Szerinted amikor ez a példátlan lufi eldurran, akkor hol fog megállni a világgazdaság, a tőzsdék, az ingatlanok ára, az arany vagy ezüst ára??? Nagyobb lesz e vagy sem a baj, mint 2008-ban? Hány éven belül várod ennek bekövetkezését? Elég csak a legegyszerűbben megfogalmaznod, százalékok, tól-ig vagy valami hasonló. Csak azért, mert annyi ábrát felraktál már, kiváncsi vagyok, hogy te mit olvasol ki belőlük. Köszi!
Platinát méginkább temetik! Ráadásul támasz szinthez ért, itt hamar eldől a további sorsa. Hogy is mondja Vuki? Én csütörtökön kitettem az első őrszemet! :DDD https://www.screencast.com/t/V6xDNit3NBxw
különben az ezüstöt temetik most a leglátványosabban, ami az álmoskönyv szerint jó jel abban az esetben ha meginog a további FED kamatemelésbe vett hit vagy urambocsá felsejlik a lazítás lehetősége nagyot mehet innen
és persze az is lehet, hogy véget ér az utóbbi 10 évben oly "jól" működő jegybankár-kartell és a mezőny egyik fele normalizálni fog (én leginkább az EKB-ra tippelnék...) míg a másik fele tovább lazít, legalábbis addig amíg teheti...
Brutálisan el van adósodva az egész világ. Szerintem kivitelezhetetlen a kamatemelési ciklus. Csapdában vannak a jegybankok. Kíváncsi vagyok, mi lesz a megoldás.
A brazil bull kilatasokat a fundak is alatamasztjak. Iden 0.8% a GDP novekedes, de jovore 1.8%-ot varnak. Es egyelore az inflaciojuk is 3-4%, ami szokatlanul jo Braziliaban...es a kozp. bank is lement a kamattal 6% szintre. Bar a 10 eves bondjuk meg 9%, ami egyebkent igen jo hozam annak aki szeret fix penzt kapni es tudja hogy Brazil nem fog osszedolni. A fo problemajuk a fizetesi-merleg deficit, ami 15Mrd USD korul van, de is kb. a GDP 1%-a. De azt eleg konnyen le fogjak dolgozni, ahogy emelkednek a nyersanyag arak, mint acel, szen, fa, kave, es persze az olaj is (PBR emelkedik tovabb). Szoval Brazil szerintem is a legjobb kilatasu EEM orszagok kozul valo.
https://invst.ly/81ky9 Nekem az a sejtésem, hogy a közeljövőben Brazília igen kedvelt lesz az invesztorok körében. Talán ezt támaszthatja alá a USDBRL/Bovespa chart is. Hiába van most USDBRL a 2016 januári szinteken Bovespa nem esett, hanem jócskán emelkedett. Ha nem tévedek, akkor USDBRL-ben vagy még hátra van egy utolsó 5 hullám fel, aztán indul az erősödés, vagy már nem lesz új csúcs, hanem egy min gyengülés után indul 2,5 felé, Bovespa meg új csúcsra. A ker rendszerem is ezt az elképzelést támogatja. A következő 1-2 hónapban nagy valószínűséggel brazil részvény beszállókat fogok keresni hosszabb távra.
Kínát valóban hanyagolni kell. SSEC simán leeshet 2.300-1.900 sávba. Az min 20% esés. US 30 T-Bond legalább 134-ig max 124-ig eshet, ezt követően fordulnia kell és akár új csúcsra mehet.
ráadásul a TNX újra átment a jelenleg 2,87-nél lévő 50 negyedéves mozgóátlagon is, ezt az elmúlt hetektől eltekintve utoljára szintén 2007 nyarán prezentálta és 1985 óta nem tudott tartósan megmaradni e szint fölött (ezt csak interactive chart-al lehet megcsinálni alább, azt meg nem lehet linkelni)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.