISSZAUTALAS mennyire gordulekeny... Mondjuk 5..10k $ eseten. Sima ugy vagy elkezdenek igazolasokat kerni. Olvastam forumonuis errol negativ hozzaszolast de nem volt elegge ertheto/egyertelmu.
Tudsz beutalni eurót, dollárt angol fontot. Én Wise-ról utaltam eurót is, dollárt is, minden gond nélkül. Rögtön meg is jelent a számlán. A Revolutot nem tudom, nincs nekem.
Szia! Most gondolkodom a Lightyear számla nyitásán. Átolvastam a költségeket, de számomra nem világos, hogy a Revolutról beutalt pénzösszeg az azonnali utalásnak (0,5%-os díjjal) vagy átutalásnak (0%-os költség) minősül-e? Illetve meg kell adni egy devizanemet számlanyitáskor. Ha forintot adok meg számlanyitáskor, tudok-e beutalni eurót vagy dollárt és ezért vásárolni az adott devizanemben részvényt vagy csak forintot tudok beutalni és a számlán kell átváltanom (0,35% konverziós díjért)? Ha az előbbi eset működik, a Revolut engedi-e a bankszámlámról beutalt forintot dollárra, euróra váltani (költség mentesen) és innen továbbutalni a Lightyearre vagy ez valamilyen oknál fogva nem járható út?
,Kiegészítés (stop-limithez), stop megbízás van az amerikai tőzsdéken. Stop megbízás jelenleg csak az amerikai
tőzsdéken kereskedett eszközök esetén érhető el technikai okokból és
nincs a közeli tervek között, hogy az EU-s tőzsdéken kereskedett
eszközöknél is elérhetővé tegyük. Lényeges, hogy a stop megbízás nem limitáras megbízás. Amint
az érintett részvény eléri a stop árfolyamot, a megbízás piaci
megbízásként teljesül az adott időpontban elérhető legjobb árfolyamon.
Amikor ETF-ekkel kereskedsz a Lightyear-en, valójában nem a Lightyear maga a másik fél a tranzakcióban. A platform egy bróker szerepét tölti be, amely hozzáférést biztosít különböző piacokhoz, mint például az Xetra, az amerikai tőzsdék (pl. NASDAQ, NYSE), vagy más európai piacok. Amikor ETF-et vásárolsz vagy adsz el, a Lightyear összekapcsol téged egy valós piaccal, így az ügylet másik oldalán egy másik befektető állhat, aki ugyanabban a pillanatban kereskedik az adott eszközzel. Ez a folyamat hasonló más online brókerekhez. A konkrét piaci hozzáférésekről (pl. Xetra, NYSE, LSE) a platform felhasználási feltételeiben, illetve a kereskedési díjak vagy piacok szekciójában találsz részletesebb információt. Érdemes átnézni az egyes ETF-ek listázási helyét és kereskedési idejét is a platformon, mert eltérhetnek attól függően, hogy mely piacokon elérhetők. Ha konkrét piacra vagy kíváncsi, azt külön ellenőrizheted az ETF adatlapján vagy a Lightyear oldalán a terméktájékoztatókban.
Minden részvénynél szerepel, hogy melyik tőzsdén veheted meg, nyitvatartás stb. Ha konkrétan érdekel valami, meg tudom nézni. Többnyire ETF-kel van tapasztalatom, egy market order azonnal megvalósul, spread minimális. Kizártnak tartom, hogy árgyjegyző lenne.
Köszönöm szépen,de ez sajnos nem válaszolja meg azt a kérdést, hogy valós piacon,piacon áron vagy másodkézből a Lightyearen,mint egy árjegyzőn keresztül folyik a kereskedés.Ha ez a második állítás az igaz,az további kérdéseket vet fel.
"Egyszerű hozzáférés a pénzügyi piacokhoz".Ez a reklám szöveg a Lightyear oldalán található,de azt már nem találom, hogy mely piacokon folyik a kereskedés? Tudja ezt valaki? Tehát ha etf-et adok vagy veszek, akkor az ellenkező oldalon a Lightyear áll, vagy mondjuk a Xetrán egy másik befektető?
Tapasztalatok: Előnyök: - megbízhatóan működik. - olcsó, befektetett összegtől függetlenül Európai részvényeknél 1 euró, Usa részvényeknél 0,1-1$. - magyar nyelvű és van magyar help-desk - ingyenes TBSZ számla (az itt tárolt pénzre viszont nem fizet kamatot) Hátrányok: (ezek már kevésbé reklámozottak :( - nincs stop-limit megbízás !!! - a kereskedhető részvények száma korlátozott és egyéni kéréseket nem teljesítenek (legalábbis belátható időn belül) - nincsenek magyar részvények
Lightyear
Észt fintech, nagyon kedvező díjakkal lehet kereskedni, 20.000 euróig van a tőkéd biztosítva.
Milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban?