Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Nem igaz. Senki se várta, hogy az OPEC seggbe rúgja, az usat. És megtaszto nyilatkozatot tesz. Nekem nem ez jött át. Meg Irán is teljesen bepitizet az usa nak. Várható volt, a neolibek győzeleme az olaj lenyomása. Ez már konkrétan az usa hegemoniaja, és parancsa elleni lázadás.
Hírek alapján nem lehet kereskedni, befejtetni. Ezt te is tudod... Nézd meg pl Stolz-t, teljesen mindegy milyen hír volt pro és contra, masszívan azt várta, ami most történik. Magamat azért nem említem, mert bár én is ezt vártam, mert ez volt a logikus, de jó pàrszor elbizonytalanodtam.
Hat ezt nem hiszem.el, ami ma tortent. Megszolat Ghais az OPEC fotitkara, hogy eros a kereslet, most!(nem tette hozza hogy a penznyomtqtsnak hala). De ha veletlenul nem lesz eros a kereslet, akkor meg majd csokkentjuk a kitermelest. LOL. De alig egy hete meg csontig benyalt az usanak, higy nyomjak ami a csovon kifer. Slussz poen az egeszben ,hogy azt mondja az opec fotitkar ,hogy hat a nyugat, a zold atlas kereteben nem fektetett be az oil szektorba, es magara vessen, es nem lehet ezt csak ugy hebrencs modjara. A bol B be eljutni. Hat nem ezt mondom mar 1 eve?? Erre most meg bejelenti lazan ezt.Mult heten meg iran pitizet, az embargo feloldasaert, az usanak, amit o nagy kegyesen megtesz, erre igerik az iraniak, hogy majd fokozzal a termelest. Na mondom fasza a neoliberalis nagytoke megint elintezte, higy egy recesszio hajnalan az opecnel is meg az iraniqknal is elintezi ,hogy belefulladjon a vilag az olajba. Es agyonverik az árát, hogy az inflaciot ami egeti oket, a kamatemelesi kotelezettseguk miatt, azt huteni tudjak. Erre meg az opec is es iran is valoszinuleg 180 fokos fordulatot vesz es pofan rugja a nagy bátran az usa neolib nagytoket. 🤣🤣 kabare. Vazze Hat miert nem tudtak ezt a palfordulast megtenni 1 nappal korabban. Ilyet sose csinaltam, par oraval ezelott az olajosok kirakott 40%bol visszavettem 24 oran belul 20-25% ot. Tehat a jo bo felét. Putyin jol keveri a lapokat. Erre az usa se szamitott Meg en se.🤣. De hat igy nem lehet uzletelni, hogy 180 fokos fordulatok vannak a hirekben, a geo gazdasapolitikaban. Komolyan hihetetlen . Arrol nem beszelve, hogy 2 meghatarozo napilapban a mainstreamban Zelenszkijt tamadjak, es ezt le merik adni. A neolibek altal iranyitott mainsteamban. Mi van???? Hoppa!!!!! Kapkod ez a neoliberalis nagytoke, nagyon kaplozik . De ezt nem lehet kovetni. Opec igeretet tesz a kitermelesre, es mar 88 as wti nel ilyen szoveget lead az opec fotitkar, az usa parancsa ellenere. Ez mar paraszt lazadas. Orulok neki, amugy mert hajra fiuk. De azert legközelebb varjatok.mar 1 honapot a ket dontes kozott, hogy le elehessen kovetni ezt a 180 fokos fordulatot.
EU, aki hagyta = nagytőke. És a nagytőke azért hagyta, mert igen jól járt vele. Egyedi kedvezmények a külföldi nagytőkének, 9%-os Corporate tax, ultraliberális Munka Törvénykönyve, alacsony bérek és romló forint. Ez a mennyország a német multiknak és a nagytőkének. Persze a mester tudta ezt, ezért játszotta olyan magabiztosan a faszagyereket. Csak hát a nagytőke olyan, hogy belehajszol egy országot a neoliberális csapdába, aztán meg hirtelen kipécézi a magas adósság, meg egyéb mondvaacsinált ürügyek mentén, aztán bedönti a pénzpiacon. Akkor is degeszre keresik magukat a short pozíciókkal, beleüldözik az IMF karmokba, stb. Gusztustalan ez a neolibsi világ.
Így igaz, lengyelek se kaptak semmit még. 12 évig hagyta az EU OV ámokfutását Most fogást találtak rajta, de annak az egész ország megissza majd a levét.
Sajnos az nem segít az országon, ha fényezve magát Brüsszelt pocskondiázza...
Törölt felhasználó2022. 08. 18. 21:43
A pronyók már igen nehezen húzzák új lokális új csúcsra az indexeket. A neolibsik valószínűleg már öntögetik. Készülnek. Talán még holnap valahogy felcibálják, aztán a jövő hét elején lesz egy kis ürgeöntés.
Ha jól tudom, a lengyelek se kaptak még egy vasat se, pedig manduláig benyaltak, sőt még OV-t is letagadták. Szerintem egyébként OV az egészet kommunikálhatná győztes háborúként, hiszen megállította Brüsszelt…
Dobtam ideiglenesen, 25%-ot illik zsebre tenni... Igaz fslr-t is dobtam 100-on, azóta ment még egy húszast. Ha lesz egy tűzszünet, ezek felrobbannak szerintem
Olvasva az elmúlt napok híreit nagy bajt érzek. Egyre több iparágban tartanak csődtől és a megoldásról semmilyen információt nem közölnek. Mintha elengedték volna a dolgot kormányzati szinten...csak annyit közölnek mostanában, hogy fel kell készülni egy válságra...nekem ez azt jelenti, hogy az eu pénznek lőttek és itt vagyunk mesztelen seggel...már csak az a kérdés hogy orbán amerikai látogatása az a hitelért való kuncsorgásról szólt vajon?
Tekintve a folyamatokat( amcsi chip torveny domestic gyartasra, baba listing hongkongba) es kinai cegek onkentes delistinge. Nos, kinaibol max levest vagy edes savanyu csirket.
75 % usd (részvények), 25 % államkotvény ( 10 % feletti kamatozású) és önyp az arány nálam a valuta / huf relációban. Az önyp adózás nélküli rész kivételen gondolkozom, ennél bármely államkötvény jobban hozna, befizetesem már jó ideje nincs ide. Nem tudom megtippelni az eu megegyezést, de ha nem totál balfasz az eu, akkor nem lesz. A portfólióm kb.ennek az esélyét tükrözi.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen