Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
A régi privátbanki tanácsadóm azt mondta, hogy ha be tudja fektetni jobban, akkor majdnem mindegy, hogy mikor váltja. :-)
@Placi, ma vettem az Auchan-ban egy üveg Bordeaxu-it, nem rossz, egy kis mozzarella sajt, és nemespenészes szalámi mellé egy kis paradicsommal nagyon királyi volt, de az az érzésem, hogy az én borom, amit évek óta keresek, az lehet, hogy a 6999Ft-os Shiraz lenne. :-) Még kísérletezek vele, mert lehet, hogy egy kicsit jobban be kell hűteni, siettem egy kicsit, mert már nagyon éhes voltam. Amit viszont kipróbáltam, és nagyon jó volt, a Cava pezsgő az Auchan-ból, nagyon szuper 5*. @Szenesk, milyen volt a Ruinart? :-)
DQ, CSIQ, meg részben a többi solarost is figyelni kell. Minekutána az elkövetkezendő 20 évet az energia és élelmiszerhiány fogja dominálni, ezért a most bekövetkező nagy zuhanás után el lehet kezdeni ezeket vásárolgatni. Nem olyan kockázatos, mint az olaj-gáz, nem annyira ellenérdekeltek a solarban a neolibsik, mint az olajban.
https://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/allampapirok_ajanlattetelei_ismertetoi Ha most veszel PMÁP-ot (2028/K), akkor jövő júniusban fizetnek 6.55% kamatot, majd 2024 júniusában egy szerintem kb. 12%-ot (kb. 10%-os idei infláció + 1.5% kamatprémium). Tehát mai forint x 1.0655 x 1.12-nél (újrabefektetés miatt) kell nagyobb deviza árfolyamokat vizionálnod 2024 júniusra, ha amellett döntesz, hogy átváltod a forintot. Számszerint a mostani árfolyamokkal számolva ez - EUR esetén 483 (404.8-al számolva) - USD esetén 474 (397.7-el számolva) - CHF esetén 498 (417.7-el számolva)
Szerintem, ha lesznek EU-s pénzek, akkor nem látom reálisnak ezeket az árfolyamokat 2 év múlva. Ha nem lesznek, akkor meg igen.
Nekem csak chf van. Meg aud 219 rol Es sajnos meg huf. A broker szamlas tozsdei usd mellett. Mert hat muszáj:)Humanoidot is gyozkodtem.anno a chfrol. Ő meg engem a huf megszabadulasarol De elkalkulaltam magam mert a valasztasok elott vartam egy forint esest, hogy az inflacionan jot tegyen. Vartam egy jegybanki intervenciot. De ez a ukran haboru februarban keresztul huzta. Kicsit kapzsi voltam. Meg is kaptam erte a melto buntetesem. Pedig elso szabalyom, sose legy moho. De a haboru nelkul.lattunk volna egy forint erosodest marcius kozepen. 200% biztosan . De ez van.:)
Ja nem 0.:), hanem kb 30-40% gyengul a chf hez kepest. Eurohoz kepest nem.merem irni, mert a pigs orszagok , 11 eve a szonyeg ala soport problemaja egy vulkankent fog robbani a.kozeljovoben.
Lehet félreértettelek akkor. Azt hittem óckozdsz a dollártól, ezért igazából mindegy, hogy 10 vagy 100 dolláron forog majd egy részvény, ha maga a mértékegység ($) fos 😀
Huha. Miert? Egy hatalmas gazdasagi valsag, eseten csak nem szamithatunk arra, hogy kitor a neolibsi kommunizmus az usaban. Es allamositjak az Kanadaban, es usaban a banyaszcegeket? Mert ez meg en se merem gondolni.😀 De gondold el innen ha az arany 3000 usd/troy uncia lenne akkor az aranybanyaszok nem egy 70%os plusszban lennenek. 😉
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen