ha a FED holnap kitart a "kamatemelési" shitshow mellett akkor rövidtávon felfelé mehet a dollárindex (én erre tippelnék), az azonban az USD index összeomlásával fog járni ha végül bedobja a törülközőt...
Köszi a részletes választ! A chart-ra nézve ebben a kérdésben esetleg még ez a csatorna segíthet, hogy melyik variáció fog érvényesülni az US dollar esetében.https://invst.ly/9411d
Regen esett itt szo GE-rol. (lehet hogy value topicban van ?) AZonban most nagyon erdekes: GE igen kozel van a fordulathoz szerintem. Most az kapitalizacioja mar csak 82Mrd, mintha egy kis kocerajos Nasdaq-kedvenc volna. A PEforward=10, a PB=2.5. Az arfolyam 9.2/sh korul, es ebbol csak a cash 3.0 USD/sh. Az uj management eppen leirt 22Mrd-ot, ezzel szerintem ki van pucolva a ceg. Es iden meg mindig lehet EPS=1.0 profit. A chart meg egyszeruen a negative buborek alakzat tipus esetevel azonos. Es a Tc idopont egeszen kozel van, par napos tavlatrol beszelek. A target 15-18, es azt 1-2 honap alatt befuthatja az aljatol, alighanem tovabbra is koveti az LPPL modellt. . Szoval, aki value mufajban erdekelt, annak: amint GE csinal egy eros napot, azonnal ket labbal lehet longba ugrani. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20181106v00o7eez5.jpeg . Megjegyzem, Vodafon (VOD) is valami hasonlo helyzetben van.
a központ költségvetési "akadékoskodása" kifejezetten előny az Eurozóna esetében... pl. gondolj csak a görög vagy a ciprusi megszorító intézkedésekre...
különben 2008 óta - az utóbbi néhány hónap kivételével - végig magasabbak voltak voltak az Eurozóna területén az inflációval kiigazított kamatok... https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=lUGC
Az adósságot túlmisztifikálod. További 10-20 év is eltelhet, mire a világ komolyan tehet az USA világbefolyása ellen. Az EU egy óriás tankerhajó merevségével nagyon lassan képes csak korrigálni, míg az USA könnyen forduló dzsunka. Kína is USD-hez akar hozzájutni, mert amikor Caterpillar gépeket vásárol, akkor Juannal nem tud fizetni. Több, mint a fél világgal Kína nem tud Juan alapon kereskedni. USA-ban a FED mérlegére kell figyelni (amely jelenleg leépülőben van), az USA adósságát pedig tekintsd másodlagos adósságnak, mint szükséges rossz hozadékot. A kockázat korábban abban volt, hogy a világ USD adóssága sokkal nagyobb volt, mint az USA amerikán kívüli USD adóssága és, hogy ez majd megfordul és USA eladósodik, tehát a világ USD adóssága majd jelentősen kisebb lesz, mint az USA USD-ben meglévő adóssága. Az elmúlt néhány évben azonban ezt a világ országainak egy része elrontotta, mert USD adósságot halmoztak fel, ezért a veszély USA felöl elhárult. Szerintem J. Yellen ezt is észrevette, és ezért nem aggódott, amikor látta a folyamatokat. A korábbi USD gyengüléssel ezért nem foglalkoztak, mert tudták, hogy ezt a piaci folyamatok majd maguktól korrigálják. Az USA állampapírokon esetlegesen elszenvedett valamikori vesztesége ellen Kína is az aranyfelhalmozással védekezik (nagyon helyesen).
de a 25-54 éves korosztály foglalkoztatási rátája is tanulságos az USA Euro Area nexus esetében https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=lUGo a legaktívabb korosztályok foglalkoztatási rátája még most is a 2007-es érték alatt van az USA esetében
Hivatalosan meg en sem kaptam ertesitest errol, de mint irtam itt jo nehany kereskedovel kapcsolatban vagyok es havonta szoktunk 1-1,5 orat dumalni a piacrol, lehetosegekrol stb.stb. az egyik kereskedo pedig mar kapott ertesitest errol; (hogy itt au-ban ezt fogjak csinalni) jelenleg a kiskapukoat keresi a profi ill. felprofi kozosseg...; mert elmeletileg ha az elmult 2 evben ugyanazon a brokerszamlan volt 2,5MAUD es az utolso 2 evben min.250kAUD bevetelt, jovedelmet ert el valaki az is elegendo lehet csak at kell transzformalni a szamlat wholesale margin szamlara....;de errol meg nekem nincs hivatalos ertesitesem... mint korabban irtam az itteni kozossegbol 1 ember kapott ertesitest ill. az egyik legjobban elismert kereskedo beszelt veluk akinek szemelyes kapcsolata van.... Nekem nincs az IB-nel margin szamlam, csak cash magan es ceges; masoknal van margin szamlam... en nem szeretek margin szamlat hasznalni csak ha muszaj bizonyos okok miatt (peldaul short, hedge vagy kevesbe bizok a brokerben).
sokkal alacsonyabb az eurozónás állam-háztartási hiány, jobb a külkereskedelmi mérleg (pozitív!!!), alacsonyabb a GDP arányos eladósodottság hogy csak néhány példát említsünk... és nincs olyan elmebeteg tőzsdei buborék mint az USÁ-ban... + az EU akadékoskodás miatt jóval nehezebb inflálni is... (lásd legújabb olasz uniós kötélhúzás a költségvetés ügyében... a görögöknél is elég kemény kiigazítás volt... és még ezzel együtt sem hagyták el az eurozónát...) a keményebb monetáris politikát követelő tagállamok eddig is csak azért nyelték le az EKB QE-t és ZIRP-et mivel az az USD szubvencionáló hatásán keresztül globális CPI dezinflációt generált...
Sztem csak Ausztráliára. Ha ez egy globális akció lenne az IB részéről, akkor rengeteg ügyfelet buknának pillanatok alatt. Azonnal mennék a TradeStation-höz én is...
Én is náluk vagyok és eddig én sem kaptam erről semmit, azért is érdekelt, hogy ez vonatkozhat-e mindenkire? Ha csak oda vonatkozik akkor nem aggódom..
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.