Nyilvánvalóan piszkálja valami a csőröd, meg nekem is, de a fel le nyilacskákból kiderül az aktuális hangulat. Én megkaptam azt az infót, amire ez a fórum való, de inkább kerüljük egymást!
Irreális alacsony? 119-en vettem az első pakkom. Q1-nél azon görcsöltem, hogy ne legyen negatív. 10 mrd-os eredményre meg se moccant az árfolyam, majd aranykeresztről álmodoztunk 130 körül és először 150-nél akartam kiszállni. Az elmúlt 2 hónapban csak kereskedés folyt, de hogy mi az irreálisan alacsony, vagy magas, az mindig utólag állapítható csak meg.
Azt mondod, hogy ez ugyan az a cég, mint 3 hónappal ezelőtt. Igen, de az akkori 100 forintos árfolyam irreálisan alacsony volt, ahogyan a hét év alatti folyamatos esés sem volt normális és gyakorlatilag illikvid volt a papír. Ehhez képest a napi milliárdos forgalmakkal 3 hónapja tartó emelkedésről gondoljuk most azt, hogy ez nem normális, holott valószínű, hogy egy ekkora holdingnál, ami most már kezd jó eredményeket felmutatni ez lenne a normális és nem az elmúlt 7 év forgalma és esése. Talán valamiért büntetésben volt a cég eddig és most szabad lett a pálya, talán most megy a helyére az árfolyam. Nekem a 3 hónapja tartó emelkedés túl hosszúnak tűnik ahhoz, hogy speka rali legyen, de persze ez nem szakmai vélemény, csak gondolkodom és próbálom megérteni, hogy mi is történik.
Honnan veszed oly biztosra a Q2 kiemelkedő eredményeit? M1-t nézed, akkor persze értem, de ha egy kicsit is körültekintőbb vagy akkor láthatod a forint árfolyamát, az inflát és sorolhatnám. Ez egy holding, sok cég olvasztótégelye. Saját tőkéjét összekovácsolták a konszolidációk, de igazából nem 100% tulaj a cégekben. Máshol is ki lehet talicskázni a lóvét. 10 bála negyedévenként az 40 évente (Q1) után. Ebből legyen a valós részesedés 30 bála. Mennyit adnál egy ilyen cégért? 200-300 bálát? Én kb. annyit. Mennyi a kapitalizáció? 223! A piac egyelőre nem is áraz oly rosszul, lássuk be!
NEW OPUS GLOBAL