Arra látsz esélyt technikailag, hogy a jelenleg kialakult túladottság ad egy kis erőt? Ha sikerülne innen visszakapaszkodni és bázist építeni akkor azért hunyorítva még azt mondanám, hogy belefért a 3.7-be.
"Az SPX éppen az év egyik legjelentősebb visszaesését tapasztalta, az 50 napos MA alá zuhant, és további hátrányok is lehetnek. A döntő támogatási terület 5800-5700-ra emelkedik, ami körülbelül 5-7%-os visszalépést jelent a legutóbbi csúcshoz képest. Jelentősebb esést láthatunk 5600-5500-ig egy bearish esetben, ami 8-10%-os korrekciós csökkenést jelentene. Nem állítom, hogy közeleg a pénzügyi válság. Azonban J. Powell tisztázatlansága, váratlan és szükségtelen ostobasága és egyéb elemek bizonytalanságérzetet keltenek bennem és potenciálisan sok más piaci szereplőben, amire a piacoknak a legkevésbé van szükségük. A legutóbbi fejleményeknek köszönhetően a 2025-ös év végi SPX-célomat 6800-ra csökkentem a korábbi 7000-es céltartományomról." V. Dergunov
Jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy amit kiszednek RIG-ből, azt teljes egészében LAC-ba pakolnám. Éppen ezért itt nem csak kiszállási stratégiáról beszélek, hanem jól időzített LAC beszállásról egyidejűleg. Természetesen a legoptimálisabb az volna, ha RIG csinálna egy korrekciót felfelé, mert eddig a december -19,5%. A hetes trend már elreccsent, de kéne egy visszateszt. Optimálisan ez kb 4,1-4,2 között lehetne. Ott kéne talán kiugrani. Ha újra 4,5 fölé tudna menni, akkor újra kéne tervezni. Mondjuk 1 érvet sem tudok felhozni, ami miatt ezt kéne várjuk. Egy biztos, amíg LAC nem kezd el forgalommal emelkedni, addig nincs okom kapkodni. . https://www.tradingview.com/x/6AnoX5Nw/ . Eközben ez a szar megint -2%. Hihetetlen.
A RIG sorsa nálam akkor pecsételődött meg amikor Szeptember közepén átlépte a Covid alj óta tartó emelkedő trendvonalat. Nem mondhatjuk, hogy nem voltak jelek. Utána még háromszor próbált 4.75 fölé menni, nem sikerült, December elején pedig szignifikánsan letörte az előbb említett trendet. 2.37-2.5 a target nálam sajnos.
Köszönöm a válaszod! Alapvetően én is a hosszútávú elképzeléseknek megfelelően választok, viszont RIG esetében ez a vélt hosszútáv egyre inkább kiterjed. Őszinte leszek, nekem elfogyott. türelmem. Mert annak nem látom értelmét, hogy türelmes vagyok egy olyan projekttel kapcsolatban, ami x éve nem tud kézzel fogható eredményt felmutatni. Mire éves pluszos eredmény lehet! az további 1-1,5 év. Az olaj évek óta kóvályog a 60-80 sávban, ami szemmel láthatóan mindenki megfelelő. Innentől kezdve bennem az a kérdés fogalmazódott meg, hogy vajon tényleg RIG-ben akarok ülni még éveket, amikor 3-5 év vonatkozásában LAC egy aranybánya lehet? Az már csak hab a tortán, ha LAC innen felpattan 5-ig, akkor az kb pont a RIG átlagáram és valamiért én 2025-re nagyobb esélyét látom 5 dolláros LAC-nak, mint 6 dolláros RIG-nek. . HuTI: szintén egyetértek. Itt előbb lesz egy LAC felpattanás, mint egy RIG feltámadás. . Egy szónak is száz a vége: nekem az az érzésem, hogy el kell engedni, mert ez egy időrabló részvény. Az örök remény papírja.
Hiszen látod, vitte le a kamatot és mi történt? Semmi. A real gazdaságból száguld át a tőke a coinokba, meg a részvényekbe. Azzal nem lesz felpörgetve a gazdaság. Nem fogyasztanak, nem termelnek mert mindenki spekulál. Mert ezzel lehet nagy vagyont keresni. Főleg, ha ez az egész még hitelből is van megvalósítva. Ha valaki eljár dolgozni, az is költséggel jár és az is pörgeti a gazdaságot.
Az a durva hogy pl a Shell havonta 1.2 milliárd usd tolja a buyback - et. Napi forgalom 15% átlagban a saját buyback. És így is lefelé csorog hónapok óta. Mi lenne bb nélkül?
Az a baj, hogy tegnap a Fed elnök megint úgy viselkedett, mint egy tökfilkó. Miért akar ez mindenképpen 2%-os inflációt? Közben nem figyel az emelkedő munkanélküliségre és az alacsony, de tartható és az adósságot megfelelően karbantartani képes kamatokra. Ostoba. Az igaz, hogy lehűtötte a nagyon túlvettséget.
Neked is meg Mindenkinek Kellemes Ünnepeket. Olyan szinten kiszálltam, hogy ma d.u. kiutaltam az összes pénzem folyószámlára. Trump beiktatása előtt pár nappal sztem visszatérek :D
Ha beleszólhatok, akkor annyit tennék hozzá, hogy a LAC-ban nagyobb a potenciál egy-egy hirtelen felfutásra. FID, FNTP bejelentése, Trump bármilyen esetleges megszólalása (ez lehet persze negatív is, de most éppen az USA bányanyitásokat könnyítené) indíthat olyan emelkedéseket, mint amit legutóbb láttunk.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.