Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
offshort
offshort 2022. 08. 16. 16:30
Előzmény: #10295  kajli_man
-lefele nyil-
nem olyan egyértelmű még ez a bikuci!  :) 
mindegyik még a 200 napos SMA alatt van, (prompt)
DOW és RUSSELL tegnap puszilta,
SP-nek és NQ100-nak kellene még pár nap! 
4326 és 14035 
KrisztinaI 2022. 08. 16. 16:21
Előzmény: #10297  KrisztinaI
Ez valami nagyon kemény pszichológiai rally lesz még....
feketemelos
feketemelos 2022. 08. 16. 14:44
Előzmény: #10295  kajli_man
Lényegtelen lesz ki "nyer". Az  - ATH - 20% a medve - definíció alapján bika , de alacsony forgalommal emelkedtünk így ugye egy kisebb pánik esetén is lehet nagy taknyolás a nq100ban ( lefele jövet volt olyan 3 nap , hogy 1500 pötty körül dobott le az árból). 
Ha a   - 200 napos MA alatti  ár a definíció a medvének -    akkor meg medve van mert alatta a SP meg a nq100 is.
kajli_man
kajli_man 2022. 08. 16. 14:23
Előzmény: #10294  feketemelos
Ezekre emlékszem persze, de ahogyan te is írod ez "jóslat". 

Nyomjunk már egy szavazást: medve vagy új bikapiacon vagyunk? Medve - lefele nyíl, Új bika - felfele nyíl
feketemelos
feketemelos 2022. 08. 16. 14:11
Előzmény: #10293  kajli_man
Csak 4x lett berakva júliustól  a jóslat ...persze sose szokott segíteni (mert a piac nem logikus , + jelenleg tele volt tolva (még)  shorttal kiszórjak rájuk a sz@rt szép drágán , hisz a legtutibb (vissza)vásárlók ugye muszájból). Majd mikor folyamatosan esni fog meg longolgatni fognak ,de kellenek a szponzorok , akik szépen cserélődnek persze...DD))
dexter-atya hétfő, 18:03Előzmény: #10209  dexter-atya#10211De nem célszerű elfelejteni , hogy a nagy gazdánál közel már a 200 napos  MA és a nasi 100ban is onnan elsőre (azaz elsőre)  illik majd hanyatt dobnia magát a két indexnek. A környékről újra tervezni célszerű.
nasi 100 ( a régi dolgokon nem változtatunk , de a 200 naposan lejjebb vannak már ugyi , mert meglepő , de mozognak)):
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220729v01xyzf27.png
söpö( a régi dolgokon nem változtatunk , de a 200 naposan lejjebb vannak már ugyi , mert meglepő , de mozognak)):
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220730v00xzlak4.png
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
https://www.youtube.com/watch?v=V9jBhNW6XuI
kajli_man
kajli_man 2022. 08. 16. 13:54
Előzmény: #10290  Placi82
Reméljük sikerrel jársz. Én csak nézek ki a fejemből egy ideje, hogy mi történik 😀
yooio 2022. 08. 16. 13:39
Előzmény: #10290  Placi82
Ha esetleg erre varsz, bull market a cimlapon. :)
https://markets.businessinsider.com/
Placi82 2022. 08. 16. 13:38
Előzmény: #10289  kajli_man
Oké :)).  Amúgy,  már a lassan kő fogok szállni,  a gold minnerek kivételével mindenből.  Ha megtettem,  akkor beírom rögtön.  Figyelem a híreket,  ha van idom akkor falom őket. Valamire várok,  és akkor lépek. 
kajli_man
kajli_man 2022. 08. 16. 13:02
Előzmény: #10287  Placi82
Olvasd vissza honnan indult a téma, a pénz/NER csak másodlagos volt. Elsősorban arról beszélgettünk, hogy nem elég egy oldali média tartalmat fogyasztani, főleg nem akkor, ha a valóságot nem éled át nap, mint nap, mert külföldön élsz. Elüldözni meg senki sem üldözte el. Reggel óta keresem a hozzászólást, ahol állítólagosan lehülyéztük, de azóta sem találom.
yooio 2022. 08. 16. 11:42
Atyaval egyet tudok érteni, nekem se hianyzik ide nem hogy 100e, de 10e tanulatlan bevándorló sem. de hiányzik tanult szakember, bármilyen szakmában/munkaban olyan, aki hozzá tud tenni ehhez az országhoz. Abban is teljesen igaza van mindenkinek, hogy nincs egy olyan politikai erő/párt bármi, amire szívesen adja a szavazatát, de attól kifordul a gyomrom, hogy egymas utálását ezek intézményesítették, a közbeszédben egymásnak ugrasztjak a tarsadalmi csoportokat, és lopnak. A társadalomban repedések vannak politikai nézetek szerint, a társadalom széthullóban van, szolidaritas semmi, és a pofádba tolják magukat levelekkel, óriasplakátokkal, az élet minden terüleétre befurakodnak a felsőoktatástól kezdve a taxitársaságokon át a mindennapjaidba(vajon a taxisok miért nem kaptak + adót, csak nem a 4 legnagyobb társaság Ner kézen van), einstandolnak és hülyére vesznek mindenkit. Az embernek okádni lenne kedve, és en nem mondom hogy szeretnek volt komcsikat és egyéb léhűtő szemétládákat a hatalomba, de ilyen szintű széthúzást és törést a társadalomban én még életemben nemláttam, pedig majd 40 vagyok. 2010-ben egyebkent rájuk húztam az x-t.
Placi82 2022. 08. 16. 11:30
Gyerekek, gyerekek. Eluldozitek Billentet es nem ertitek az uzletet. Humanoidnak is sokszor mondtam mar, hogy ebben az orszagban ne remenykedjen, valtozasban. Mert ahhoz a nepet kellene levaltani, svajcira, az meg nem megy.🤣 hiaba szidjatok a nert, a.mostani neoliberalisoknak is az a baja, hogy mig a vilagon mindenutt, ők, es csakis ők fernek oda a konderhoz, egymast segitve, osszetartva valami lathatatlan kotelekkel osszekotve, egymast protekcionizaljak, egymast segitik es senkit se engednek be kivulrol. Most ugyan azt csinalja a NER, kiszoritotta a konder mellol a neoliberalisokat, es ők is osszetartanak, es osszezarnak mint a neoliberalisok. Es nem.eng3dik.oda a neolibeket. Es ez a bajuk🤣Ugyan az a sema. Toluk tanultak. En meg emlekszem az szdsz-mszp orszaglasara, mindent vittek ami nincs odabetonozva, de ami oda volt azt is. Lattam a margithid felujitasat, a 4 es metrot, az alagutakat az M6 ososon. Kabare volt uraim. Mint mondtam,  nincs uj a nap alatt ebben az orszagban.
Törölt felhasználó 2022. 08. 16. 10:29
Előzmény: #10237  Törölt felhasználó
Érdekes, nekem is van egy nagyon régi orgona bokrom, most láttam először, hogy megviseli a szárazság.
dexter-atya
dexter-atya 2022. 08. 16. 10:26
Előzmény: #10284  Törölt felhasználó
Pénz oldala ? Hát bammeg ezek ellopnak mindent és lerohasztottak mindent , persze egy része a buggantásnak elévül mire esetleg jönne valami értelmesebb brigád 2896-ban és egy része " jogszabályosított " lopás (irányított közbeszerzésnek nevezett lófax). Az is tény , hogy a lőtéri kutyának se hiányozna 100.000 bantu nigró vagy óbégató muszlim , de a un. rendszerváltó országok közül is szépen lecsúsztunk az elejéről a végére. Talán a bolgárok kissé sz@rabbak még. " Haverok buli fanta " van...D)
https://www.youtube.com/watch?v=I5JMu3MwvIY
Törölt felhasználó 2022. 08. 16. 10:06
Előzmény: #10276  kajli_man
Nos, a külföldről belekotnyeleskedés kérdése.
Látom nagy az összhang, ezért csupán egy dolgot említek, hogy lássátok, mennyire korlátozottan, szinte kizárólag a pénz oldaláról nézitek a dolgokat.

Eszetekbe sem jut, hogy valaki nem pénzért lakik ott, ahol, hanem pl. kifejezett orvosi javallatra. Nem állítom, hogy velem ez a helyzet, azt sem, hogy nem, csupán jelzem, hogy a kérdéseket igen egysíkúan közelítitek meg. Lehetne más indokokat is sorolni, feleslegesnek érzem. Nem kérdeztek, hanem lehülyéztek, amikor egy itteni élményt írok, amit aztán más németországi is megerősít.
Mindent értek. Leléptem. Végleg. Tschüß!
Sok_az_allja 2022. 08. 16. 09:56
Előzmény: #10237  Törölt felhasználó
Ez konkrétan így van. Apósom hobbi telkén szavannai szárazság van. Anyáméknál július közepén minden leszáradva, locsolni nem lehet, mert legalább egy kút hiányzik a település vízellátásából, de a saját kútban sincs igazán víz. Konkrétan az teljesen igaz, hogy ebben az országban ilyen ember nem él, aki a NatGeo-n kívül ilyen szárazságot látott. Annak idején volt egy olyan elmélet, hogy a Kárpátok öle az európai Góbi sivatag lesz. Aztán ezt minden okosnak látszó ember cáfolta. Lehet, hogy mégis igaz. Ja, csak szólok annak aki nem tudja, ha így haladunk, 20 éven belül még Svájc is lefossa a bokáját, mert nem lesz gleccser, meg hó ami táplálja a vízerőműveket.
dexter-atya
dexter-atya 2022. 08. 16. 09:08
Előzmény: #10280  yooio
Nálunk meg van olyan apáca aki korbácsolja magát ( " Otthon szoktam hallgatni a Kossuth Radiot " ).....DD) 
Az a gáz , hogy egy rakás sz@r a politikai elitünk tokkal vonóval (jobb ?? , bal  ??). A jelenleg uralkodó szervezett bűnözői csoportot meg hagyjuk is ...:(
https://www.youtube.com/watch?v=Xzr06x0J-LI
Törölt felhasználó 2022. 08. 16. 09:00
Előzmény: #10280  yooio
Ez - minden értelmes, dolgos... - nem teljesen igaz. Nem egy kiváló szakembert ismerek, akik nem tudnak jól elhelyezkedni, mert nem hajlandók lemondani a szakmai hozzáállásról.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek