Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
RASchumann 2022. 08. 26. 21:36
Előzmény: #176737  Pitzu
Igen, kicsit megszaladt a ceruza.
Tavaly egy 8 éves, de teljesen újszerű és karbantartott ikerházért 75 milliót kértek itt Dunakeszin, amit néztünk.
Ez annyira magas ár, hogy nagyon is el tudom képzelni, hogy nominálisan is esni fog.
A szomszédságában, szintén a gyártelepi állomás közelében újszerű társasházban kisebb lakást szintén milliós négyzetméteráron hirdettek. De az lakás. Ami poénos, hogy Dunakeszin a kismásfeles panelek kínálati ára is megközelíti a milliót.
https://m.ingatlan.com/elado+lakas+2-szoba-felett+panel-lakas+dunakeszi+30-40-m2
emerald 2022. 08. 26. 21:18
Előzmény: #176747  lacikonyha
Nekem ez azt jelenti, hogy ha van közös tároló, telek hányad...stb arra érvényes.
Nem a lakásra.
lacikonyha 2022. 08. 26. 21:04
Előzmény: #176757  infin
szép hosszu epeomlés, bravo
infin 2022. 08. 26. 20:56
Előzmény: #176734  lacikonyha
Mert majd te mondod meg, kinek melyik véleménye értékes! Mégis kinek képzeled te magad, hogy állandóan ezt hajtogatod? Baromi unalmas és fárasztó már.
És ezt úgy, hogy fogalmad sincs arról, hogy kikkel beszélgetsz itt a fórumon online. Nem is kérdezed meg, nem is érdekel téged, hogy kivel beszélgetsz online.
Nagyon ciki, hogy ennek ellenére mégis azt akarod hinni, hogy itt tuti senki sem tud és ért semmit, csak te tudhatsz és érthetsz mindent.
Sokszor nem is értesz az adott témához mélységében, de azt a keveset amit tudsz róla, azt állandóan igyekszel nagy titokzatoskodva meg okoskodva előadni, eljátszani hogy neked milyen különleges tudáshoz van-volt hozzáférésed, és mindenki mást megpróbálsz leértékelni, leminősíteni.
Ezért irritálsz itt mindenkit baromira, és ezért kapsz rendszeresen egy csomó mínuszt mindenkitől. Főleg amikor másokat próbálsz lehúzni minősíthetetlen módon.
Nekem a helyedben már rég lesült volna a pofámról a bőr. Nagyon kínos, hogy ennyire nem veszed észre magad, még azt sem, hogy itt már mindenkinek tök egyértelmű, hogy csak megjátszod magad és nincs mögötte semmi a valóságban.
Ne haragudj, de veled egyszerűen nem lehet értelmesen beszélgetni. 1 hozzászólást esetleg le tudsz írni ahol még próbálod értelmezni, amit a másik ír, de ha kiderül, hogy valamit félreértettél, akkor onnantól nem vagy képes normálisan beszélgetni tovább. Nem vagy képes őszintén érdeklődni, hogy mire gondolt a másik, hanem onnantól már a másikat próbálod leminősíteni, mert ennyire nem bírod elviselni, hogyha félreértettél valamit vagy tévedtél valakivel vagy valamivel kapcsolatban.
Ez itt senkinek nem kell, szerintem keress magadnak valami más elfoglaltságot, ne a fórum légkörét rontsad.
lacikonyha 2022. 08. 26. 20:38
Előzmény: #176755  infin

irjál inkább hosszu szoveget
a te ittléted mint gépelési gyakorlat nem rossz, csak kicsit hig a leve
de ettol még nem biztos hogy a pokolban kotsz ki, de arra sem garancia hogy a mennybe jutsz
gépelj sokat, áldásom rád
infin 2022. 08. 26. 20:31
Előzmény: #176719  lacikonyha
Nem maradt ki belőle, mivel nem kívántam kizárni ilyet. :) Ez azért leeshetett volna neked a hozzászólásomból és a linkelt cikkből is. Olvasd el újra őket. Ha valami nem világos, kérdezz.
lacikonyha 2022. 08. 26. 20:18
Előzmény: #176752  Sok_az_allja

tippelni én is tudok, de ilyen ugyekben nem szoktam, minek
valamit vagy tudok, és azt is pontosan hogy mi alapján, vagy csendben maradok
ha indulhatott volna a djokovic az us openen, akkor rá tippeltem volna
Féknyúz 2022. 08. 26. 20:01
Előzmény: #176751  lacikonyha
A külön tulajdon az eszmei hányaddal egy jogi egység,  az én véleményem szerint van elővásárlási jog, ha be lenne jegyezve a társasházi törzslapra, akkor nem is kérdés. Ha nincs, akkor az ügyvédnek/feleknek nem kell kutatnia az AO után (kúriai döntés van róla), földhivatalon is átmegy. Ha viszont vki utóbb perel, abból viszont baj lehet.
Az ügyvéd akkor megy biztosra, ha kiertesiti az elővásárlási jog jogosultjait. Én ezt tenném.
Sok_az_allja 2022. 08. 26. 19:59
Deklarálja a tulajdonosok elővásárlási jogát a lakásokra és a vonatkozó osztatlan közös részekre. Amit nem tudok eldönteni, hogy az akkori jogban az “élők” kifejezés értelmezhető-e jogi személyekre vagy csak természetes személyekre.
lacikonyha 2022. 08. 26. 19:15
el tudom képzelni hogy egy átlag  35-40 kozotti koru ugyvéd is felhivná azt akinél annak idején inas volt, hogy mit értettek ezen valaha és hogy kell ma kezelni
AudreyDeak 2022. 08. 26. 19:05
Pedig szó szerint így áll a 64-es gépelt papíron. Teljesen komolyan. Szerintem is furcsa.
Törölt felhasználó 2022. 08. 26. 18:52
Előzmény: #176725  Vodafonelive
Nem. Kivétel, ha közeli és jó kapcsolatban levő rokon vagy ismerős.
Sok_az_allja 2022. 08. 26. 18:47
Előzmény: #176725  Vodafonelive
A haszonélvező hasznot élvez: benne lakik, kiadja amelyből származó jövedelem őt illeti meg, stb. El nem adhatja, de így több dologban magasabb jogokkal rendelkezik, mint a tulajdonos. Szerencsére nem örökölhető és saját jogon nem átruházható.
lacikonyha 2022. 08. 26. 18:09
Előzmény: #176738  AudreyDeak

" Tulajdonostársak azonban a társasház tulajdoni illetőségének, illetőleg az illetőség osztatlan eszmei hányadrészének élők közti átruházására kikötik az elővásárlási jogot....."
ennek az értelmezéséhez én kevés vagyok
AudreyDeak 2022. 08. 26. 18:00
Előzmény: #176743  lacikonyha
Előttem fekszik az eredeti alapító okirat és tulajdoni lap másolat. Mi kellene még?
AudreyDeak 2022. 08. 26. 17:55
Előzmény: #176741  lacikonyha
Pedig mennyivel nőne a szimpátia indexed  nálam, ha megtennéd. :))))))))))) ---  Ja, értem, hogy a tulaj által megálmodott ár alatti áron (merthogy a most bemondott összege nekem nem reális) szerezzek kamuvevőt. Na jó és ezen mit nyerek? Árletörő érdeklődőt aki más kontextusba helyezi az árat a tulajnál még csak - csak értem de ezt minek valakit kötelező ajánlatba foglalni? Minek az elővásárlási jogom ehhez? (Ami csak lehetőség a részemről) Ha olcsóbban megalkudunk akkor ennélkül is eladja. Ennek akkor lenne értelme, ha semmiképp nem nekem akarná eladni és akkor ezzel aktiváltatnám az elővásárlást. De ilyenről nincs szó. Neki csak a pénz számít és a gyorsaság. Nem szimpátia eladás --------------------- Valahol rossz a gondolatmenetem?
macisajt 2022. 08. 26. 17:54
Előzmény: #176739  earth
Megnyugtattál! 
Akkor várom az egymásra licitáló vevőket! 😆
lacikonyha 2022. 08. 26. 17:48
Előzmény: #176738  AudreyDeak

a jogi helyzet pontos ismerete nélkul árnyékboszolás zajlik
bármelyik ugyvéd ugy kezdené, hogy kéri az iratokat, ne te mesélj, és majd utána nyilatkozik,vagy megmondja hogy mit kell még áttekinteni az átadottakon tul
AudreyDeak 2022. 08. 26. 17:45
Most azt kell a házban megérdeklődnöm, hogy egyáltalán az előző adásvételeknél volt-e írásbeli kiértesítés a tulajtársak fele. Feltételezem, hogy nem. Itt nagyon kevés eladás volt az elmúlt 30 évben. Mondjuk az, hogy mi van leírva valahova nem feltétlenül jelenti, hogy a magyar valóságban így is zajlik..... természetesen nem feltétlen kell ennek következményének lennie. Aztán azt is meg kellene érdeklődnöm, hogy egy lakás megvétel után (vagy már esetleg előtte is) aláírnák -e nekem a kizárólagos használati megállapodást a teraszra vonatkozólag a 2 lakásra. Eddig is így zajlott a gyakorlatban. Na mondjuk ettől még nem biztos, hogy belemennek.
lacikonyha 2022. 08. 26. 17:44
Előzmény: #176740  AudreyDeak

te kuld a haverodat kamu de igaznak látszo vételi ajánlattal, amit ha bemutat neked az elado, élsz a jogoddal
azért nagyon részletesen nem fogomleirni hogy kell egy jogszabály kierulésére alkalmas szinlet ugyletrolszolo iratot szerkezsteni és felhesználni

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek