Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én ezt nem értem, segíts már az ő fejükkel gondolkodni. Szerda este linkeltem (nevemre kattintva még megtalálható a link), hogy a felső 10%-nál van a tőzsdei részvények kb. 70%-a. Mi értelme lenne nekik leakciózni ezeket a reál eszközöket? Az alsó 50%-nál csak a részvények 2.6%-a van, velük nem igazán basznak ki. Ráadásul kockáztatják, hogy ez az arány rosszul billen vissza a medvepiac végére, mert így esélyt adnak a proliknak olcsón eszközökhez jutni. Nem az volna a cél, hogy minden ami reál eszköz maradjon náluk, a proli meg ki legyen tömve FIAT-tal, de úgy hogy gazdagnak érezze magát? Ha én birtokolnám az értékes dolgok 70%-át, akkor esélyt se adnék arra, hogy ez az arány csökkenjen. Pénz pénzt csinál alapon előbb-utóbb a tőke nálam fog koncentrálódni, amíg a kisember azzal vergődik, hogy befizesse a számláit meg a hiteleit a hónap végéig. És még, ha ezen felül maradna is neki elköltendő pénze, akkor legyen olyan magas az értékes eszközök árazása, hogy csak egy nagyon kis szelethez jusson hozzá. Mit nem látok Humi, segíts! 😉
Mondjuk amikor a Soros Gyurka főzs. fund is technológiai részvényt vesz nagy csinadratta közepette, akkor ezek a komplett gazdaság totális bedöntésére készülnek.
Egyre jobban 2020-2021 jut eszembe a mostani helyzetről. Akkoriban kezdtem el figyelni az FF topikot és az ottani rajzolókat. Emlékszem, hogy 3000 előtt kicsivel megjöttek az első ábrák, hogy itt az emelkedés vége, dobni kell mindent. Aztán 3200-nál ugyanez, meg 3400-nál, meg 3600-nál, meg 3800-nál, meg 4000-nél, meg 4200-nál, meg 4400-nál, meg 4600-nál, meg 4800-nál és végül 2021 karácsonyra volt várva az 5000, ami végül nem jött el. Deja vu. Utólag bele lehet magyarázni, hogy "don't fight the FED" + QE + 0.25% FFR = mocskos nagy ralli. Na de most pont az ellenkezője van, mindenki a FED ellen megy, aki longol és szeptemberben nagynyomásra kapcsol a QT is. Valami nagy disznóság van itt, ha valami és annak az ellentéte is ugyanazt eredményezi 😀 (vagy az van, hogy az a valami irreleváns a piac szempontjából)
Igen én továbbra is bízom benne, hogy a zsidók, akarom mondani neolibsik megpumpálják az indexeket. Mert azt aztán nem engedik, hogy essen. Mindenre is van mondásuk, hogy miért kell Aladást Tamás Hugórta menni. :)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen