Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tibi0002 2018. 08. 22. 16:49
Előzmény: #3697  Törölt felhasználó
Sokan ezért nem írunk neki, mert nem etetjük a trollt.
pitcairn2 2018. 08. 22. 16:48
Előzmény: #3689  Törölt felhasználó
 nem is beszélve arról, hogy Svájc masszív külkereskedelmi és folyó fizetési többletet futtat míg az USA - Törökországhoz hasonlóan - mindkét terület tekintetében masszív hiányt...
az USÁ-t a makromutatói alapján inkább Törökországhoz lehet hasonlítani, mint Svájchoz
de hozzászoktam már ahhoz, hogy a mérhetetlen intellektusoddal könnyedén felülemelkedsz efféléken:)
pitcairn2 2018. 08. 22. 16:41
Előzmény: #3697  Törölt felhasználó
érdemben reagáltam a meglehetősen sekélyes "felvetésedre"...
a latin-amerikai adósságválságot nem negatív reálkamat mellett hozta össze a FED
kár hogy ezen egy pillanat alatt átsiklasz...
Törölt felhasználó 2018. 08. 22. 16:30
Előzmény: #3694  pitcairn2
Csak jelzem, hogy kaptál elgondolkodásra egy felvetést. Amit úgy értékelsz, reagálsz, emésztesz ahogy szeretnél. De neked egyik füleden be, a másikon is, a gondolat érintés nélkül halad át rajtad,  és reflexböl máris tolod ugyanazt, amit  25000 alkalommal már idetoltál a fórumra. A gondolkodás nem tilos. Ha még annak minimumát is megspórolod, akkor kurva sokat fogsz veszíteni a tözsdén.  Sokkal többet, mint amit eddig. Csak jószándékból tettem a felvetést. Innentöl meg ignore, mert kisdobos falnak nem hány.  
pitcairn2 2018. 08. 22. 16:07
de ha nem lenne teljesen világos a svájci és az USA pénznyomtatás közötti különbség akkor szájbarágósabban is le tudom írni:
a svájci jegybank bármikor piacra dobhatja a semmiből összevásárolt külföldi csecsebecséit mivel otthon (azaz Svájcban...) semmit sem dönt be ezekkel
a FED azonban effélét nem tehet, mivel egyrészt toxikus szeméttel van teli a mérlege (pl. MBS "értékpapírok") , másrészt pedig hazai cuccokat vett "piacmentő" célzattal és nem valószínű, hogy bárki is beállna a helyére ha el akarná adni ezeket...
pitcairn2 2018. 08. 22. 16:04
Előzmény: #3693  Törölt felhasználó
eddig se foglalkoztak azokkal akik a megtakarításaikból élnek...
és a legcsekélyebb jele sincsen annak, hogy ez változna...
a betéti kamatok jóformán semmit sem mentek fel az elmúlt 2 évben
azaz
inflációval kiigazítva zuhanórepülésben vannak...
https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=kVEQ
pitcairn2 2018. 08. 22. 16:00
a svájci jegybank olyan jó kis részvénypakkot vásárolt össze külföldön a semmiből összeálmodott frankjaiból, hogy cirka 600%-ot ment a részvényárfolyama az elmúlt 2 érvben...
http://soo.gd/xzch
Törölt felhasználó 2018. 08. 22. 15:58
Előzmény: #3673  pitcairn2
Nem figyeltel, nem irtam hogy a fed inflacio ellen harcolna, deflacio ellen harcol ill. a 29-33-as hoz hasonlo valsag elkerulesen...(ezert fujjak a buborekot)ECB es Bundesbank harcolhat majd az inflacio ellen, ezt irtam...ill. azt hogy rovid es kozep tavon 3-6 es 6-18honapos idotavban en USD erosodest tudok elkepzelni ill. verengzest a fejlodo piacokon majd utana USD gyengulest.A koltsegvetes hianya ill. a fed balance sheet-je miatt vagyok meggyozodve hogy a nemesfemek es mas mezogazdasagi termekek arfolyama robbani fog.Ne feledd fed emelni fog, kulonben nehany allamban 1-2 even belul fizeteskeptelenne vallnak.Az igaz hogy a kulso adossaguk sok,de a belso nagysagrendileg nagyobb, hogy fogjak fizetni annak a 50millio baby boom nyugdijasnak az ellatasukat akik mostanaban mennek nyugdijba?A nyugdijalapok nem 1-2%-os kamatokra lettek tervezve.Neked is ajanlom hogy nezz utana a US pension/retirement crisis temakornek, mert az meg tovabb szinezi az amugy is erdekes kepet.
pitcairn2 2018. 08. 22. 15:58
alább belinkeltem néhány inflációval kiigazított grafit arról, hogy nagyon más volt az 1980-as latin amerikai adósságválság háttere mint a mostani helyzet...
pitcairn2 2018. 08. 22. 15:56
Svájc és az USA makrogazdasági helyzete kb. ég és föld...
pl. alig van államadósságuk és az is csökkenő pályán van...
Az egyébként tőzsdén jegyzett Svájci Nemzeti Bank pl. nem is svájci állampapírokat jegyezget, hanem külföldön vásárol kötvényeket és részvényeket
azt is csak szívességből mert a jegybankár elvtársak szépen megkérték...
ergo
ők valóban nagy mozgástérrel rendelkeznek...
kiegyezo 2018. 08. 22. 15:53
Előzmény: #3680  fatihszultan
Te, en lattam olyat, akinek nem volt nyelverzeke. Nem volt lusta - ket kezzel toltak at az erettsegin, talan a harmaska is meglett :-) . Van ilyen.
Amit az iskolai tanitasrol irsz, magunk is tapasztaltuk, hihetetlen. Sok eroforras elpazarlasa. Katasztrofa. A rohej az, hogy 30 eve en siman megtanultam ket nyelvet (orosz, angol) ugy 16-18 eves koromra, oroszt tisztan a suliban es tenyleg tudtam - tehat nem a "Lenin sapkaja" szinten. Ertelmes tanar, ertelmes mennyisegu tanulas (ahogy irod: az nem megsporolhato).
Törölt felhasználó 2018. 08. 22. 15:50
Előzmény: #3687  pitcairn2
Látod, ebben igazad van. Csak bele kellene gondolni, hogy ha ez ennyire fasza lenne, akkor mennyi is az esélye? Hasonló probléma volt a svájci frank. Milyen jó lett volna mindenkinek (hitelesnek), ha hirtelen felét éri, nem? Gondolj bele, miért is nem az lett, ami mindenkinek hej de jó lett volna... 
Törölt felhasználó 2018. 08. 22. 15:47
Előzmény: #3680  fatihszultan
Nem ismerem a jelenlegi oktatast mo-on, tobb mint 2 evtizede nincs errol tapasztalatom, de van nehany ismerosom aki tv-bol, filmekbol tanult meg angolul.
Gondolj csak bele, hogyan tanulnak a gyerekek hogy tanuljak az anya nyelvuket!
Szavakat, kifejezeseket tanulnak, nyelvtan csak 5-6 evvel az utan jon.
Nem kell tokeletesen beszelni az elejen angolul, mert az embert csak meggatolja a nyelv gyakorlasaban, ismerek olyan embereket akik itt au-ban szulettek es nottek fel es idonkent keverik a do vagy does-t.Szoval az elejen nem a nyelvtan a lenyeg. Hanem a kifejezesek es szavak ismerete.
Meg mindig jobb kisebb hibakkal kommunikalni mint egyaltalan meg sem szolalni.
Velemenyem szerint ha a kedvenc mozi filmjuket vagy amit meg akarnak nezni angolul kell nezniuk es angol felirattal, tobbet erhez mint 1 magan tanar, tisztelet a magan tanarok kivetelenek.
szep dolog a nyelvvizsga, de amikor az ember palyaja elejen allas interjura megy es akik az interjut tartjak nem beszelnek magyarul akkor nem sokra megy az ember a nyelvvizsga papirjaval...
pitcairn2 2018. 08. 22. 15:36
Előzmény: #3674  pomperj
az USD krízis egyébként az általad leírtak miatt fantasztikusan jól jönne a fejlődő világnak és ezen a ponton Kínának sem lenne problematikus az exportorientált gazdaságfejlődés
pitcairn2 2018. 08. 22. 15:34
és 1980 táján nem volt elmebeteg buborék a Wall Street-en és az amerikai ingatlanpiacon, az USA gazdaság is nagyságrendekkel jobb állapotban volt
pontosan ezért én nem vagyok olyan bizakodó az USD kapcsán mint te
pitcairn2 2018. 08. 22. 15:31
Előzmény: #3679  Törölt felhasználó
de facto már most is lazítanak, hiszen a költségvetési hiány felrobbantása már folyamatban van és 2016 eleje óta csökkent a reálkamat...
pitcairn2 2018. 08. 22. 15:28
kihagytad a képből a külföldről finanszírozott költségvetési hiányt amibe éppen most gyalogolnak bele a "vámháború" keretében
a "fő bűnös" Kínának egyre kevésbé éri meg ilyen körülmények között az amerikai fogyasztás finanszírozása...
tudnak ők mást is venni a pénzükből zéró reálkamatot produkáló USA állampapír helyett...
https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=kWsm
és esetleg olyan ügyfeleket is találhatnak akik - az USÁ-val szemben - fizetni is tudnak...
ami pedig az 1980-as évek adósságválságát illeti az kb. azzal indult, hogy Volcker FED elnök 8% fölé vitte az inflációval kiigazított alapkamatot...
https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=kWsh
azt ami ma mínusz 1%...
ez így nagyon bénán néz ki...
különösen mivel az 1980 után az inflációval kiigazított 10 éves állampapír kapcsán is 9% fölé ment az alapkamat... (lásd első grafi)
az ami ma NULLA...
nini55 2018. 08. 22. 15:26
Előzmény: #3671  Törölt felhasználó
Kisvuk:Köszönöm a válaszod. Az angol tanácsoddal sajna de nem sokra jutnék.Nézd én a kötelező oroszt sem tudtam rendessen megtanulni.Írni-olvasni megtanultam a cirilt elég jól. De a szó-memóriám az csapni való volt akkor is,most meg már méginkább.És én nem azért nem tanultam meg amire akkoriban sokan hivatkoztak. "utálom az oroszt,mert megszáltak bennünket" cimü hülyeségekkel jöttek. Most meg már hogy 63. vagyok,a még a sokkal könnyebb  "mandarin" hoz sem nagyon van étvágyam.De azért köszi a válaszod.Bizom benne hogy azért talán mégis csak elfogadtok. Én szivessen jövök ide hozzátok tanulni.,én nem szégyenlek nálamnál  sokkal vagy kevésbé sokkal fiatalabbakra hallgatni,tanúlni tölük. De persze csak akkor ha valóban épeszü és valós dolgokkal találkozom.És az inteligens beszélgetéseket meg jól esik olvasni,hallani. Ha már ennyit elmondtam magamról,akkor még csak annyit: nem vagyok semilyen "ista", nincs semilyen pártállásom. Én az épeszü gondolkodók közé sorolom magam.Ez nem jelenti azt hogy nincs nagyon határozott meglátásom,véleményem.Nem vagyok beskatujázható. Kicsit hosszú lett,de legalább valamelyest kaptatok némi rámlátást.
Törölt felhasználó 2018. 08. 22. 15:20
Ha van idod, nezd meg Raoul Pal (pension/retirement crisis videojat) a realvisiontv-n.
Ha jol tudom van 1 vagy 2 hetes proba idoszakuk talan 1$-ert vagy ingyen, ha jol emlekszem.
En az alapitasnal kezdtem elofizetni ill. tobbszor ajanlottak kulonbozo poziciot,de egyelore nincs kedvem koltozni es jelenleg jol meg vagyok fizetve itt au-ban.Viszont a kovetkezo 6 evre van hozza feresem a platformjukhoz.
Grant Williamsnak meg eszmeletlen jo interjukat csinal kulonbozo emberekkel.
Szoval kivancsi lennek a velemenyedre, a pension crisis-al kapcsolatban, persze ezzel kapcsolatban van meg nehany szemely aki jo infokkal rendelkezik,de bevezetesnek nem rossz.
eurocent 2018. 08. 22. 15:16
Előzmény: #3616  Tibi0002
Tegnap US500 futures meghátrált. Most olyan gyenge, hogy a látszat emelkedés ellenére bármikor beeshet, de kényszerből felhúzhatják nyitás után. Augusztus 15 óta egy ED formálódhat, ezért a céláramat a tegnapi esés miatt 2881-2.882,x-re csökkentem. Kb 2865 felett érdemes folyamatosan húzni felfele a stoppot.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek