Ezen ne csodálkozz! Csak a BUX kosárban a 2019-es 2,87%-ról tavaly 1,97% -ra esett a súlya a részvénynek. Ez azt jelenti, hogy minden nemzetközi kosárban, már amiben benne van, CECE stb. szintén esik a súlya vagyis kitáraznak belőle a külföldi indexkövető alapok.
Ne általánosítsunk szerintem 1-2 piaci szereplő miatt, hogy mutyi van. A magyarországon működő vállalkozások zöme nem mutyira épül. De mondom, mindegy is. A papír piros
Hozzáteszem, ha a BÉT chartot megnézed 1,5 évre, és mellé teszel egy DAX, DOW, S&P, NASDAQ akkor döbbenetes a lemaradás... 2.275$ volt az alj. 3.393$ volt a csúcs covid előtt... most 4.174$, a BUX a covid előtt 46.200-on volt, ha összevetem, akkor 56.820-as BUX kellene. Ha DAX-hoz viszonyítom 13.807-ról esett a covid miatt, most 15.275, ahhoz igazítom a BUX-nak akkor is 51.000 BUX kellene. . A BUX viszont nem hogy nem érte el a 46.200-at, de 42.880-on van, ami -8%
És egyébként jelenleg ennél jobb állapotban van a cég. De ez senkit nem hat meg. A cég folyamatosan jobb és jobb állapotban van, miközben harmadolt az árfolyam. Lehet persze azt mondani, hogy az egész BÉT ilyen, de ez nem igaz. Masterplastban minimum 5X-özni lehetett volna az alatt 500-ról, mialatt itt elvesztettük a pénzünk 60%-át... . De ha nézel egy OTP-t, igaz, hogy nem törte még az ATH-t, de tavaly visszakorrigált 13.000 fölé, 8.000 alól. A CIG volt 100Ft is tavaly. Most 300 felett, kitörés gyanús. MOL is megtartotta a 2.000 feletti szintet az alapítványos históriára. Az opus a leggyengébb láncszem arányaiba lehetősége és árbevételek figyelembevételével, mindent nyereséggel adott el, van 100Mrd cash a cégben, bejött a titász, tigáz, dm-ker, ott van élő megrendelésben kb 100Mrd, de lehet több, és csak esik... . Kíváncsi leszek mi lesz az elemzés eredménye, a rádióban jókat mondtak, szerintem 370-420 közötti árfolyamot fognak bemondani rá. Ahogy leírtam, ez a cég ilyen árfolyamon nem nézhet bele a 2022-es választásokba, és a 2022-es évbe se szerintem. Valaminek történnie KELL!
NEW OPUS GLOBAL