Topiknyitó: BrokerJozsi 2023. 07. 05. 08:14

Lightyear  

Sziasztok!
Észt fintech, nagyon kedvező díjakkal lehet kereskedni, 20.000 euróig van a tőkéd biztosítva.
Milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
fpeter1982 ma, 18:40
Erste -ből transzferált valaki ide? TBSZ-ről TBSZ-re menne.
matatakakiba ma, 11:11
Előzmény: #43  efranx
Koszonom. Igen a sepa ok lehet, problemas esetet kimondottan $ szamlaval kapcsolatban olvastam. Azt meg akar el is viselem, h a be- es kiutalo szla azonos. De azt nem, hogy esetlegesen minden kiutalashoz igazolo jelentest kerjenek. Usd-s atutalasok amugy mindenutt problemasak, sokaig tartanak es dragak. Es volt ezzel kapcsolatban mar problemam.
efranx ma, 06:43
Előzmény: #41  matatakakiba
Még nem utaltam ki, de úgy tudom a SEPA utalások gyakorlatilag azonnaliak. Viszont úgy látom csak olyan számlára lehet kiutalni, ahonnan érkezett korábban beutalás. Más számlaszámot nem lehet kiválasztani vagy hozzáadni.
dirto szombat, 16:12
Előzmény: #41  matatakakiba
Ahogy olvasom, csak saját néven lévő számlára utalnak ki. USD-t csak amerikai, saját néven lévő bankszámlára, különben át kell váltani más devizára(0,35% díjért persze).
Wise számlára utalást csak úgy csinálnak ha letöltöd a Wise-ról a kért nyomtatványt és beküldöd nekik.
Itt találtam ezeket az infókat:
https://lightyear.com/hu/help/deposits-conversions-and-withdrawals/withdrawals
matatakakiba szombat, 11:40
Előzmény: #40  dirto
En arra keresek info-t, hogy A VISSZAUTALAS mennyire gordulekeny... Mondjuk 5..10k $ eseten. Sima ugy vagy elkezdenek igazolasokat kerni. Olvastam forumonuis errol negativ hozzaszolast de nem volt elegge ertheto/egyertelmu.
dirto szombat, 08:43
Előzmény: #39  ujonc
 Tudsz beutalni eurót, dollárt angol fontot. Én Wise-ról utaltam eurót is, dollárt is, minden gond nélkül. Rögtön meg is jelent a számlán. A Revolutot nem tudom, nincs nekem.
ujonc kedd, 16:13
Előzmény: #37  efranx
  Szia! Most gondolkodom a Lightyear számla nyitásán. Átolvastam a költségeket, de számomra nem világos, hogy a Revolutról beutalt pénzösszeg az azonnali utalásnak (0,5%-os díjjal) vagy átutalásnak (0%-os költség) minősül-e? Illetve meg kell adni egy devizanemet számlanyitáskor. Ha forintot adok meg számlanyitáskor, tudok-e beutalni eurót vagy dollárt és ezért vásárolni az adott devizanemben részvényt vagy csak forintot tudok beutalni és a számlán kell átváltanom (0,35% konverziós díjért)? Ha az előbbi eset működik, a Revolut engedi-e a bankszámlámról beutalt forintot dollárra, euróra váltani (költség mentesen) és innen továbbutalni a Lightyearre vagy ez valamilyen oknál fogva nem járható út?
Galoca 2024. 10. 25. 12:12
Előzmény: #27  Galoca

,Kiegészítés (stop-limithez), stop megbízás van az amerikai tőzsdéken.
Stop megbízás jelenleg csak az amerikai tőzsdéken kereskedett eszközök esetén érhető el technikai okokból és nincs a közeli tervek között, hogy az EU-s tőzsdéken kereskedett eszközöknél is elérhetővé tegyük. Lényeges, hogy a stop megbízás nem limitáras megbízás. Amint az érintett részvény eléri a stop árfolyamot, a megbízás piaci megbízásként teljesül az adott időpontban elérhető legjobb árfolyamon.
efranx 2024. 10. 12. 08:19
Előzmény: #34  matatakakiba
Nincs, igazából semmilyen kiutalással nincs tapasztalatom, HODL portfóliót építek, TBSZ-en.
HUF illetve EUR beutalások instant jóváíródnak (Revolut-ról, Wise-ról...)
Boby
Boby 2024. 10. 11. 16:02
Előzmény: #33  dexter-atya
Köszönöm!
Boby
Boby 2024. 10. 11. 16:02
Előzmény: #32  efranx
Köszönöm!
matatakakiba 2024. 10. 11. 11:49
Előzmény: #32  efranx
Dollar kiutalassal (vissza) kapcsolatban van tapasztalatod?
dexter-atya
dexter-atya 2024. 10. 11. 08:32
Előzmény: #31  Boby
Amikor ETF-ekkel kereskedsz a Lightyear-en, valójában nem a Lightyear maga a másik fél a tranzakcióban. A platform egy bróker szerepét tölti be, amely hozzáférést biztosít különböző piacokhoz, mint például az Xetra, az amerikai tőzsdék (pl. NASDAQ, NYSE), vagy más európai piacok.
Amikor ETF-et vásárolsz vagy adsz el, a Lightyear összekapcsol téged egy valós piaccal, így az ügylet másik oldalán egy másik befektető állhat, aki ugyanabban a pillanatban kereskedik az adott eszközzel. Ez a folyamat hasonló más online brókerekhez. A konkrét piaci hozzáférésekről (pl. Xetra, NYSE, LSE) a platform felhasználási feltételeiben, illetve a kereskedési díjak vagy piacok szekciójában találsz részletesebb információt.
Érdemes átnézni az egyes ETF-ek listázási helyét és kereskedési idejét is a platformon, mert eltérhetnek attól függően, hogy mely piacokon elérhetők. Ha konkrét piacra vagy kíváncsi, azt külön ellenőrizheted az ETF adatlapján vagy a Lightyear oldalán a terméktájékoztatókban.
efranx 2024. 10. 11. 07:32
Előzmény: #31  Boby
Minden részvénynél szerepel, hogy melyik tőzsdén veheted meg, nyitvatartás stb. Ha konkrétan érdekel valami, meg tudom nézni. Többnyire ETF-kel van tapasztalatom, egy market order azonnal megvalósul, spread minimális. Kizártnak tartom, hogy árgyjegyző lenne.
Boby
Boby 2024. 10. 10. 17:28
Előzmény: #30  Galoca
Köszönöm szépen,de ez sajnos nem válaszolja meg azt a kérdést, hogy valós piacon,piacon áron vagy másodkézből a Lightyearen,mint egy árjegyzőn keresztül folyik a kereskedés.Ha ez a második állítás az igaz,az további kérdéseket vet fel.
Galoca 2024. 10. 10. 17:06
Előzmény: #29  Boby
Ezt nem tudom. Ha az segít valamit a BlackRock és a Vanguard Group (Ireland) alapjait forgalmazzák alapvetően (3 másik is van 1-2 alappal)
Boby
Boby 2024. 09. 29. 15:01
"Egyszerű hozzáférés a pénzügyi piacokhoz".Ez a reklám szöveg a Lightyear oldalán található,de azt már nem találom, hogy mely piacokon folyik a kereskedés? Tudja ezt valaki? Tehát ha etf-et adok vagy veszek, akkor az ellenkező oldalon a Lightyear áll, vagy mondjuk a Xetrán egy másik befektető?
MajTaj
MajTaj 2024. 09. 28. 13:57
Előzmény: #27  Galoca
Hátrányok még:
-nincs shortolási lehetőség
-usa piacon nincs pre-és aftermarket
Egyébként jól működik. 
Galoca 2024. 09. 28. 13:49

Tapasztalatok:
Előnyök:
- megbízhatóan működik.
- olcsó, befektetett összegtől függetlenül Európai részvényeknél 1 euró, Usa részvényeknél 0,1-1$.
- magyar nyelvű és van magyar help-desk
- ingyenes TBSZ számla (az itt tárolt pénzre viszont nem fizet kamatot)
Hátrányok: (ezek már kevésbé reklámozottak :(
- nincs stop-limit megbízás !!!
- a kereskedhető részvények száma korlátozott és egyéni kéréseket nem teljesítenek (legalábbis belátható időn belül)
- nincsenek magyar részvények
PSGOGLI7 2024. 07. 25. 12:44
Törölt hozzászólás
vasvar 2024. 06. 10. 13:12
Törölt hozzászólás
vasvar 2024. 06. 06. 10:35
Törölt hozzászólás
kickboxer 2024. 05. 21. 16:35
Törölt hozzászólás
fpeter1982 2024. 05. 15. 15:10
Erste-ből vitt valaki át TBSZ-t esetleg LY-re? Lehetséges? Nehéz?

Topik gazda

BrokerJozsi
BrokerJozsi
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek