Tudna valaki segíteni. Idén lejáró tbsz.-ről akarok eladni részvényt, de nem találom hogyan kell,pedig tegnap még tudtam venni tbsz-re. Én vagyok béna vagy ma már nem lehet kereskedni tbsz.-en?
Még aránylag csend van, de a PIP Kft. már mocorog, kerítésen kívül a PIP fejleszt. Szépen takarítják a területeket, több cégben már Mészi benne van.Előbb-utóbb beindulnak..
Annyira azért lehetnétek tájékozottak, hogy a fúziónál az ajánlat 314,-Ft-ról (Opus) és Konzum esetén 2:1 ajánlatról szólt (Konzum egy részvényre jutó saját tőkét 154,-Ft értékkel számolták). Aki a fúzió után az egyesített cégben (a 2:1-es átváltást követően a két cég részvényeinek a száma is összeadódott!!!) is tulajdonos szeretett volna maradni, az 2 Konzum részvényért 1 Opus részvényt kapott, nem 1 Opust + 1 Konzumot, mint amit itt már sokan nagyon régen hajtogatnak. Ez már akkor is világos volt, hogy nem 314 + 154, azaz 468,-Ft összegről szólt, hanem ha volt részvényed, akkor 314,-Ft-ról vagy ha csak Konzumod volt és maradni kívántál, akkor 2 Konzum részvényért cserébe 1 Opus részvény ajánlatról szólt. Akkor bántam is, hogy nem Konzumban volt a többsége a részvényeimnek, mert azzal én jobban jártam volna a 2018. őszi vásárlásaimnak árfolyamát tekintve. Persze, akkor (fúziós ajánlat idején - jóval 314,-Ft-os árfolyam felett) még nem gondoltam, hogy lesz olyan időszak (lásd ez év), amikor ezt az árfolyamot is tartósan visszakívánja az ember. Sokan akkor ezt az ajánlatot úgy kommunikálták itt a fórumon, hogy azért ilyen alacsony, mert nem szerettek volna sok embert "kivásárolni" a fúzió keretében, így senki sem akart az akkori magasabb árfolyam miatt élni az ajánlattal.
NEW OPUS GLOBAL