Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eurocent 2018. 08. 23. 09:58
Előzmény: #3751  Törölt felhasználó
"Ill. hozhatnek jo nehany peldat,de a tobbseget nem erdekli mert vakon vesz es vakon hisz"
Jöhetnek a példák, én "mindenevő" vagyok (long, shortra gondoltam:)
tberki 2018. 08. 23. 09:53
Ha es amennyiben tovabbra is bitcoin es tarsai nagy emelkedeset varod, akkor miert szamitasz nvidia esesre? Nvidia jelenleg egyutt mozog a bockchain devizakkal, gyakorlatilag komoly versenytars nelkul csinalja a kartyakat
Tibi0002 2018. 08. 23. 09:41
Előzmény: #3755  Törölt felhasználó
Igen, én is ezért vettem tavaly TLT-t, és a kamatemelések ellenére, jó részvénypiaci hangulatban is pluszban vagyok vele jelenleg. 
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 23. 09:32
Előzmény: #3756  Törölt felhasználó
Két bróker beszélget reggel az irodában:
- Te, szerinted merre megy az arany?
- Szerintem le, úgyhogy shortolom.
- Rendben, akkor én longolom.
Törölt felhasználó 2018. 08. 23. 09:20
Előzmény: #3752  Boole
koszi de nekem tul sok minden van a grafikonodon, igy nem igazan ertem hogy mit is kellene ebbol ki olvasnom?
Törölt felhasználó 2018. 08. 23. 09:17
Előzmény: #3753  Tibi0002
Nem, eppen ellenkezoleg arfolyam emelkedesre van a call opciom.(na most ezzel azt hiszem megleptelek) ;)
A piaci szereplok tobbsege mind hozam emelkedest var ami arfolyam csokkenessel jarna, es ha azt nezzuk hogy a Fed emel szeptemberben majd decemberben akkor erdemesebb lenne az arfolyam csokkenesere varni ill. hozam emelkedesre jatszani.
Viszont a piaci szereplok pozicioi arra kovetkeztetnek, hogy mindenki ezt kereskedi, es mi van ha valami mashogy alakul?Mi van ha a rv piacon komolyabb eses lenne az osszel, akkor elmeletileg a kotvenyekbe folyhat a penz es a rekord short poziciokat zarhatjak egyesek ami tovabbi arfolyam emelkedest generalhat a kotvenyeknel.
Eppen ezert nem vettem TLT hanem call opciot mert a volatilitas kicsi volt benne tehat aranylag olcson van arra lehetosegem hogy profitaljak abbol ha a piaci szereplok tevednenek, ha pedig tevedek a kockazatom, es vesztesegem aranylag alacsony.
Igaz hogy a kotvenyek hatamas lufiban vannak,de europaban mergesedett el a helyzett igazan, ha pedig a USD tovabb erosodik akkor az amcsi kotvenyek meg nepszerubbek lehetnek.
Ez is csak 1 lehetoseg a sok kozul.
Törölt felhasználó 2018. 08. 23. 09:04
Előzmény: #3749  guantanamo
Dax-ot mar a vilag egyes reszein majdnem ugy kezelik mint a feltorekvo piacokat, nem rosszbol irom es tudom hogy ezzel sokakat megbotrankozdtatok,de ez igy van.
Szerintem a dax kovetni fogja a feltorekvo piacok eseset, majd az usa koveti.
Ne feledjuk, hogy az europaban a rv-ek kevesbe nepszeruek mint az usaban, es az europai rv-ben rengeteg olyan toke van ami, konyen tavozhat, ha jobb celpontot talal maganak, azsiaban,del-amerikaban vagy a vilag mas reszen.
Kinek fognak a nemetek exportalni, esetleg a Japanok ha a vilag gazdasag novekedese vissza esik esetleg recesszio alakul ki, hogy fogja az a kulker merleguket befolyasolni ill. a gazdasagukat?
Nem art korultekintonek lenni mostanaban.
Tibi0002 2018. 08. 23. 09:02
Opcióban nem vagyok otthon, csak feltételezem, hogy a TLT-nél az árfolyam csökkenésére játszol.
Törölt felhasználó 2018. 08. 23. 08:54
Előzmény: #3747  pomperj
Sok mindenben egyetertek viszont veled nehany dologban nem.Velemenyem szerint minden emelkedesbe illik bele adni, a kerdes inkabb hogy melyik szektort ill. cegeket rv-ket kell adni.Az igaz hogy Brazilok es 1-2 emerging market kezd egyre olcsobba valni, es eppen az EEM shortom pici minuszban; de ez nem jelenti azt hogy a kovetkezo 3-6 honapban ezek nem lehetnek meg olcsobbak.Azt hozza kell tenni hogy itt au-ban sok dolog zajlik es lassan kezdenek a bank shortjaim profitot mutatni pedig csak szeptember vege oktober elejere vartam ill. varom az igazi ontest.
https://postimg.cc/image/6ci6a68jb/
https://postimg.cc/image/hdhwsrief/
Az europai bankok jovoje ill. problemai nem ketsegesek, mint ahogy a Kanadai ill. Ausztral bankok problemai sem, na ha ehez hozza vesszuk a Kinai bankokat, ill. a feltorekvo allamokban nyujtott USD hiteleket akkor nem nehez elkepzelni, hogy kb. mire szamithatunk a kovetkezo 6-18honapban.
En a jelenlegi helyzetben nem vennek bank rv-ket meg ugy se ha valaki garantalna hogy a vesztesegeim 50-80%-at vissza fizeti szamomra.Aki kevesebb tapasztalattal rendelkezik, az vagy csokkentse a bankokban levo pozicioit vagy zarja, nem kell sokat varni es 30,50 nehany esetben 70-80%-al olcsobban visszavasarolhatja majd nehany honap 1-2 even belul.Ha a penzugyi rendszerben, hitelezesben gondok vannak akkor a gazdasag sem fog szarnyalni, arrol nem beszelve, hogy milyen extrem ertekek es aranyok alakultak ki a rv piacokon.
Mehet emelkedhet az SP500,Nasdaq esetleg a DJIA meg nehany pontot, esetleg 5-10%-ot?
Hat persze de eshet akar 50%-ot is, most olyan scenariorol nem is akarok beszelni, hogy mi van ha ezek esnenek 70-80%-ot.
Meg mindig meg vannak a nasdaq cegekben a longjaim amik az elmult 3 honapban tobb mint 10%-ot hoztak es az is igaz hogy az sp500 shortom jelenleg veszteseges kevesebb mint 400$, amig ezzel szemben tobb mint 4000$ profit van a longokon.Viszont ezekkel a poziciokkal csak a piacot tesztelem, ill. ezek jo irany mutatast adnak ahoz, hogy mikor lehet ill. kell majd megnyitni a shortokat.
Meg lehet nezni NVDIA-t, viszket a tenyerem a shortjara, mert valoszinuleg fog esni 100-150$-t a jelenlegi szintrol.
Ill. hozhatnek jo nehany peldat,de a tobbseget nem erdekli mert vakon vesz es vakon hisz, amig a financial tsunami el nem sodorja a megtakaritasait, befekteteseit.
En orok optimista vagyok, eppen ezert a lehetosegeket nezem barmilyen piaci kornyezetben, viszont a velemenyem, hogy sokak szamara nehez ill. kegyetlen idok jonnek.
Ettol fuggetlenul sok szerencset es legjobbakat kivanom a long es a short oldalon kereskedoknek is!
Mindenkinek szep hetet!
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 23. 08:40
Nálam fibo 78,6-ról pattant a dollár. fibo 61,8%-93,6 50%-92,6.
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 23. 08:18
Szerinted Dax is megy usa után?
Boole 2018. 08. 23. 07:37
3-ban dettó.
pomperj
pomperj 2018. 08. 23. 07:11
1)A DelAmerika indexek, Argentin,Brazil, Mex elesen felfele fordultak tegnap, es nagyot mentek.
A hullamstrukturajuk eltero ugyan, de mindegyik jol szamozhato egy bull alakzatba itt.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180823v00or5qxc.jpeg
.
Persze a Dollar gyengules hajtja ezt az eros fordulatot, es ami alakul. Meg jopar honapig is tarthat. 
A Dollar wave(2)  gyengulo korrekcioja...nagyjabol az ev eleje ota tarto erosodes volt, aminek vege egy idore 7 honap utan….  szoval eppenseggel hasonlo idotavrol beszelunk. A Gyengules merete persze annak a DX= 88--->97 rallynak csak 1/3-2/3 resze varhato, de pillanatnyilag a  legjobb swing trade-nek tunik. 
Szoval, LatinAmerica longra erdekes lehetoseg most. Az ARGT lehet a leghevesebb tango.
.
2)Nagy-nagy unneples volt tegnap. Ide cpyzom a fo cikkeket. Az igazana erdekesek persze a jelzok: mindegyik "tulzo" es oriasi bull lelkesedest tukroz. Ez a legjobb anyag a fordulat idejen a contrary invesztor szamara ....lasd Paul Montgomery munkai.
.
A legjobb persze a "just getting started " es a "no stopping" kifejezes koztuk.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180823v00o6l0qs.jpeg
.
3)A dollar gyengules gyors volt eddig, most elerkezett az elso kis ellenallashoz, most 1-2 napnyi pici erosodes-iranyu korrkcio johet. 
De a GLD hetes charton, a fo iranyaban, most mar eleg keves ketely maradt: emelkedesben van. Es meg sok van hatra. A 2 napja irt JNUG es NUGT mukodni latszik, lehet adni hozza.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180823v00o6qx6x.jpeg
.
Summary: Bull vagyok az Olajon kivul a GLD temaban is.
Maradok Bear allasponton az SPY kilatasairol. Ha megis erdemben attorne, majd akkor ujra gondolom.
A 30min charton ugy nezem, ujra kifulladt az attoresi probalkozas.
A portfolio 60% cash es ekvivalens, 40%  foleg olaj, olajszerviz,  Aranybanyasz, es Lithium. Es par aprosag.
Tervezkedek a  fenti indexekre, plus YPF, PBR, sot mas Brazil temakra is mozdulni.
Törölt felhasználó 2018. 08. 23. 06:47
Előzmény: #3723  Boole
Nem Amerika adossaga a fo problema; hanem a vilag adossaga:Kozel 217Trillio debt ill. 327%-a a vilag GDP-jenek.Raadasul a Debt gyorsabban no mint a GDP, szoval mar benne vagyunk egy olyan debt spiralban ahonnan nincs kiut.Amcsik megtehetik, hogy "annyi dollart" nyomtatnak amenyit akarnak, mert sajat USD-ban vannak eladosodva, viszont ez igy hiperinflaciot okozhat a USD-nal.En sem tartom valoszinunek hogy 0,8-0,85-os EUR/USD-t, de 1,05-1,1-est el tudok kepzelni, foleg ugy hogy iden meg a FED 2-szer emel, ECB pedig egyelore nem szigorit.Ingatlanok es rv piac is az usaban, (es a vilag nagy reszen tul ertekeltek).Az emberek bere pedig nem novekszik gyorsabban mint az inflaco;(lehet hogy mo-on gyorsabban nonek a berek, de a vilag nagy reszen nem) ha ehez hozza veszed hogy a tobbseg hatalmas hitelekbe verte magat, akkor a kerdes hogy mibol lesz novekedes, ill. hogy fognak az emberek tobbet fogyasztani?Nezd meg a Price/Sale aranyt mondjuk a SP500-nal?
Nem akarok tulsagosan allast foglalni a velemeny kulonbsegek kozott, de nem biztos hogy a Keynesian economics model jobb mint az austrian economics model.Ha pedig feltetelezuk hogy lehet hogy mukodhet a keynesian model akkor ugy lenne fair hogy  akar az austrian model is mukodhet.En 2000 korul meg voltam gyozodve hogy a keynesian model jo ill. Greenspan erti a dorgest, ma mar ugy gondolom, hogy sajnos a keynesian model csak azert elterjettebb mert a csorda szellem ebben jobban mukodik ill. kenyelmesebb.Egy erdekes statisztika, adat: hogy van az hogy a kozgazdaszok es gazdasagi szakemberek gazdasagi forecast-ja rosszabb mint 50% vagy mondhatnank egy majom is jobb prognozist ad.A valasz velemenyem szerint 2 dologra vezetheto vissza:1. a modellek amit hasznalnak ill. gazdasagi osszefuggesek amibol probaljak elore jelezni a gazdasagi folyamatokat rosszak, hibasak.2. sajnos a legtobb emberre ill. kozgazdaszokra is jellemzo hogy inkabb valasztjak a tobbsegi velemenyt mint hogy kialljanak a meggyozodesuk mellett; ugyanis ha tevednek,de a tobbi kozgazdasszal egyutt akkor ugye nem lehet szamonkerni rajtuk semmit mert a tobbseggel egyutt tevedtek, ha viszont kiallnanak a velemenyuk mellett de ez ellentetes lenne a tobbsegi velemennyel es esetleg tevednenek akkor nevetseg targyava vallnanak ill. rossz szinben tunnenek fel.szoval jobb csordaban egyutt tevedni mint esetleges helyes meggyozodes.Ezen meggyozodes felett pedig nem segitenek diplomak ill. PHD sem.
A vilag tortenelmet nem a csorda irja, hanem azok a vezetok akiket egy ido utan a csorda kovet.Lasd Edison,Kolombusz,Wright testverek stb.stb.
guantanamo
guantanamo 2018. 08. 22. 22:58
RIG jó lesz. Talán bővítenem kéne :D
DJI lehet, hogy megnézi az exhaustion gap-et, SP-t egyelőre tartja a nasi.
kozi723
kozi723 2018. 08. 22. 22:47
Előzmény: #3743  Boole
Az nagyon durva lenne. Bár nem tudom, hogy mennyien tudnánk tartani addig :) Erősen kételkedem, hogy addig rá tudnék ülni a kezemre. De a próféta szóljon belőled!
Boole 2018. 08. 22. 22:36
Előzmény: #3742  kozi723
Én 40 EUR-t is elképzelnék.
kozi723
kozi723 2018. 08. 22. 22:23
Előzmény: #3737  Boole
Az utóbbi időben azért meglehetősen gyorsan reagál RIG és az olajosok a brent ill. wti árfolyammozgására. Sőt, igazán kitörő hangulatban erős az olajcégek túlreakciója is. Ebből kifolyólag ha egy pillanatra is 90 feletti brentet, ne adj isten 100 feletti látunk idén, nyugi bele RIG legalább fogja tudni azt a mértékű emelkedést. 90 feletti brent-nél a 16-ot biztos kiviszi RIG. Ha pedig ott is marad az olaj, akkor irány az általad is várt 20-30usd RIG sáv. 
hellforceone 2018. 08. 22. 21:54
Végre ki merítek mondani, hogy nem biztos, hogy olyan idióta emberek ülnek ott, mint ő gondolja! Már azt hittem sosem lesz ilyen, mindig csak védve van ez a troll... néha már nagyon elegem van, hogy ugyanazt olvassa az ember 30 hozzászóláson át 365 napban ráadásul... korábban is megtehettétek volna már...

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek