Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Péntek van, a hamburgerzabáló prolik nem dolgoznak, ülnek a gépük előtt a munkahelynek csúfolt szociális menedékhelyen, és elkezdik majd vinni a szokásos részvényeket. --> felfele fogunk menni.
Ja, nem az fel sem merült bennem, hogy jobb lesz. Ez pusztán elvi kérdés. Ennyi bűnért komoly bűnhődés jár. Engem konkrétan takonyosra szopattak minden eszement intézkedésükkel. Elüldöztek az előző foglalkozásomból, és pályát kellett váltanom.
O az nalam is pirosbetus unnep lesz ha ezek a szemetek eltakarodnak. Viszont hogy utana mi lesz, hogy lesz, jobb lesz-e, abba nemvagyok biztos. A masik szemeteket se szeretem 😃
Itt van hozzá a video. https://www.youtube.com/watch?v=9gHjHLZGyHA Azért a végén az is vicces, amikor a végén a műsorvezető interpretálja a GDP adatot. aminek ebben a kontextusban az ég világon semmi jelentése és jelentősége nincs, de a "hozzáértő" műsorvezető elég komoly következtetéseket sejtet.
Törölt felhasználó2022. 08. 19. 09:59
Magyar kitekintés. Szépen haladunk a teljes gazdasági meltdown fele. Az élelmiszeráremelkedés kb 30-40%-os tartományba pörgött fel. Ez szépen szivattyúzza ki a háztartások jövedelmét. Az aszály további áruhiányt okoz, ami garantálja az élelmiszerek további áremelkedését. Az európai piacon a gáz soha nem látott 240 EUR magassában... Jövőre szép műtrágya árak lesznek. Szépen ősszel megint duplázni fogják a villamosenergia lakossági árát, aztán télen még egyszer duplázni. Októbertől 700 Ft-ért tankolunk. Aztán télen jönnek szépen a többszörös gázszámlák. Meg persze a kamatemelkedés. Egyszerűen nem tudom milyen isteni csodának kellene történni, hogy ebből ne legyen totális gazdasági és politikai leolvadás.
Általában én is bízom Michael Hartnett gondolataiban. Most vagy a minap volt a tető 4320-nál, amire gondolt (ő 4328 fölé várta), vagy még tényleg van tovább....
Amúgy ez még n. Lefutott ügy. Lehet jövő héten, megint 180 fokos, fordulat lesz. Bossszualloak a neolib.nagytoke. Ezt most arulaskent veszik az opectol. Az egész vagyonomat most se tennem az olajra. Háború es szankció mellett csak lezavartak 88$ ig!! Egy szankcios nagy olaj termelő mellett, és egy háború mellett, alacsony strategia szinteknel. Úgy hogy 10 éve nem volt beruházás. Kommunikációval, és machinacioval. Jól szervezet fiúk ez a neolib szervezet
Örülök neki. Kár hogy nem. Láttad azt a készletet az Auchanban, ami májusban is meg volt. Nagyon leredukaltak, a Bordeaux-i borokat:(. Lehet beírom, majd nekik a panaszkonyvbe. A rose is jó.
Én 1 évig biztos voltam benne. Talán emlekszel mikor 60 as olajnal, az FF topikban mon mondtam hogy 100 lesz jövő tavaszra. Aztán lett 120 is:) mert ugye ha nem fektetnek új mezők kutatásában, akkor hiány, lesz. De most küzd ellene az usa, mert az infláció letorese, hogy minél kisebb legyen ez a brutális negatív kamat, fontosabb! Ez még nem lefutotztúgy. Én a 200 as olajnal drukkolok. De tényleg nagyjatekos az amerikai neolib network. Iránt is ügyesen megjatszottak volna.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen