sylard

Regisztráció: 2017-11-10 09:17:17

Hozzászólások száma: 1 435

Utolsó hozzászólás: 2020-07-06 12:37


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Akko Invest hétfő, 12:37
Úgy legyen, még egy nagy esést nem szeretnék végignézni, főleg úgy hogy kevés a cash és nagy a rv kitettségem:). Én attől tartok van még az USA-ban 1-2 befalap, bank akiknek bejött az első esés és megpróbálják még egyszer:)
Akko Invest hétfő, 12:29
Szia! Nem is kell hogy 10x-en de én pl több mint 1.5 éve ülök benne és sztem jó lenne ezt a sztorit kipörgetnék , még az ősz előtt (tertok tőle lesz corona pánik még egyszer a világ tőzsdéin). Nem nagyon hiányozna még egy lekör 250 környékére:). Elvileg a cégeket elrendezgették lassan beindulhatnának az események
Akko Invest szerda, 14:23
Ekkora forgalommal ez csak a zaj kategória, nincs jelentősége, legalábbis remélem:)
Akko Invest szerda, 14:10
Ez az egy cég maradt eddig függőben, most megoldódott (még ha nem is pont így gondoltam), jöhetne valami óvatos kilövés féle:)
(UP)PENINN 2020. 06. 23. 09:31
Sztem ez szuper hír. Kezd kialakulni egy nagyon komoly vagyonnal, tulajdonosi körrel rendelkező, ingatlanoscég aminek tulajdonosai nem csak értenek ahhoz amivel foglalkoznak, hanem a pályázatokon is "kiemelkedő" sikerességgel vesznek részt. Ha nem jön valami extérm újabb járványhullám az Akko mellett ez lesz az év másik tőzsdei sztroija. Többen kiszámolták itt, hogy fundás alapon is alulértékelt a cég, ha az új tulajdonosokat is figyelembe vesszükk, akkor itt óriási a növekedési potenciál. Én már bizalmat szavaztam ma reggel megvettem a hiáynzó részét a pakkomnak, most már csak nézelődni szeretnék:)
(UP)PENINN 2020. 06. 16. 17:45
A TA-val mindent meg lehet magyarázni:), persze lehet csak a mai jó hangulat eredménye az emelkedés az az igazság nem volt időm ma foglalkozni a tőzsdével csak a záróárakat láttam:)
(UP)PENINN 2020. 06. 16. 17:44
A TA-val mindent meg lehet magyarázni:), persze lehet csak a mai jó hangulat eredménye az emelkedés az az igazság nem volt időm ma foglalkozni a tőzsdével csak a záróárakat láttam:)
(UP)PENINN 2020. 06. 16. 17:33
Mitől ment ma az árfolyam? Azon gondolkodtam lehet kapunk estére egy BÉT közleményt amelyben jelent az Opus csomag új tulaja?
Akko Invest 2020. 06. 14. 20:09
690 felett sztem mindenki megnyugodna és a fórum hangulata is békéssé válna, ügyvédek helyett nyaralásokat keresgélnének a kisbüfik:)
GSPARK 2020. 06. 13. 06:50
Szia Mikor vetted a rv-t-? Ha az osztalékvágás előtt vetted (és nem adtad el az osztivágás előtt) akkor már tuti meg kellett volna jelenni a számládon a pénznek. Ha TBSZ-en van akkor azon a TBSZ számlán amin a Park papírjaid vannak, ha sima befektetési számlára vásároltad akkor azon. Elméletileg és gyakorlatilag is mindenkinek meg kellett kapnia az osztalékot. Ha mégsem akkor az OTP-t hívd, vagy keresd.
GSPARK 2020. 06. 12. 16:23
Zsiday-val semmi problémám nem ekézni akarom, de azt sem lehet megmondani, hogy mi lesz egy fél év múlva, nem azt, hogy mi lesz 5 év múlva. A múlt héten mindenki a kánaánt várta az Usá-ban a rv árak repültek, tegnap mindenki a világvégét árazta, mára úgy látszik úgy gondolják elmarad a világvége. Attól, hogy egyébként pl a budapesti irodapiac mondjuk szűkül, egyedi sztorik még megmaradhatnak. A GSPARK elég egyedi a fővárosi irodapiacon, hosszú távú stabil bérlőkkel (több komoly bérlővel nem egy cégtől függenek) és akármennyire is szidták itt az IT-t a legkorrektebb-legprudensebb vezetéssel rendelkezik (akár a blue-kat is beleértve) itt a BÉT-en. 
GSPARK 2020. 06. 11. 13:13
Thx and I appreciate it:)
(UP)PENINN 2020. 06. 11. 09:30
Jelenleg sztem nem érdekli az új tulajokat az árfolyam. Lölőéknek és Gellértnek is addig volt fontos a rv ár amíg fizettek a rv-ekkel, azóta nem foglalkoznak minimális árfolyamkarbantartással sem. Normális esetben nem is kell tualjoknak beavatkozni az árfolyamba. Csinálják amihez értenek: Jellinek vásároljon alulértékelt , elhanyagolt ingatlanokat, hozza rendbe kezdje el működtetni hatékonyan. Balázs Attila meg építkezzen és végezze a felújításokat. Ha komoly szándékuk van a céggel (és sztem igen) akkor ha elkezdik a fejlesztést amihez azért van forrás akkor egy éven belül lesz itt nagyon komoly árfolyamemelkedés is (ráadásul ami fundásan alátámasztott lesz) mindenféle bohóc árfolyamkarbanntartás nélkül is. Addig meg amíg alulértékelt a rv van lehetőség bővíteni, vagy aki szereti a swing tradet az trédelheti is. 
(UP)PENINN 2020. 06. 11. 08:24
Az srv során visszavásárolt rv-ek nem a nagytulajdonosokhoz kerülnek (Jellinek pl), hanem a visszavásárlás után vagy az rt-é maradnak vagy  (és általában ez a gyakoribb egyszerűen bevonják őket és ezzel csökken a rv szám és nő arányosan minden rv-nek a "cégtulajdona" ). Jellinek és a Bayer-construkt tulajdonosa (reggel van nem ugrik be a neve) úgy tud legegyszerűbben rv-hez jutni ha apportál az appenninbe pl ingatlanokat  ezért cserébe részvényeket kap (egy tőkeemelés során) és ezáltal nőni fog a tulajdoni arányuk és a rá jutó osztalék. Amikorra szitté válik a cég nyilván az lesz az érdekük, hogy a maximális 75% körüli tulajdonnal rendelkezzenek a nagytulajok és közkéz a minimálisan elvárt 25% körül legyen (esetleg ebből is elég sok baráti kezekben) de a srv nem segíti a nagytulajok tulajdoni arányának növelését. A magyar BÉT-en szinte mindegyik cég lehetőséget teremt közgyűlési határozattal srv-ra de tényleges értelmezhető emnnyiségben 1-2 cég vásárol csak (richter otp). Akkor érdemes saját rv-t vásárolni egy cégnek, ha egyrészt sok a készpénzállománya, másrészt nem talál jó befektetési-fejlesztési lehetőséget,  és elég alacsony ahhoz a rv ár, hogy nagyobb értéket teremtsen az srv-vel a részvényeseknek mintha simán kifizetné osztalékként.
(UP)PENINN 2020. 06. 10. 23:01
Arra jó lett volna, hogy 1-2 spekuláns keressen de tartós részvényesi értéket nem teremtett volna par 100 ezer rv megvasarlasa, főleg úgy hogy utána keletkeztetnek 2M rv- t opus stilusban. Kezdjenek el dolgozni, építeni, felújítani, vegyenek áron alul ingatlanokat és akkormajd lesz rv ár emelkedés ami tartós lesz. 
GSPARK 2020. 06. 10. 19:58
Valóban leírtad, hogy tévedtél csak azért válaszoltam mert nekem úgy tünt hogy az én kommentem igazságtartalmát vonod kétségbe. De egyébként nincs jelentősége:)
(UP)PENINN 2020. 06. 10. 18:39
Sztem nem is túl sok értelme lenne most saját rv-t vásárolni. Az srv-nek akkor van értelme, ha ez a legjobb módszer a részvényesi értékteremtésnek. Az Appi jelenleg egy fejlődő cég, most jönnek az új beruházások, azok sokkal nagyobb részvényesi értéket tudnak teremteni. Ha meg arra gondoltok, hogy pl az opus ma megvett vagy 30k saját rv a meglévő 19M-hoz, az sztem kb kimeríti a "parasztvakítás" fogalmát. Én a BÉT-en nem emlékszem komoly mértékű srv-re (persze ettől még lehet), de az USA-ban ha egy komoly cég jelent be srv-t akkor többnyire akár 10-30%-ot is megpróbálnak visszavásárolni, olyan cégek akik komoly cash-en ülnek és nincs jó befektetési lehetőségük. Ha itt elkezdenek saját rv-t vásárolni akkor továbbállok, mert az azt jelentené sztem, hoyg nincs ötletük merre tovább:)
GSPARK 2020. 06. 10. 17:59
Tuti, hogy több mint 5 éve van, mert tavaly szóltak a privátbankárok, hogy döntsek mi legyen az első lejárt TBSZ számláimmal, újra akarom-e indítani azt kérdezték.  Volt egy gyűjtőév és utána 5 évig úgy kereskedtem, hogy nem vettem le róla pénzt.
GSPARK 2020. 06. 10. 13:21
Nem tudom, lehet, hogy így van az biztos, hogy több mint 5 éve vannak TBSZ-es számláim, aktívan kereskedem de még soha nem adtam be adóbevallást a tőkepiaci ügyleteimről, pedig tudják a könyvelőim, hogy aktívan kereskedem.
Akko Invest 2020. 06. 10. 10:53
Részben igazad van:)
Majd 50 év múlva:)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek