Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Mondtam, hogy nezzetek.meg a videot es ugy dontsetek magatokban. Mielott azt hiszitek, hogy miattuk, es a fiktiv traktorosok miatt volt ez a rakpart lezaras, es tuzijatek galiba.
Az antant tagja, szövetségese volt Oroszország az I. világháborúban. Az amerikaiaknak, angolszászoknak, franciáknak ezért nem volt semmi köze az oroszok megtöréséhez, sőt. Lenin német ügynök volt, a németek találták ki az egészet. 1917-re már gyakorlatilag ez az egyetlen esélye volt a tengelyhatalmaknak, felorlodtek a három frontos háborúban, főleg az amcsik beszállásával.
Hát utána olvastam ennek a szabó bálint nevezetű fazonnak: Megjárta már mint politikus a fideszt, mszp-t, dk-t. Életútja hemzseg botrányoktól és az agyament, általa kitalált mesés tortenetektol. Valami elképesztően gáz ember. Ez egy szélhámos futóbolond.
Nem vagyok epuletgepesz. Kulon gepesz, es kulon epitomernok. Epuletgepeszettel nem nagyon foglalkoztam reszletesen. Szerkezetepites, volt a teruletem, es utana a szervezes, vezetes Hatekonysag, es koltseg csokkentes. Mikor feljebb ugrottam anno.A BIMrol az a velenyem jo lesz 3D miatt kulonosen. Talan azok a hibak amiket a tervezok az asztaluknal nem latnak, mondjuk hogy egy át törés egy tartoszerkezeti gerendaban, papiron elfer az erositett vasalas, az valojaban az eletszagu terepen nem nagyon jon ossze a suritett vasalas, es a szerelvenyek se fernek be;). Es ido es penz veszteseg, az allasido, es a zsaluzat bontas. Etc.. Ahogy hallom a Bayer Construct elen jar ebben:). Es a market is. Eleg innovativak, es probalnak koltseget csokkenteni. Ami nem art a mai helyzetben. Tovabba belelatok egy olyan lehetoseget is, a BIM be hogy jobban lehet kalkulalni, es tervezni a valos anyagfelhasznalast! Igy a mutyit es a lopast meg lehet jobban fogni egy adott cegnek. Ez az en rovid velemenyem.:)
Én ezt sejtettem, mostanában annyiszor lőttek mellé, hogy nem is tudom, miért hiszünk nekik. Régebben azt mondták, a covid miatt lecsökkent repülőgép forgalom miatt kevés az adat, ezért pontatlan az előrejelzés. Biztosan előkerült az üveggömb.
Először neolibsiztem, amikor belinkeltem a cikket. Aztán inkább visszatöröltem. Nem is az adósság miatt linkeltem, hanem amiatt, hogy ez a neolibsi banda micsoda gátlástalan rendszert rakott össze a saját kölkeinek. A saját kölök mindent megkap, a többieknek meg eltörik a futóversen előtt a lábát, összebilincselik a kezét, azokat hegynek fel futtatják, az ő kölkük meg díszhintóval hajt be a célba. Aztán persze a szegény kölök ugye nem volt elég tehetséges... Ilyen alapon a szegényebbek egyik szemét ki is szúrhatnák, a lábait meg amputálhatnák. Mert hát hamburgert csomagolni a büfében rabszolgamunkában lehet láb nélkül, meg félszemnmel is. Legalább akkor nem lázadozik. Nagyon beteg ez a neolibsi alapú gazdaság.
Én ezt arra írtam, hogy ezt a nemzetet megtörték és ezért nem lesz forradalom. A vezetőink annyiszor elárultak minket, hogy már kiölték belőlünk a lázadó magyart. Ezt ők nagyon jól tudják, hogy mindent megtehetnek, mert mi már egy zsák krumpliért is hálásak vagyunk és ki is használják maximálisan.
Ne is bosszants. Le volt foglalva egy tetőteraszon egy asztal ahonnan a kislányomnak az élete első tűzijátékat néztük volna. Várta:( Idokep 21 órára 0%esőt jósolt. És be is jött.
Nagyon tetszik, hogyan magyarázkodnak az időjósok, az előrejelzett vihar miatt. Ez is hasonló, mint a tőzsdei jósok. Egyre ritkábban találják el a széljárást :-) Most már csak arra leszek kíváncsi, ki fizeti meg majd a pluszköltségeket, mert azt biztosra veszem, hogy így a duplájába fog kerülni.
Persze. A szocializmusnak nagy behatasa volt. A magyar mentalitasra. Nem segitett rajta:) De kepzeld a kommunizmust a cari oroszorszag ellen talaltak ki, a neoliberalisok egy vegykonyhaban. Ez lett volna a nagy reset. Ami be is kovetkezett. Hatalmas foldek, hercegi birtokok, amik egy tagban akkorak voltak mint most Magyarorszag, banyak, nyersanyag,.megkaparintasa. Teljhatalmu cari csalad off, orosz arisztokracia off.Csak aztan felre csuszott a forgatokony. Mensevikek rosa luxemburg, trockij, lenin, stb nem echte oroszok:), szetagolta valtak, igy buktak es a bolsevikok nyertek, ok szereztek meg a hatalmat. A toket a mensevikek be akartak a nagy reset utan vonni, de felresiklott. Sztalin, meg eluldozte, megolte a maradekot, es bevezette a bolsevista szinten szuk elit terrorjat. Az orosz muzsik meg olyan sotetben volt tartva mint a gomba. Nem.latott az egesz vilagbol semmit Csak a kisebb nyomorbol nagyobba kerult. Szoval jo kis forgatokonyv lett volna, de ez nem sikerult a nyugati tokenek, az orosz birodalom.megszerzese. Sztalin meg rigolyasan ovatos volt tudta hogy.mitol fel, igy nem tudtak merenylet, vagy mergezes utjan eltenni lab alol. Halal utan mar visszafordithattatlan lett a folyamat. A tobbi.meg mar tortenelem. Van ez ugy hogy valami felresiklik. Ezert nem szeretem, mikor az.oroszokat a kommunizmussal azonositjak. Nem ők talatak ki. Csak ott kelt ki ez a karos eszme.
Egyszer olvastam egy érdekes elméletet, hogy az irigység és a kapzsiság csak az emberre jellemző az állatvilágban. Ez viszont éppen azért alakult ki, mert a nők havi ciklusa miatt a hímeknek egész évben bizonyítaniuk kell. Míg a szarvas tavasszal megmérkőzik a potenciális konkurenciával, aztán nyugalma van, addig a férfinak folyamatosan őrizgetnie kell az asszonyát. Ezért semmi nem elég, mert mindig több kell. Aki valakit meg akar szerezni azért, ha nem akarja tartani, azért. Próbálkozó meg akad bőven :-), egész évben. Ez most azért jutott az eszembe, mert éppen a Kincsem-et nézem és ott is a "hormonok" tomboltak.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen