infin

Regisztráció: 2020-08-01 03:49:02

Hozzászólások száma: 1 100

Utolsó hozzászólás: 2022-12-11 23:47


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF 2022. 12. 11. 23:47
Ez stimt
EUR/HUF 2022. 12. 11. 23:46
Reméljük most már nem fogja
Az se baj, ha emiatt a HUF kilő egy darabig a gázos irányba
Na ez így már ontopic:))
EUR/HUF 2022. 12. 11. 23:45
Opportunista de meg is kedvelte Putyint
Te is gyere át a trollmentes orosz/ukrán topicba, ha válaszolnál erre
EUR/HUF 2022. 12. 11. 23:44
Hát pontosan emiatt nem lép be a NATO ténylegesen a háborúba, ha nem muszáj.
De átmehetünk a trollmentes orosz-ukrán topicba, ha gondolod:P
EUR/HUF 2022. 12. 11. 23:39
Ez azért egyelőre még nem világháború.. úgyhogy irreleváns az atomtéma
De ja, visszatérhetünk az eur/huf témára, de ez a dolog is befolyásolja a forint árfolyamát sajnos :P
EUR/HUF 2022. 12. 11. 23:38
Putyin azt szeretné, ha lenne megint szovjet birodalom. Annak mi is része voltunk (akár volt külön Magyarország névleg, akár nem).
Nyíltan kijelentette, hogy nem okés, hogy mi NATO-ban vagyunk, hogy ezt vissza kellene csinálni.
Ukrajna szomszédos ország.
Így katonai és politikai befolyásnak is könnyen célpontjává válhatunk.
Főleg, hogy Orbán már Putyin-barát, és tudja, hogyan manipulálja nálunk a népet, hogyan hazudjon ügyesen, hogyan tartsa meg a hatalmát.
Folytassam még?
Tényleg azt szeretnétek ti itt, ha az EU nem támogatná a korábban szovjet befolyás alá tartozó országokat abban, hogy ne kerüljenek megint orosz irányítás alá, bármilyen formában is lenne jelen az ilyen befolyás?
Tényleg azt akarjátok, hogy ezzel a fenyegetéssel szembenézve magunkra hagyjon minket a fejlett világ, az EU/USA/más fejlett országok?
Szerintem beszélgessetek kicsit a lengyelekkel vagy a balti államokból néhány emberrel, vagy akár a finnekkel, ők nem naivak, ők tényleg tudják, nem felejtették el azóta sem, hogy milyen az orosz medve.
EUR/HUF 2022. 12. 11. 23:27
Ja kimaradt. Az, hogy valaki megemlíti, hogy emberek halnak meg.... az nem erkölcscsőszködés.
EUR/HUF 2022. 12. 11. 23:23
Mit akarsz meghallgatni az orosz oldalnál? Ez komoly, hogy próbálod meghallgatni az orosz oldalt?, merthogy folyamatosan csak a hazugságokat tolják. Mit akarsz az erőszakos támadásuk hazug indokolásából meghallgatni? Mert pl. az is csak egy nagy kamu kifogás, hogy azért támadták volna meg Ukrajnát, mert Ukrajna be akart lépni a NATO-ba.
Ha bármikor véletlenül engedem magamnak, hogy egy pillanatig odafigyeljek az orosz kamura (ami épp elég helyen folyik a csapból sajnos), akkor már érzem is, hogy befolyásolni akarnak úgy, hogy az nekem nem jó, és hogy ez csak torzítaná az észlelésemet a valóságról, szóval azonnal ignorálom is, nem szabad meghallgatni belőle semmit!
Az orosz (és ukrán stb) kultúra, társadalmi berendezkedés stb sajátosságait azt érdemes tanulmányozni, meg onnan nézni a Nyugat felé, abból könnyebben meg lehet érteni, hogy mitől őrült meg így Putyin. Én szeretem is néha tanulmányozni, olvasni erről interjúkat, beszámolókat, hosszabb cikkeket, leírásokat, akár statisztikákat. De hogy meghallgatni a hazug propagandát az orosz elnyomó vezetéstől...azt minek?!
Arról, hogy gazdaságilag szerinted nem dőlt el a játszma, ez azért elég elfogult tőled, gondolom túl sok orosz kamut hallgattál meg arról is, hogy köszönik szépen, tök jól van a gazdaság. Azért az EU sokkal erősebb, nagyobb gazdaságilag is, mint a 140 milliós Oroszország, ahol már 2014 óta hanyatlik a gazdaság (meg előtte sem volt túl sikeres). Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Persze Orbán megpróbálta azzal, hogy az EU a törpe, az oroszok meg az óriás LOL ez még szigorúan az energiát nézve is hülyeség.
A recesszió problémájáról, inkább legyen nálunk átmeneti recesszió, mint végleges, amennyiben arra lennénk kényszerítve, hogy az orosz oldalra sodródjunk (akár katonai támadásról van szó, akár politikai befolyásról). Az permanens recesszió és visszalépés definíció szerint is.Az EU meg kibírja a recessziót amúgyis.
Arról, hogy hadászatilag el tudjuk-e kerülni a nagyobb bajt....hát innen magyarként nézve a dolgot, az, hogy Ukrajna ellenáll, az csak nekünk segít, ilyen értelemben is.
De Hablaty már szuperül leírta mindezeket, így én nem ismétlem őt. Tehát, hogy mi lenne, ha Ukrajna nem állt volna ellen, illetve ha az EU/USA nem segítené ebben.
És még a végére, azt, hogy Európát a mostani stratégia gyengítené globálisan.... el vagy tévedve nagyon itt. A rossz és a rosszabb között kell választani ezen a téren. A sima rosszat választjuk, és nem is akarom a rosszabbat választani, tehát: hagyni, hogy Putyin lerohanja Ukrajnát és aztán tovább növelje a befolyását, bármilyen őrültséget elkövetve, ami szerinte működik. Stb...
Szerintem ennél jobban nem fogom tudni kifejteni. Sok sikert.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 22:33
Hadd írjak erre, mert én is hozzászóltam annak idején. Abban tévedtem, hogy nem gondoltam volna, még ennyit és ilyen gyorsan (!) rakétáznak az árak, így utólag visszanézve nem volt rossz áron Voda vétele, bár annak idején azt írtam, hogy én alkudnék még, meg hogy sztem nem annyira jó ár egy földszinti lakásra. De így utólag nézve, még arra is elfogadható:) Azt meg régen is írtam, hogy 18 nm, az egyéni ízlés kérdése, teljesen szubjektív dolog, ha bevállalja az ember, hogy később esetleg lassabban lehet csak eladni, nem olyan likvid. (Ugyanez vonatkozik a földszintre.) Bár ezt általánosságban írtam erre a méretre, ha jól látom, valamiért állandóan adják-veszik a lakásokat abban a házban. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 22:27
Az első az eredetileg egy közös udvaros valami lehet.... (a külső fal színezésével együtt:)) )
Mondjuk ha lenne kép róla kívülről akkor tuti biztosra lehetne tudni, de nekem gyanús. :P
A második az viszont korrekt. Így első ránézésre az jó ár, az a környék nem hiszem, hogy gáz lenne, bár én sem vagyok újpesti és befektetésem sincsen ott, de elvileg szeretni szokták azt az utcát.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 22:18
A lift nélküli 4. emelet sztem sem gond, valaki biztos nem veszi meg emiatt, de marad még elég vevőjelölt. A méret is teljesen ok. Ekkorába már gyereket is szülnek (ha ez megoldható albérletben, de pl. saját, ilyen méretű garzonban simán), és aztán mondjuk a 2. gyerek érkezése előtt mennek át nagyobb lakásba.
Inkább a környék a problémás, a ház is elég régi, meg persze a felújítás szükségessége a legnagyobb értékcsökkentő tényező, bár nem részletezte a hirdetés, hogy mi a gond a jelenlegi fürdő/wc kialakítással, de valami nem stimmel vele, úgyhogy...
Azt nem egészen értem, hogy miért épp ezeket a lakásokat követed a piaci helyzet megítéléséhez. Szerintem ugyanannyira nem reprezentatív, mint a Gaguse által figyelt kozármislényi ház. Nem kötözködés, őszintén nem értem.
Ezt a lakást amúgy én is láttam már augusztus előtt is sztem:), de csak mert elég sok budapesti kerületben megnézem a kínálatot, nem mert ezt tartanám reprezentatívnak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 22:00
Fogadalmat lol, írtam hogy nem a személyed a lényeg, hanem a téma, akárki más írta volna le az eredeti fejtegetést. Csak annyit írtam meg erről, hogy miért volt hülyeség az integrálást és a fél hiperbolát behozni (állampapírokhoz!), amikor sokkal egyszerűbb érvelés is működik ugyanarra. Főleg, ha elégséges mennyiségű statisztikai adatot használ fel az ember a számításokhoz, hogy pontosabb legyen az eredmény. Meg, hogy nem kellett volna kvázi lehülyézned pont berlinit és Fire73-at, hiszen ők kifejezetten értelmes, intelligens, tájékozott emberek. Különben amúgy tényleg nem szóltam volna a nickedhez. Nyugi, a jövőben nem (sem) fogom rendszeresen megtenni
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 21:46
Hitel miatt van az ideg vagy csak úgy általánosságban? Én max amiatt idegeskedem most, hogy lehet 1) lebombázzák Budapestet (na jó emiatt nem izgulok igaziból, meg ez a ruszkik szerint Londonban is valós veszély ma már:)) ) 2) ha kilépünk EU-ból, akkor lemegy az ingatlanok értéke. De végül is mindegy, nekem most egyelőre ez nem aktuális,hogy külföldön vásároljak ingatlant befektetésre. Talán egyszer
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 21:43
1 szobás 40nm, sztem olcsón (130e Ft) hirdettem, hogy ennyien keresték, egy magyar srác vette ki, jó állása van, remélem stabil is:). Klíma, erkély van, amúgy semmi extra tényleg.. Amúgy lehet, hogy az ukránok miatt is ekkora a kereslet/árnövekedés? Esküszöm nyáron sokkal olcsóbban hirdetett mindenki, most már abszolúte a 130-135 ezer az alja, ha nem nézem a legrosszabb kategóriát, hanem csak a normális lakásokat (bútorozott, emeleti, rendben van a lakás, a ház, a környék). Az újszerű, újépítésű kiadó lakások meg már csillagászati áron vihetők:)) Ez már nem az újszerű kategória, mert 1990 körül épült.
EUR/HUF 2022. 12. 11. 20:29
Te, ha nem "hosszabbítjuk meg" ezt a háborút, mi vagyunk a következők. Ezt Putyin sosem titkolta. És igen, kellően őrült hozzá. Gondolkozz már el, legalább a saját érdekeidet bírd már figyelembe venni. Vagy te szeretnél megint orosz alattvaló lenni?? Szomorú, hogy a saját érdekeid figyelembe vétele helyett az orosz propagandát hallgatod.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 04:36
Nem te írtad, hogy 500M-d van ingatlanban? (Lehet keverlek valakivel, akkor bocs.) Ezek mind magyar ingatlanok? Milyenek, kb. hol? (Csak kíváncsiságból kérdezem, ha nem teljesen titok.) De leginkább az érdekel, hogy ha mind befektetésre van, akkor hogyhogy csak Magyarországon vettél ennyiből? Akkor nem kéne izgulni se gondolom, ha külföldön lennének az ingatlanok:)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 04:33
Én lehetek garzonfáraó?:) Garzonjaim vannak Bp-en, belváros széle, belváros közelében és egyik sem panel, így panelbáró már nem lehetek. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 04:31
Ja csakis a matek miatt szóltam hozzá. Nem a személyed miatt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 04:31
A fejtegetésedet 1 mondatban össze lehet foglalni....
Ha 700 ezer számlán van 8 ezer milliárd Ft állampapírban, akkor értelemszerűen nem lehet igaz, hogy 200 ezer számlán legalább 40 M Ft van, mivel az minimum kiteszi a teljes 8 ezer milliárd állományt, és akkor a maradék 500 ezer számlán csak 0 Ft lehet. Nem kell ehhez hiperbola.
(És gondolom Fire72 is csak arányokat érzékeltetett, nem szó szerint gondolta a 200 ezer lakást, úgyhogy ezzel nincs is semmi gond.)
De amúgy azt nem zárja ki, ha nem ragaszkodsz a szép fél hiperbolához, hogy 100 ezer számlán legyen 50 M Ft. Elfér nyugodtan a maradék 600 ezer számlán a maradék 3 ezer milliárd Ft, csak attól függ, hogyan szeretnéd elrendezni, milyen előfeltételezésekkel élsz a vagyoni eloszlást illetően.
És ahol írod, hogy "Egyszerűen matematikai lehetetlenség reálisan úgy torzítani a görbét, hogy akár 100.000 számlán ot legyen 50M Ft." A "reálisan" szót illett volna kihagyni, mert az elméleti matematika nem arra hivatott, hogy a konkrét realitást írja le. Értelmetlen a mondatod így, hogy mindkettőt megpróbáltad beleszuszakolni.
Úgyhogy, bár régen voltam már a gimiben OKTV döntő előtti fordulón és hasonló matekversenyeken, abban biztos vagyok, hogy nem kell ennyi következtetés levonásához se integrálás, se hiperbola, sőt fél hiperbola se. :) És hát olyan ez, mint a mindenféle trükkös feladványok (pl. a madár és a két vonat, vagy akármelyik másik ilyen), ott is felesleges a rakás egyenletet tologatni, mert baromi rövid érveléssel kihozható a helyes megoldás.
Mondjuk az is kimaradt, hogy honnan jöttek az (önkényes) előfeltételezéseid, amiket írtál és ami alapján te ilyen görbét feltételeztél, meg amiből a 35 ezres szám jött ki. A tényleges vagyoni egyenlőtlenségektől is függ, hogy milyen előfeltételezésekkel élhetünk a "görbe" kinézetét illetően ha általánosítani szeretnénk az összes likvid tartalékra az állampapírokból, ebből te mit használtál fel ide, milyen forrásokra, statisztikákra támaszkodtál?
A végkövetkeztetésed pedig, hogy ne lehetne több százezer családnál 50 M-nyi likvid tartalék, hát.... Például ha Fire73-nak igaza van, és 200 ezer családnál biztos van ennyi, akkor az már több százezer. :P Ja, és azt hiszem azt senki se mondta, hogy sok-sok százezer embernek lenne fejenként 50 milliója, mert háztartásokról volt szó. Aztán össz. likvid tartalékokról volt szó, és hogy ebből mennyi van állampapírban, azt én nem tudom, de nem is az a lényeg, hogy állampapírban mennyi.
És a te fejtegetésed előtt, pont néhány hozzászólással korábban írtak valami MNB-s statisztikáról, linkelték, hogy az átlag háztartásnak 2,5 M Ft-nyi állampapírja van és 10,8 M Ft-nyi pénzügyi eszköze összesen. Teljes átlagvagyon meg 39 millió Ft körül. És ez csak az átlag. Ahol a felső 2 decilis birtokolja az összes pénzügyi eszköz 75%-át. Tehát 4 millió háztartás felső húsz százaléka. Akkor vajon a felső öt százalék mennyit birtokol? Tehát 200 ezer, azaz "több százezer" család, ez a felső öt százalék. Lehet számolni. :) 
Szóval a személyeskedés és sztereotipizálás helyett, amit ráadásul olyan értelmes, intelligens, tájékozott embereknek toltál, mint berlini és Fire73, inkább maradj tárgyilagos és nézz utána jobban a statisztikáknak. Annak több haszna lenne....:)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 12. 11. 03:27
Egy kis update budapesti lakáspiaci helyzetről. Nemrég raktam fel egyik garzonlakáskát kiadásra az egyik átmeneti kerületben, a belvároshoz még elég közel. Normál állapotú lakás, szép házban. Semmi extra felújítás a lakásban vagy ilyesmi. 1 (!) nap alatt elvitték, sőt aznap és még utána is volt össz. 10-15 darab érdeklődő. Ebből sok magánszemély, nemcsak ingatlanos. :) Nem is kellett ingatlanos ahhoz, hogy 1 nap alatt kiadjam. Azóta pedig még tovább mentek fel az árak, folyamatosan mennek fel nyár óta is, hisz inflációkövetők a bérek is egyelőre, gondolom ezért megvan a kereslet. Csak azért néztem nagyot, mert korábban ez sem volt ennyire durva. Köszi infláció. :D

friss hírek További hírek