Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2022. 08. 21. 19:40
Előzmény: #10697  Clint
Mondtam, hogy nezzetek.meg a videot  es ugy dontsetek magatokban. Mielott azt hiszitek, hogy miattuk, es a fiktiv traktorosok miatt volt ez a rakpart lezaras, es tuzijatek galiba.
Clint
Clint 2022. 08. 21. 19:38
Előzmény: #10682  Placi82
Az antant tagja, szövetségese volt Oroszország az I. világháborúban. Az amerikaiaknak, angolszászoknak, franciáknak ezért nem volt semmi köze az oroszok megtöréséhez, sőt. 
Lenin német ügynök volt, a németek találták ki az egészet. 
1917-re már gyakorlatilag ez az egyetlen esélye volt a tengelyhatalmaknak, felorlodtek a három frontos háborúban, főleg az amcsik beszállásával.
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 19:24
Előzmény: #10697  Clint
Ránézek az arcára, és szép példány...
Clint
Clint 2022. 08. 21. 19:19
Előzmény: #10672  szisti
Hát utána olvastam ennek a szabó bálint nevezetű fazonnak:
Megjárta már mint politikus a fideszt, mszp-t, dk-t. 
Életútja hemzseg botrányoktól és az agyament, általa kitalált mesés tortenetektol.
Valami elképesztően gáz ember.
Ez egy szélhámos futóbolond.
Placi82 2022. 08. 21. 19:17
Előzmény: #10690  Vodafonelive
Nem vagyok epuletgepesz. Kulon gepesz, es kulon epitomernok. Epuletgepeszettel nem nagyon foglalkoztam reszletesen. Szerkezetepites, volt a teruletem, es utana a szervezes, vezetes Hatekonysag, es koltseg csokkentes. Mikor feljebb ugrottam anno.A BIMrol az a velenyem jo lesz 3D miatt kulonosen. Talan azok a hibak amiket a tervezok az asztaluknal nem latnak, mondjuk hogy egy át törés  egy tartoszerkezeti gerendaban, papiron elfer az erositett vasalas, az valojaban az eletszagu terepen nem nagyon jon ossze a suritett vasalas, es a szerelvenyek se fernek be;). Es ido es penz veszteseg, az allasido, es a zsaluzat bontas. Etc.. Ahogy hallom a Bayer Construct elen jar ebben:). Es a market  is. Eleg innovativak, es probalnak koltseget csokkenteni. Ami nem art a mai helyzetben. Tovabba belelatok egy olyan lehetoseget is, a BIM be hogy jobban lehet kalkulalni, es tervezni a valos anyagfelhasznalast! Igy a mutyit es a lopast meg lehet jobban fogni egy adott cegnek. Ez az en rovid velemenyem.:)
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 19:17
Előzmény: #10694  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 19:16
Előzmény: #10693  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 19:14
Előzmény: #10692  Törölt felhasználó
Van macskamozi???
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 19:13
Voltunk moziban, volt egy film elozetes, a címe:
Alienoid 😅😅🤣🤣
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 18:58
Előzmény: #10689  szieszta
Ugyanmar, ugy beszartak a lehetseges gazda tuntetestol a rakparton, hogy igy meg 1 hetig tuzijatekra hivatkozva nem tudnak odamenni
Vodafonelive
Vodafonelive 2022. 08. 21. 18:57
Előzmény: #10688  Placi82
Szia! Mint épületgépész sorstárs, mit gondolsz a BIM jövőjéről? Mit jósolsz? Te már használod, részese vagy a technológiának? :)
szieszta 2022. 08. 21. 18:46
Előzmény: #10684  Placi82
Én ezt sejtettem, mostanában annyiszor lőttek mellé, hogy nem is tudom, miért hiszünk nekik. Régebben azt mondták, a covid miatt lecsökkent repülőgép forgalom miatt kevés az adat, ezért pontatlan az előrejelzés. Biztosan előkerült az üveggömb.
Placi82 2022. 08. 21. 18:46
Előzmény: #10686  Törölt felhasználó
Jah kérem,  benned van humanizmus, és empátia  Azért látod így.  Neolibekben nincs. (Kivéve saját magukat) 
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 18:34
Előzmény: #10677  Placi82
Először neolibsiztem, amikor belinkeltem a cikket. Aztán inkább visszatöröltem.
Nem is az adósság miatt linkeltem, hanem amiatt, hogy ez a neolibsi banda micsoda gátlástalan rendszert rakott össze a saját kölkeinek.
A saját kölök mindent megkap, a többieknek meg eltörik a futóversen előtt a lábát, összebilincselik a kezét, azokat hegynek fel futtatják, az ő kölkük meg díszhintóval hajt be a célba. Aztán persze a szegény kölök ugye nem volt elég tehetséges...
Ilyen alapon a szegényebbek egyik szemét ki is szúrhatnák, a lábait meg amputálhatnák. Mert hát hamburgert csomagolni a büfében rabszolgamunkában lehet láb nélkül, meg félszemnmel is. Legalább akkor nem lázadozik.
Nagyon beteg ez a neolibsi alapú gazdaság.
szieszta 2022. 08. 21. 18:34
Előzmény: #10682  Placi82
Én ezt arra írtam, hogy ezt a nemzetet megtörték és ezért nem lesz forradalom. A vezetőink annyiszor elárultak minket, hogy már kiölték belőlünk a lázadó magyart. Ezt ők nagyon jól tudják, hogy mindent megtehetnek, mert mi már egy zsák krumpliért is hálásak vagyunk és ki is használják maximálisan.
Placi82 2022. 08. 21. 18:23
Előzmény: #10683  szieszta
Ne is bosszants.  Le volt foglalva egy tetőteraszon egy asztal ahonnan a kislányomnak az élete első tűzijátékat néztük volna. Várta:(  Idokep 21 órára 0%esőt jósolt.  És be is jött. 
szieszta 2022. 08. 21. 18:15

Nagyon tetszik, hogyan magyarázkodnak az időjósok, az előrejelzett vihar miatt. Ez is hasonló, mint a tőzsdei jósok. Egyre ritkábban találják el a széljárást :-)
Most már csak arra leszek kíváncsi, ki fizeti meg majd a pluszköltségeket, mert azt biztosra veszem, hogy így a duplájába fog kerülni.
Placi82 2022. 08. 21. 18:12
Előzmény: #10678  szieszta
Persze. A szocializmusnak nagy behatasa volt. A magyar mentalitasra. Nem segitett rajta:) De kepzeld a kommunizmust a cari oroszorszag ellen talaltak ki, a neoliberalisok egy vegykonyhaban. Ez lett volna a nagy reset. Ami be is kovetkezett. Hatalmas foldek, hercegi birtokok, amik egy tagban akkorak voltak mint most Magyarorszag, banyak, nyersanyag,.megkaparintasa. Teljhatalmu cari csalad off, orosz arisztokracia off.Csak aztan felre csuszott a forgatokony. Mensevikek rosa luxemburg, trockij, lenin, stb nem echte oroszok:), szetagolta valtak, igy  buktak es a bolsevikok  nyertek, ok szereztek meg a hatalmat. A toket a mensevikek be akartak a nagy reset utan vonni, de felresiklott.  Sztalin,  meg eluldozte, megolte a maradekot, es bevezette a bolsevista szinten szuk elit terrorjat. Az orosz muzsik meg olyan sotetben volt tartva mint a gomba. Nem.latott az egesz vilagbol semmit
 Csak a kisebb nyomorbol nagyobba kerult.
 Szoval jo kis forgatokonyv lett volna, de ez nem sikerult a nyugati tokenek, az orosz birodalom.megszerzese. Sztalin meg rigolyasan ovatos volt tudta hogy.mitol fel, igy nem tudtak merenylet, vagy mergezes utjan eltenni lab alol. Halal utan mar visszafordithattatlan lett a folyamat. A tobbi.meg mar tortenelem. Van ez ugy hogy valami felresiklik.
Ezert nem szeretem, mikor az.oroszokat a kommunizmussal azonositjak. Nem ők talatak ki. Csak ott kelt ki ez a karos eszme. 
szieszta 2022. 08. 21. 18:08
Előzmény: #10679  KrisztinaI

Egyszer olvastam egy érdekes elméletet, hogy az irigység és a kapzsiság csak az emberre jellemző az állatvilágban. Ez viszont éppen azért alakult ki, mert a nők havi ciklusa miatt a hímeknek egész évben bizonyítaniuk kell. Míg a szarvas tavasszal megmérkőzik a potenciális konkurenciával, aztán nyugalma van, addig a férfinak folyamatosan őrizgetnie kell az asszonyát. Ezért semmi nem elég, mert mindig több kell. Aki valakit meg akar szerezni azért, ha nem akarja tartani, azért. Próbálkozó meg akad bőven :-), egész évben.
Ez most azért jutott az eszembe, mert éppen a Kincsem-et nézem és ott is a "hormonok" tomboltak.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek