Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2018. 07. 25. 09:08
Azsiaban az Indexek felfele mennek most. 
Igy nez ki az Asia50 Index.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180725v00owr5r2.jpeg
Azonban van kulonbseg abban, hogy egyes Indexek bull piacban emelkednek (mint India es Japan), mig masok inkabb egy korrekcio reszekent.
.
1)Kina SSEC Index egy wave(4)-ben kapaszkodik fel, es meg van benne momentum. Ha kepes less 3000 fole emelkedni, akkor nagyobb respektet kell adni neki, es egy erosebb verzioban gondolkodni.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180725v00on3gn7.jpeg
.
2)India NIFTY marc. vege ota szepen emekedik felfele, es kitoresben van. Nagyjabol ezt vartuk.
 Es most (3 of 3 of 5) hullamban latszik emelkedni, ami a legszebb bull.Erdemes korulnezni Indiaban most.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180725v00obvi07.jpeg
.
3)Japan is Bull, es amint NIKKEI attori a 23.060 szintet felfele, megnyilik az ut sokkal magasabb szamok fele.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180725v00oy6g0a.jpeg
.
Boole 2018. 07. 24. 22:46
Előzmény: #2457  pomperj
Az látszik, hogy az aranyékszer, a befektetés és az ipari felhasználás, tehát a keresleti oldal fő tételei nem növekednek. A kínálat is csökken, de nem szándékos visszatartás miatt, hanem azért is, mert pl. az afrikai bányák kitermelései és tartalékai nagyon fogynak. Az Anglogold elnöke szerint még most lesz kb. 8 évük, amely már nem hasonlítható a korábbi felfutó időszakhoz, de 20 éves távlatban az afrikai készletek kimerülőben lesznek. Elmondása szerint a régi aranykor már nem fog visszatérni és ez bizonyos. 
Boole 2018. 07. 24. 22:39
Előzmény: #2457  pomperj
A bányászok 70%-nál kitermelés csökkenés várható. Sorra olvasom őket és sok a probléma. 
pomperj
pomperj 2018. 07. 24. 22:08
Előzmény: #2454  Boole

Igen, a Barrick mint legnagyobb arany-termelo output csokkenese fontos. Mert az a csokkenes a vilag eves aranytermeleseben, ami ugy ugy. kb. 3150 tonna, az onmagaban nem sokat szamit. Az 1m uncia ABX termelescsokkentes 28-30 tonna korul van, szoval -1%. Nade.
 ,
Csakhogy rengeted kicsi banyasz is bajban van, mert gyengebb az erckeszlete es nem tudnak ok se tobbet kitermelni a mostani arakon...es eppen ABX az egyik legalacsonyabb koltseggel dolgozo aranybanyasz.
Igy a tobbiek nemhogy potolni tudnak ABX kieso kapacitasat, ami most termelescsokkentes 20-30% korul van, hanem az eppen a kicsik relative magasabb koltsegei miatt atterjed hozzajuk is hamar, (ok is tul akarnak elni) es bizony " altalanos kitermelescsokkentesi" tempova valhat. 
.
A kovetkezo evekben az varhato, hogy az aranybanyaszoktol a  kinalat csokkenni fog.
Amint erre rajonnek a nagy vasarlok Kinaban es Indiaban, azonnal elkezdenek nagy kontingenseket rendelni...es ki tud alakulni egy hiany a piacon. Abbol pedig aremelkedes lesz. Szoval ABX helyzete kulonosen erdekes, mert  fundas valtozast indithat be az egesz piacon.
Boole 2018. 07. 24. 21:44
Előzmény: #2454  Boole
Daxlisgyuszinak egy utolsó válasz és remélem, hogy ebbe a fórumba többet nem fog írni, csak szakmai álláspontot. Köszönöm, hogy az írása törlésre került, mert már ezt korábban letisztáztuk, ennek ellenére mindenkivel folyamatosan trollkodik. Az írására ezért soha többet nem fogok reagálni.
Válasz. Szerintem ezt már egyszer letárgyaltuk, akkor is marhaságot állítottál és azóta sem változtál meg. Kérlek, hogy az akkori válaszomat is linkeld be, hogy ne kelljen újra fáradnom. Amit írtál abban egy igaz van, hogy valóban kitiltottak, mert a könyv elérhetőségét belinkeltem, mert többen kérték. Ezért most csak a címet adtam meg, nem az elérhetőséget, hogy ne legyen reklám. Akkor is összekeverted a szezont a fazonnal. Pontosan leírtam a történetet. Pocsék lehet a te életed, hogy a demo mellett még velem is van időd foglalkozni. Még ennyit sem érdemelsz, egy szánalmas troll vagy. A jövőben légyszíves ne is gondolj rám, ne fáraszd magad, ne töltsd velem az időt. Már korábban is írtam, hogy a tőzsde nem neked való. Foglalkozzál WB aranymondásaival és hordozd egy jellemhibás elnök fizimiskáját. További szép napot és jó szelet! Ja, az demo számlán nem segít. Az írásodra ezért soha többet nem fogok reagálni.
Boole 2018. 07. 24. 21:11
Előzmény: #2452  Boole
Toronto - A Barrick Gold Corp. elnöke, Kelvin Dushnisky elhagyja a vállalatot, hogy csatlakozzon az AngloGold Ashanti Ltd.-hez. Barrick egyelőre nem nevezett meg új elnököt. Dushnisky úr 2002-ben csatlakozott a torontói aranybányászhoz, és elnöke volt 2015 óta. Barrick a világ legnagyobb aranytermelője, és Dushnisky úr távozása azért következett be, mert a vállalatra nyomást gyakorolt az aranytermelés csökkentése és a tartalékok visszafordítása. A cég azt mondta, hogy vállalatnak jelenleg nincs vezérigazgatója. Barrick ügyvezető elnöke, John Thornton vezette a céget 2014-től, amikor kinevezésre került, hogy felügyelje a vállalat átállását, miközben a vállalat nehéz beszerzési adósságokkal küzdött. Thornton úrnak köszönhetően a vállalat adóssága közel felére csökkent. A tavalyi év végén a 6,4 milliárd dollár értékű adósság az eszközértékesítés miatt is gyorsan csökkent, a költségeket is csökkentették, új befektetőket kívántak bevonni. A változások csökkentették a Barrick bányászati ​​lábnyomát, de az elemzők aggodalmukat fejezték ki a kitermelő tartalékok csökkenésével és a bányákkal kapcsolatos növekvő költségekkel kapcsolatban. A Barrick éves aranytermelése 2013 óta több mint 30%-kal esett vissza a tavalyi 5,32 millió uncia körüli értékre. A vállalat július elején elmondta, hogy a 2018-as aranykitermelés várhatóan tovább süllyed, 4,5 millió és 5 millió uncia közé.
Törölt felhasználó 2018. 07. 24. 21:06
Törölt hozzászólás
Boole 2018. 07. 24. 20:53
Előzmény: #2450  hellforceone
Pomperj csak óvatos utalást tett arra, hogy vállalatokról, elképzelésekről cserélünk véleményt, nem érdeklődünk mások személyéhez kapcsolódó dolgokról, még akkor sem, ha az a kereskedési irányára vagy más egyéb dolgaira vonatkozik. Én nem vagyok ennyire zárt egyéniség, mert pl. nem azért írtam álláspontom szerint egy hiánypótló könyvet, hogy azt magamnak tartsam meg, hanem segítő szándékkal, hogy 24 év tőzsdemúlttal próbáljak segíteni a kezdő és középhaladó kereskedőknek, néhány kutatási eredményem által pedig a profi kereskedőknek is. Azonban Én sem fogok pl. számlákat bemutatni, mert ez egyeseket megbánthat. Régebben csináltak ilyet, de hasztalannak érzem. Gondolj bele, ha betenném a különböző cégeknél lévő számláimat, vagy még egy-két ember a fórumról, akkor egyes emberek, akik esetleg magyar közalkalmazottak, azt gondolnák, hogy bizonyára kérkedünk, vagy ennyi pénz nincs is. Egy nagyobb alapkezelő asszisztense, aki olvassa a fórumot, halássza az ötleteket és 10 milliárdon felüli portfóliót kezel, az meg azt gondolná, hogy nem vagyunk egy komoly kereskedők. Én nem vagyok kíváncsi mások számláira, ha valaki hazudik, azzal magát csapja be. Azt gondolom, hogy mi már túl vagyunk azon, hogy gurufényben akarjunk tündökölni, bár Én eleve nem vagyok ez a típus. Szerintem ne hagyd abba az írást, mert nem hiszem, hogy hasztalan fórumozónak tekintenénk. Írjál jó elképzeléseket és ne várjál olyan emberektől pontos prognózisokat vagy pozícióiról bármit is, akik a kérdésedet sem akarják megérteni. Ha felteszel egy kérdést és nem kapsz rá választ, akkor két dolog lehetséges. 1. Nem kérdezted meg jól, 2. Nem akarnak rá válaszolni. A könyvem címe: Tőzsdére hangolva. 2012. augusztusában fejeztem be, 2013. májusban adta ki a Révai kiadó. Ez nem a reklám helye.
fatihszultan 2018. 07. 24. 20:30
Törölt hozzászólás
hellforceone 2018. 07. 24. 19:28
Előzmény: #2448  hellforceone
Amúgy csak annyit ehhez a témához, hogy ha valakinek van vér a pucájában, akkor ki meri mondani az igazat, nem kell védeni, mint egy óvodást... ahogy Vuk már nagyon sokszor elmondta, miért hazudozna valaki,  ha nyugodtan megmondhatja az igazat is, ráadásul senki nem tudja ellenőrizni, hogy igazat mond e vagy sem, de senki nem is tud valós személyében dicsekedni, hogy én az elmúlt 5 évben megtízszereztem a pénzem, még ha ez igaz is lenne... Hiszen mi értelme ezt mondani, egyedül Vuk tudja, hogy ki húzódik hellforceone név mögött, de én hazudozni biztos nem fogok, igaz észt osztogatni sem. Szóval én csak annyit akartam, hogy Pitcairn végre mondja már el, hogy csodás ötleteit le is kereskedi vagy csak a partvonalról nézelődik és kiabál be a pályára...
Na mindegy, részemről tényleg ennyi volt, már írtam korábban, de most tényleg elég volt, köszi. Tudom, a fórum megy tovább nélkülem is, világos, nincs is ezzel semmi gond, csak nem értek bizonyos dolgokat, de mindegy, ez már legyen az én gondom... 
hellforceone 2018. 07. 24. 19:15
Előzmény: #2433  Boole
Elárulod kérlek a könyved címét? Szívesen elolvasnám! Köszönöm! 
hellforceone 2018. 07. 24. 19:14
Előzmény: #2447  pomperj
Tiszteletben tartom kérésed, de szerintem semmi nagy dolgot nem írtam, kérdeztem pitcarintol... bár nem nekem személyesen válaszoltál, de elég egyértelmű címzett nélkül is, hogy kinek szántad. Szerintem nem követtem el bűnt, de mindegy, akkor hagyjuk...
pomperj
pomperj 2018. 07. 24. 19:02
Hadd kerjem, hogy tovabbra is a temaval foglalkozzunk. Jo ezt a  topicot olvasni. Megosztunk nezeteket, kozben tevedunk, es probalunk javitani. Ujra es ujra. Szabad nezeteket kritizalni,  Nezeteket,de  ne szemelyeket. Mindig vannak mas es talan meg jobb ervek a temahoz. De keruljuk a szemelyeskedest.
.
Ennek jegyeben had terjek vissza Majus 17-i beirasomra, Phillips  Morris rol irtam egy pozitiv velemenyt.
Talan erdekes 2 honappal kesobb megnezni, vajon jo idea volt-e egy dohany orias figyelese, mint egyike a leginkabb defenziv szektoroknak ebbena bizonytalan vilagban ? Ez volt az akkori chart es varakozas. 
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180517v01neetf0.jpeg
.
Nos,  szerintem  megcsinalta a lemeno wave(5) aljat 81.0 szint alatt? Es elindult-e egy lassu konszolodidaciobol egy felfele kapaszkodas?
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00orsmpo.jpeg
Nos igen. Eleg jol eltalahato volt a 76 alj is kozben. Azota van +10% koruli emelkedes. Szerintem eleg nagy biztonsaggal van benne ujabb 15-20%, tovabbi emelkedes. 
Es tovabbra is kivalo osztalek es igen eros fundak tamogatjak. Erdemes ujra olvasni az akkori gondolatokat.
pomperj 2018. 07. 24. 18:58
Törölt hozzászólás
hellforceone 2018. 07. 24. 18:22
Előzmény: #2436  pitcairn2
Nem shortolsz, de szabad kérdeznem, long pozid van vagy volt az elmúlt 10 évben? Köszönöm válaszod! 
pomperj
pomperj 2018. 07. 24. 15:47
Előzmény: #2442  Törölt felhasználó

Ehhez a temahoz tobb dolgot is hozza tennek.
De elso korben ket olyant, ami nagyon is tisztanak tunik.
.
1)Van nehany kollega, aki szinte varja a crash-t. 
Nos, en nem varoom. Ettol persze meg johet es szerintem jon...es igyekszem az objektiv elemzest tartani annak ellenere hogy a hatam kozepre kivanom. Mert biztosan tudom, hogy az elvisz az unokam lehetosegeibol jo sokat. 
.
Es hogy nem volt meg crash ? A DOw meg maszik fel, igez fel eve nem bir uj csucsot utni de mindenki bull? Ennek igy kell Lennie.  Pedig azt irogatom, hogy jon a medve?
Dehogynem jon, sot, itt van es volt.  Ebreszto !
Tessek csak megnezni, hogy VALOS penzben merve milyen vesztettul nagy volt a crash ! 
86%. Igen nyolcvan-hat szazalek.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00otlt1h.jpeg
'
2)Persze, mert nem vettuk eszre, hogy mekkora orult nagy volt az inflacio a DOW-ban.
Ezert nem latszott. Nade, ha aranyban merjuk? Es nem infla dollarban? 
.
Es igen, igaza van pitcarn kolleganak: igen, az elmult 25 ev a kozponti banking dominanciaja uralt minden piacot. Legfeljebb cask a  Greenspan 1996-os hires mondatanal kezdodott ennek a felismerese. Emlekszik valaki erre, hogy "irrational exuberance" ? Igen sokan nem, es meg tobben vannak, akik fel sem ismertek a nagy oreg mondasanak tartalmat.
.
Minden befeketetesi mufajban ez hatarozta meg a helyzetet. Am, a chart azt mutatja, hogy ennek vege van.
Kesz (vagy majdnem kesz)  a (b) hullam. Kinagyitva igy szamoznam be:
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00orww0x.jpeg
3)Majd ha lesz idom, leirom a tobbi megjegyzesemet is.
chart-trader
chart-trader 2018. 07. 24. 15:01
BTC-ben 1-én írtam, hogy álletörésnek néz ki és hosszabb korrekció lesz. Megindult szépen felfelé, bőven 10ezer fölé tud robogni. 
Törölt felhasználó 2018. 07. 24. 14:57
Előzmény: #2435  eurocent
Azert csak nagyon ovatosan azokkal a vasarlasokkal, nekem is van 5 (nasdaq) cegben longom momentum alapon,de ez eleg a penge elen valo tancolas kategoria es en SPX shortal fedezem a longokat.(Netflixben volt napon belul 15%-os eses nem is olyan reg, szerencsere a profit nagy reszet vitte csak.
A volatilitas pedig csak noni fog, lesznek am olyan elmozdulasok amit sokan jelenleg elkepzelni sem birnak.
Szoval nem art nagyon resen lenni!!!
pomperj
pomperj 2018. 07. 24. 14:50

1)Tovabbra  is bond piac a kiraly, amelyik dontoen meghatarozza a tobbi Index mozgasat.
.
A 10Y bond a pentek reggei varakozas szerint mozog, megindult lefele (a kamat meg felfele).
Most eppen a supporton ul, 1 tick0ra van  felette a zaras.Amerre innen megindul (ujra esik a kamat, vagy epppen megindul fel), nosonnan meg fog elenkulni mindegyik piac. 
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00o20h4k.jpeg
.
2)Az SPY egy kis le-impulzus utan egy kis fel-koorekcioban van. Ez egy pici a-b-c flat, de DOW-ban egyaltalan nem szabalyos eddig ...tul gyengenek tunik. Nem birta attorni eddig az eso trendvonalat, pedig az kellene hozza 
(kek szin)
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00ob9s1q.jpeg
.
A bull ero maradeka talan arra eleg lehet hogy az utolso gap-et is bezarja Dow 25140 szint kornyeken. Nem hinnem, hogy tobb van benne.
.
A NASDAQ_ben benne van meg egy szokelles. AHogy korabban is vartuk.De mar nem sok kell hogy a struktura tokeletesen keszeen legyen.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00odikw6.jpeg
.
Tovabbra is elo lehetoseg, ALT2.  a korabban pontositett neowave strukturaju alternative: akkor most egy complex korrekcioban  (c of Y) van, es amikor kesz, akkor meg egy impul;zus lehet felfele. Nincs ertelme ujat rajzolni, nem valtozott semi ha abban gondolkodunk, tehat felteszem a korabbit emlekeztetonek.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180720v00oedsl7.jpeg
.
4)A Dollar folytatja a korabban projektalt Ed format. Most mar az (v) emelkedo subhullam kovetkekezik. Ez letarthat 2-4 napot, es aztan...fordulat.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00ob1i6t.jpeg
.
5)A GLD a dollar tukorkepe rovid tavon: amikor USD keszen van az ED alakzattal, na akkortol varnam a GLD megfordulasat. Persze, GLD akar elobbre is jarhat DX-hez kepest par nappal.
Az ezust chartja talan meg tisztabb struktura, es jobban jelzi a varakozast.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180724v00ovmtp9.jpeg

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek