Azt tudjuk, mi volt a jo befektetes az utolso 3 es 6 honapban, http://keptarhely.eu/view.php?file=20231029v02xo2ocy.jpeg es egyelore -ha a jovo ev Q1 recesszio lesz- ahogy a yield gorbe josolja, akkor konnyen lehet hogy Cash CD vagy Treasaury Bond.
Kötvényeknél szerintem érdekes lehet a 10 éves olasz államkötvény is aminek a felára a 10 éves német államkötvényhez képest +2%. Az EKB-nak lassan kezdenie kell ezzel valamit és a tippem az, hogy elkezdi vásárolni az olasz kötvényeket (a németet nem annyira). Jelenleg 10 éves olasz kötvény 4,81%.
Tényleg necces. Az infláció simán beragadhat 4% környére a költségvetési lazaság és a deglobalizáció miatt.Viszont lehet a választás előtt meg a FED jól lemegy a kamatokkal és akkor bejön a várakozásod.
Frontline és Euronav, valakinek valami meglátása? Néha itt emlegetve vannak ezek a cégek. Azt látom, hogy mióta a felvásárlás tervbe került, egész jól állták az esést, sőt még emelkedtek is. Egyelőre nem adnám őket, hátha van bennük még emelkedés.
decay calculation is roughly 0.0147% daily. One month ~0.44% Three months ~1.3% Six months ~2.6% One year ~5.4% Three year ~16% Magyarul ha három évig tartod 0-ás TLT hozammal, akkor a TMF kb 16%-ot veszít az értékéből, szerintem még a kezelhető szinten van, nem kevés, de nem is brutálisan sok Igaz, most kb 5%-ot kamatozik is
https://www.investopedia.com/articles/investing/121515/why-3x-etfs-are-riskier-you-think.asp "Warning: Because of how leveraged ETFs are constructed, they are only intended for very short holding periods, such as intraday. Over time, their value will tend to decay even if the underlying price movements are favorable." -------- Szerintem sajnos pont, hogy a napi "reset" miatt nem ilyen kiszámítható, hogy hol lesz az árfolyam. Fontos, hogy hogyan jutunk el oda.
Az ALB tema, es a rokon li-banyasz cegek is, technologiai es ar okokbol is rizikossa valtak. Ugyanis a lithium ugyan a legkonnyebb fem es erosen reagalo anyag, ami fontos az akku -nal, de relative ritka anyag, es a banyaszata/tisztitasa sokba kerul, az ara meg 15-45.000$/tonna. A legjobb helyettesito anyag (aminek szinten a kulso elektron-hej -on 1 elektronja van)a so, a natrium, de ebbol rengeteg van (pl. tengervizben), es sokkal olcsobb, 50-100$/t. Es kinaban mar vagy 30 kutatointezet ezt a temat fejleszti, maga a CATL akku-orias is kiserletezik vele, mert ezzel le lehet vinni az akku arat az egyharmadara, mint a Li bazisu akku. A masik legfontosabb akku anyag a grafit, aminek 80%-at KInaban banyasszak, vagy allitjak elo szintetikusan, es ez adja az akkuk sulyanak a masik felet. Szoval, ALB nem csak technikai okokbol esik, erdemes a Li-tema egeszet is ovatosan kezelni.
Viszont az egyértelmű irányokból még jobban is lehet profitálni, mint a 3x Pld: 30 x 1% elmozdulás 34% 100->134, viszont a 3% lev esetén 30 x 3%, 100->243 Ezt várom jövőre is Persze ez nem tanács, brutálisan tud égni a tőke, ha nem találod el az irányt
Na ez tényleg mélyvíz 😀 Vigyázni kell a 3x leveraged ETF-ekkel, mert néha hiába találod el az irányt, mégsem jön az elvárt árfolyammozgás, mivel naponta van reset. Vesztettem már így pénzt sajnos SQQQ-val.
Ezt azért elég nehéz lesz beadni , hogy nem káros a környezetre. Az emberek nem hülyék elektromos autó tekintetében sem jött át a mantra mert nem kell az embereknek. https://youtu.be/cZlsZwcIgpc?si=8Mb0kOVB4cd83FAb Van valakinek ötlete mi várható EV tekintetében? Mert a videó alapján nekem 1929 túltermelési válsága jutott eszembe. Olajra a mainstream médiában nem tudnak csak úgy visszaállni mert ott a gonosz Co2 meg a felmelegedés. De ha mégis akkor tényleg nincs több kérdésem....
Kötve hiszem, hogy Szaudnak lenne esetleg bármilyen szándéka kitermelest növelni, Blinkenek futtyszavara mint akár pár éve is... . Ez fix 1es. Amibe nem astam bele magamat, hogy mi a helyzet, a palaolaj szegmensben az USA ban. Ott az elmúlt időszakban sokan megeggettek magukat, a finanszírozók is. Környezeti aggályok is felmerultek, ami miatt nem növelhető nagyon a palaolaj mezők repeszteses technológiájú feltárasa. de ha egyszer lesz idő ott fennt Szervezni az energia problemat, akkor pikk pakk lehozza a mainstream média, hogy a repeszteses technológia nem káros a környezetre, sőt egészséges mert felszabitja a föld CHI jét, vagy hogy hívják ezeket a pozitív energiakat🤣
Én TMF-et veszek, cash secured PUT opciókkal Az kb TLT 3x lev-el, elég mélyvíz kategória, a volatility decay miatt nem célszerű hosszú távon tartani, de nem is tervezem évekig :) Egyelőre az 5-ös, 4,5-es PUT-jaimból lettek részvények, beker átlagom jelenleg, 4,64, 12 körül tervezem valamikor 1-2 éven belül eladni, szerintem ha a 30 éves yield visszamegy kb 3-3,5 közé, akkor lehet kb számításaim szerint ott az árfolyam Vannak még a csőben a következő hetekre kiírva 4-es, 3,5-es PUT-ok, meglátjuk, hogy lejön-e még addig
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.