Tuti, hogy több mint 5 éve van, mert tavaly szóltak a privátbankárok, hogy döntsek mi legyen az első lejárt TBSZ számláimmal, újra akarom-e indítani azt kérdezték. Volt egy gyűjtőév és utána 5 évig úgy kereskedtem, hogy nem vettem le róla pénzt.
Jogosak a megjegyzések, tévedtem, ez, az idén lejáró 5 éves időtartam már a második 5 éves kör. Valóban korábban indult. 2010. január
1-jétől tette lehetővé az SZJA tv. a pénz- és tőkepiacon kínált termékekbe történő tartós
befektetést az adott befektetésen elért hozam, ügyleti nyereség – a lekötés
időtartamának figyelembe vételével – alacsonyabb mértékű adóztatásával ösztönzi
[SZJA tv. 67/B. §].
Idén tettem be először tőzsdei jövedelmet az adóbevallásba, illetve nem is én, hanem maga a NAV, és ők is csak a befektetési számlámon lévő befektetések tekintetében, a TBSz-eket, NyESz-t figyelmen kívül hagyták. Gondolom ők tudják mit csinálnak! (eltekintve a szocho-tól :-) )
2010. január 1-jétől az SZJA tv. a pénz- és tőkepiacon kínált termékekbe történő tartós befektetést az adott befektetésen elért hozam, ügyleti nyereség – a lekötés időtartamának figyelembe vételével – alacsonyabb mértékű adóztatásával ösztönzi [SZJA tv. 67/B. §]. Beiktatta: 2009. évi CXVI. törvény 18. §. Hatályos: 2010. I.
1-től. Ezt követően megszerzett jövedelemre és keletkezett adókötelezettségre
kell alkalmazni. Lásd: 2009. évi CXVI. törvény 144. § (1), 2010. évi CLIII.
törvény 82. §.
Nem tudom, lehet, hogy így van az biztos, hogy több mint 5 éve vannak TBSZ-es számláim, aktívan kereskedem de még soha nem adtam be adóbevallást a tőkepiaci ügyleteimről, pedig tudják a könyvelőim, hogy aktívan kereskedem.
Értem, valószinű hogy hosszú táv lesz belőle, és igen, 3400-3800-ért vettem két csomagot és hálás vagyok mindenkinek az információért. Tulajdonképpen ha drágábban vettem volna, akkor lenne osztalék, de mivel "akciósan" vettem, jobb befektetésnek tűnik, meglátjuk
TBSz-en nincs adó, egyébként adózottan kapod, további befizetést a NAV felé jövőre már nem kell eszközölnöd. . De az előbb is ezt írtam, tömörebben. :-)
Én az ősidőkben, Szvatopluk idején vettem, amikor még szoftveres cég volt. Nem bántam meg. Előfordulhat, hogy a közeljövőben nem ez a papír ugrik a legnagyobbat, de én kitartok mellette - igaz, hogy hosszú távon, de nagyon jó befektetés volt anno.
05.27.-én forgott utoljára osztalékkal a papír, így jól értelmezed. Gondolom 28.-án és 02.-án már nem 4600 körüli áron vetted, hanem 3500-700 között. Idén extra osztalék volt, 1060 Ft. Reméljük lesz jövőre is, 3-5% meg egy kis árfolyamnyereség. Ha hosszú távra vetted tegyed TBSZ-re.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?