sylard

Regisztráció: 2017-11-10 09:17:17

Hozzászólások száma: 1 468

Utolsó hozzászólás: 2020-10-10 11:45


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Appeninn real 2020. 10. 10. 11:45
Sztem a MOL inkább OTP és Csányi közeli. Azt, hogy Orbán megvédte, mind az orosz felvásárlási kísérlettől, mind a horvátok kicsinyes játszmájától nagyon helyes volt, ez egy felelős miniszterelnök dolga. Az IT tagok többnyire csak kalapdíszként kellennek, nincs jelentőségük a vállalat működtetésében. Járai és MArtonyi egyébként annyira nem erősen NER kompatibilisek már. A Parragh ha az iparkamara elnökére gondolsz akkor már inkább NER kompatibilis sajnos, tele idióta ötletekkel:). Sztem arra gondolt Jellinek, hogy pl a MOL nem indult és nyert meg úgy tendereket mint az Opus, vagy a 4IG, vagy Garancsi cégek. Nyilván nincs rossz kapcsolat a krománnyal, de a MOL egy ellenzéki kormány alatt is elműködne profitábilisan a felsorolt cégeket azért megézném)
Akko Invest 2020. 10. 01. 20:22
Mondjuk már kb ötödjére gondolom azt, hogy egy hónapon belül kiderül, de hátha most tényleg:))
Akko Invest 2020. 09. 30. 20:42
A finext-ről semmit nem tudok... A BIF GSPARK azért kereskedhető, bár nem túl izgalmas rv, hosszúre sztem mindkettő jó. A Wing he egyszer tényleg ideért sztem elég nagy durranás lesz én simán várnék egy dupla-duplát:) Utána majd ráér konszolidálódni és SZIT-é alakulni:)
Akko Invest 2020. 09. 30. 20:30
Szia, megpróbálom leírni, hogy mire gondolok de azt leszögezem, hogy nem vagyok sem az adózásban, sem a tőkepiaci ügyletekben sem a könyvelésben képzett szakember, sztem vannak itt a fórumon nálam sokkal hozzáértőbbek. Tehát sztem egy ingatlanos cégnek akkor nem jó a SZIT ha még a fejlődési fázisban, van (pl ilyen az Appennin reményeim szerint). Ha vannak fejlesztési tervaeik akkor a bevételekből képződött nyereséget nem érdemes osztalékként kivenni a cégből, hanem egyszerűen fejlesztésekre kell költeni. Ilyen cégnél az árfolyamemelkedésből lehet haszna  a kisrészvényeseknek. Ha nincs már további fejlesztési terv, vagy nincs lehetőség fejlődni (pl GSPARK, jelenleg nincs helyük újabb irodát építeni, nem látnak olyan célpontot amit érdemes felvásárolni) akkor az egyik lehetőség lehet saját rv vásárlás a másik pedig az hogy a képződött nyereség egy jelentős részét  kifizessék osztalékként a részvényeseknek. Ha neked osztalékfizető cégben van részvényed és az TBSZ-en van akkor 0%-os adóval jutsz az osztalékhoz és nemcsak te mint kisrészvényes, hanem pl Bojár Úr a GSPARK fő részvényese, vagy Scmidt Máriáék a BIF tulajdonosai. A SZIT-nél annyi a specialitás, hogy ha megfelel a cég a  SZIT követelményeinek akkor nem kell társasági adót fizetni, csökkentett az IPA és az illetékek is (ezek akár milliárdos tételek is lehetnek egy Wing méretű cégnél) A SZIT cégeknek egy utólagos módosítás miatt ha jól tudom nem szükséges az osztalékot kifizetni, de sztem a nagytulajok érdeke is az osztalékfizetés mert így ők is adómentesen jutnak a cég nyreségéből osztaléjövedelemhez. Ha hülyeséget, vagy pontatlan dolgokat írtam akkor bocs és aki jobban tájékozott az kérem írja le pontosabban mint én.
Akko Invest 2020. 09. 30. 19:29
Abszolút egyetértek. Az elejétől (aznap kezdtem el vásárolni a plotinust amikor ÁGY megjelent) Wing párti voltam). Volt olyan időszak a fórumon amikor bőven kiesbbségben voltam a véleményemmel, de egyetlen olyan történést nem láttam ami meggyőzött volna, hogy a Westend, vagy Garancsi, vagy Jellinek készül ide. Igazándiból én most sem látok semmi arra utaló konkrét jelet ami alapján azt gondolnám hogy Petinek, vagy Jabbahnak, vagy Pedronak van igaza és nem fog jönni a Wing. Persze lehet tévedek (remélem 1-2 hónapon belül kiderül), de sztem innen a fórumról csak találgatunk, aki  tudja a pontos menetrendet az nem fogja leírni. 
A SZIT szetm is egy nagyon jó lehetőség Veress Úréknak. Gyakorlatilag nagyrészvényesként ha a papírjait TBSZ-re teszi akkor 1 FT adó megfizetése nélkül tudja a cég nyereségét felvenni, sokat számít a társasági adómentesség és a illeték mentesség is. Az hogy Peti szerint nem hajolt le eddig ezért a nyereségért sztem azért volt mert nem egyszerű egy ekkora  céget a tőzsdére hozni. Ha NYRT lettek volna már rég kérvényezték volna a SZIT-é válást mint a GSPARK és a BIF. Max akkor lenne érdemes még várniuk ha a nyereségből további ingatlanfejlesztést terveznek az osztalékkivét helyett. Minden halad csak lassabban mint terveztük. Továbbra is bizakodom és poziból várom az eseméyneket.
Appeninn real 2020. 09. 30. 11:30
340 alatt tényleg nem adják, de felette már kaptam ma elég sokat. Meglátjuk mi lesz. Nagy csoda sztem nem lesz a kgy-n akkor már száguldanánk, ez hosszútávra való papír.
Akko Invest 2020. 09. 29. 21:51
Szinte a legstabilabb papír a BÉT-en mind árfolyam mind napi forgalom tekintetében. Ezzel valaki aktívan törődik. Nincsennek speka felrántások-borítások, nincsenek pszeudo-szenzációs bejelentések sugalmazások mint 1-2 kispapírnál:). Én nem aggódom csak kicsit türelmetlenül várakozom:).
Akko Invest 2020. 09. 22. 11:11
Sztem többokból is csúszott a deal:  1-Az hogy befektetői tájékoztatót kellett írni, minimum fél év csúszást okozott. Előtte még senkinek nem kellett hasonlót írnia, sem az ügyvédeknek sem a könyvelőknek fogalmuk nem volt, hogy kell egy ilyennek kinézni, de sztem az MNB-ben dolgozó bírálók sem tudták, egyáltalán mit várnak. 2 A tavaszi coronavírus sztoritól megijedt mindenki, mind az ÁGY team, mind a Wallis, mind a befektetők. AMikor 260 körül járt én mondjuk konkrétan már elköszöntem több évnyi megtakarításomtól:). 3- Sztem evés közben jött meg az étvágy. Ahogy haladtak előre újabb ötletek jöttek mit és hogyan kellenne apportálni. MAgamnál gyakran tapasztalom, hogy ha egy bonyolultabb dolgon ügyködök, folyamatosan fejlesztem bővítem az elképzelésemet, sokszor a végeredméyn nem is hasonlít a kiindulási elképzeléshez. HÍrtelen ezek voltak a pozíitív elképzeléseim. A negatív az, hogy ez egy oltári átb.....s, de akkor mondjuk én a múltkor felhúztam volna a helyükben vagy 1000-ig és onnan szórtam volna.
Akko Invest 2020. 09. 22. 10:50
Sztem a wing nem ilyen hókusz-pókuszoló, mézesmadzagoló cég. Komoly tervei vannak/voltak az AKKO-val, max azt tudom elképzelni, hogy csúszi a sztori. Mondjuk én elfogult vagyok mert pozícióból beszélek, veled ellentétben?
Akko Invest 2020. 09. 07. 22:27
Az azért kemény lenne! Peti te vagy Agy? :)))
Akko Invest 2020. 09. 07. 22:27
Nem vagyok gazdasági szakember, szóval lehet hülyeséget írok de ez sztem cégvásárlás lesz nem apport. Mondjuk én sem fogalmaztam pontosan, Ha jól tudom Macron a tőkeemelésre kapott pozitív választ, nem apportra, azt csak mi gondoljjk, hogy lesz:)
Akko Invest 2020. 09. 07. 21:52
Szerencsére azért nem Peti az IT,, vagy AGY (legalabbis remelem), szóval valszeg ő is annyit tud mint mi:). Sztem a mai hír meg nem zárja ki a tőkeemelést, még van több mint egy hónapunk az eredeti határidőből. Én továbbra is várom az apportot, ahogy Macronnak megígérte Prutkay Úr.
Akko Invest 2020. 09. 07. 17:39
Nem biztos, hogy olyan sokan vették, szerintem páran vettek sok rv-t:). 
Akko Invest 2020. 09. 07. 13:14
Kiváncsi leszek a mai záróra, már ha egyáltalán visszaengedik (azt gondolom igen). 
Akko Invest 2020. 09. 07. 13:08
Az enyémből tuti nem kapsz:)
Akko Invest 2020. 09. 07. 12:51
Örülünk Vincent? Sztem igen!
Akko Invest 2020. 09. 07. 08:31
Reméljúk 1-2 eddig lebeszélö fórumtaggal együtt benn állnak a könyvben vételi oldalon és ezért ilyen csendesek:)
Akko Invest 2020. 09. 06. 22:46
Az Akko sztori elejétől kisrészvényes vagyok, de nem emlékszem, hogy barmikor is felfüggesztették volna kereskedést valami himi-humi okkal ( ala Est-Enefi-Opus-Konzum). Remélem/hiszem hogy  jó hír lesz és ha igen akkor valami komoly lesz. 
Akko Invest 2020. 09. 02. 20:00
Én se várok csodát a holnapi naptól :). Persze egyszer már meglehetnének, már tavaly nyárra vártam a kánaánt:)
Akko Invest 2020. 09. 02. 19:48
Ennél a rv-nél nem a piac szabja az árat, ezt sztem te is leírtad korábban többször is :). Sztem a BÉT "legszigorúbban fogott papírja".

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek