Ha jól értem az USA-ban a WTI kitermelési volumen, vélhetően a jobb hozamú kutak csapolása és hatékonyabb technológiáknak köszönhetően úgy nőt, hogy közben jelentősen csökkent a kutak száma. Nem beszélve arról, hogy kb 2006 óta az import folyamatosan csökken, jelenleg közel azonos volumenű az exporttal. Egyelőre az import magasabb, ami tovább nyomhatja WTI árfolyamát lefele.
BUEK !
A 2016 evre annal jobb kezdetet, mint ez a 2 chart, aligha lehet kivanni.
Mar csak az (v) subhullam kell felfele, es keszen volna dec.18 melypont ota az elso fel-impulzus Olajban (WTI) es Nat.Gazban (UNG) is.
Innentol kezdve en arra szamitok, hogy legalabbis hetekig-honapokig BULL vagyok. Talan egy egesz ciklus hullamnyi idore is (!)
Legyunk kisse ovatosabbak. Hiszen ez lehet egy 5 hullamos (a) hullam is, ami egy a-b-c formaju korrekcio resze. De, meg akkor is par hetre erdemes bull pozicioba allni.
Az Elliotista trading manual erre a setupra azt mondja:
WTI Buy stop 38.26
UNG Buy stop 8.88
Szia én már csak 2 alatt merem megvenni a gázt, tegnap már fél millió pluszban lettem volna, jól bírom a gyürődést, de ez most tényleg megviselt, pláne az opimus is ment7,6-ig, most 5500-nál richter short remélem azzal több szerencsém lesz, az amerikai eredmények még most nem várhatók, viszont az orosz kockázatok nagyok, és illene ott is egy komolyabb korrekció
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.