Jogos. Cégbe úgy jön majd a pénz, hogy a leányok osztalékot fizetnek az Nyrt-nek. MM és Rkord már most is fizetett, a jövőben a hunguest, Titász és e.on is fog tudni. Utána pedig a Kall és a viresol is.
Azzal, hogy bejött a belgrád vasút szerződés, a következő 5 évre megszünt az építőipari kockázat és biztosra kalkulálható árbevétel jön az MM-be és RKORD-ba. A cégcsoport többi cége is mostmár jól kalkulálható: látható hogy merre tart a Kall, viresol, Wamsler. A hunguest eddig is stabil volt, lassú növekedést fog tudni csinálni, az E.on és TITÁSZ pedig még ezeknél is stabilabb jól számítható árbevétel és remélhetőleg profit. A másik ami fontos, hogy kiment a Mátra ami iszonyatos kockázat volt... Mivel az a rengeteg bizonytalanság ami a cégcsoport körül volt kezd megszünni, ha bejönne végre az e.on és a titász akkor az elemző cégek elég jó kalkulációt tudnának csinálni a cégcsoportról.
Nem sokat ér az eszmefuttatás ha nem tudjuk h a vagyon hogyan jön be a cégbe. Mert ha rv kibocsájtással akkor megint nem tudunk majd fair értéket számolni.
Az ÉCS-vel nem érdemes foglalkozni, mert bár ráfordításként jelen lesz még egy ideig, de pénzbeli ráfordítást nem eredményez (tőke növekmény ellentételezése), ezért ha üzleti szinten összességében jól működünk az általa "lefedett" részre "sunyiban" pénzeszköz halmozódik.
Ha bejön a TIGÁZ és az E.On akkor 2021-ben 566 Mrd körül lehet a csoport konszolidált árbevétel, míg 2022-ben 622 Mrd körül. EBITDA 73 Mrd és 2022-re 87 Mrd körül lehet. 2021-ben az ÉCS még megeszi a profitot 2021-ben így csak 24 Mrd- körül lesz, viszont 2022-re már majdnem kifut (véleményem szerint 6,5Mrd körül maradhat) emiatt a 87 Mrd EBITDA-ra 80 MRD eredmény fog jutni.
Most őszintén, milyen szellemi tulajdon, innováció van, amit nem lehet más keretek között reprodukálni. Ezek azért nem MS szintű cégek (sajnos). Sok-sok terület volt, amire én is számítottam, de sajnos kiderült (legalább is egyelőre), hogy az csak a beetetési fázis volt.
Gondolom az általad számolt 626 milliárdban benne van a vasúti fejlesztésből ránk tervezetten eső 50 %-os bevétel. Ezek az összegek több éven keresztül fognak realizálódni és azért az sejthető, hogy évente nem lesznek hasonló beruházások megcélozva. Az állam nem tud feneketlenül kötelezettséget vállalni, mert így is az adósságcsapda határára kerültünk az elmúlt hónapok világméretű eseményei miatt, a magánpiac meg nagyon ritkán eszközöl ilyen volumenű megrendeléseket, s azokat sem egy ilyen parányi országban. Őszintén, én inkább abban bízom, hogy például ezek az építőipari cégek nemcsak hazánk területén kapnak majd megbízásokat és idővel akár a "jól bejáratott" cégekkel (például a nálunk is számtalan megbízást kapó Strabag, Colas, Swietelsky, stb.) konzorciumban tudnak egy-egy projektben majd részt venni. A nagyobb álmokhoz nagyobb terület szükségeltetik.
Így van, az OTP külföldi tulajdonban van. Szóval ha a nagytulajdonos a részesedését akarja eladni akkor kéne egy másik külföldi nagytulajdonos....De minő meglepetés a Kormány bejeletette, hogy engedélyköteles .... és a GIGABANK ALAKUL...... A Budapest Bankra gondolom az ERSTE,RAIFFEISEN, K&H Bank nem lesz vevő...
az fhbnál kicsit másként volt! ott ki akarták vezetni, csak apróért nem adták a részvényesek és nem lett meg a 90%uk a kiszorításhoz!!!!!!! csak közben változott a stratégia.
Bocsánat ha tüzelek, senkit sem akarok felbőszíteni, rá fel , le beszélni. Ezt tiszteleten tartom. ma holnap és mindig. Jó kedvem van na : ) A haszonkulcsok ágazatonként eltérnek. pl az Építőiparban szerintem magasabb is. Jelenleg az RKORD ÉS MÉSZÁROS MÉSZÁROS 626 milliárdot szedett össze 03.04-05.26 -ig terjedő időszakban, és még több mint 7 hónap van! A Budapest-Belgrád nem számítom pedig ott is durran a lóvé.. TITÁSZ.......A többi kapcsolt vállalkozást .. sem számítom... Szóval van rá lehetőség, hogy az általad becsült 50-70 milliárd adózott profitot elérjük
Ezt írtad :9 Pár év múlva papíron fél magyarország az óvé lesz, dee ez a fos jó ha majd egy vagy kétszáz penzt emelkedik. stromannt nem láttam. A Fél Magyarországra koncentráltam :) Ami engem illet, én még nem vettem ki a részemet, tartom. A Bizalmam megvan. Szerintem jó helyen van.
NEW OPUS GLOBAL