Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2023. 01. 03. 12:13
Előzmény: #20936  offshort
Szerintem itt visszajön, amit a főni mondott: több datapoint-ot vesznek figyelembe.
Nem az EW-vel van itt a gond, és talán működik a TA, a találgatás része abból adódik, hogy a decision point-okban érted-e, hogy merre fog fordulni.
A főniék ránéznek a nagy varázsgömbre, a bond market-re,  és más adatokra, és innen tudják, hogy mi lészen.
Ez az, amit mi nem tudunk, és ezért mondtam, hogy talán yooio van ehhez a szemlélethez a legközelebb. 
KrisztinaI 2023. 01. 03. 12:10
Előzmény: #20938  offshort
* kivéve most: most az egész Wall St abban érdekelt, hogy legyen már egy jó nagy omlás, hogy a FED meggondolja magát. :-)
offshort
offshort 2023. 01. 03. 12:03
Előzmény: #20934  KrisztinaI
"hogy vissza kell váltani a HUF-ot..."
na itt már nézetkülönbség adódik, az EW-t nem az FX piacra alkották, 
akkoriban még nem is létezett FX piac, 
a másik h az FX piacon az adott kereszt jegybankárai kimondatlanul, vagy épp kimondva, 
egy egyensúlyi állapotra törekednek, ami a chartokon egy széles sávot rajzol,
egy tól-ig határt, amin belül fickándozhat az árfolyam le fel! 
ellenben a részvénypiacokon a cégek menedzsmentjei az adott cég árfolyam emelkedésében érdekeltek! 
ez nagy különbség! 
(a simlis cégektől a példa kedvéért tekintsünk el)
dexter-atya
dexter-atya 2023. 01. 03. 11:29
egyes apácák szerint (öregebb) tanítani egy személyt normálisan nagyon sok idő és bizalmi viszonyt feltételez ....aki bíbelődne veled egy pár száz órát (eegen ) közben nem tud kereskedni rendesen a többfelé koncentrálás okán….és így az oktató főleg ha jó tréder k@rva sokat bukik a történeten és miért is tenné , mert óbégat neki valaki ismeretlen ?….
csak gondold el aki megjátszotta a mai dax kitörést csak 5 cfd-vel keresett sacc 700-1000  jurót vagy annak megfelelő froncsit kb 2 -3 óra alatt  …és ha közben beszél vagy ír nem tud rendesen koncentrálni pozit menedzselni…..( ja a kitörésről van a cimballinak rá egy jó csúcs völgy elemzéses videója (ellivel kevert) a mai órás daxi hoppra)  
https://www.youtube.com/watch?v=3q4c1lONi38
offshort
offshort 2023. 01. 03. 11:25
Előzmény: #20926  RangerHU
"Minden jól megválasztott tanfolyam lehet hasznos...." 

igy van! csak az a baj h amikor már megismerte az ember a tanfolyam tartalmát 
és azok szerint próbálgatja a kereskedést akkor derül ki h 
az hasznos volt a kliensnek vagy sem! 
tehát szerintem elöre senki nem tudja h melyik lesz számára hasznos, 
max ajánlások alapján dönt az egyik mellett, aztán kiderül!

"EW védelmében, szerintem nem rosszabb mint a TA egyéb népszerű módszerei" 
.
biztos vannak sikeres ew kereskedők, csak az is benne a pakliban h a számozásuk sok része 
egy sokak által használt ellenállás/támasz szintre esik, és nem biztos h az ew miatt mozog elönyösen az árfolyam, hanem a szint vagy más miatt, 
de lehet ez akármi, rés, erős mozgó .... stb 
és azt is hozzá kell tenni h nem a TA mozgatja az árfolyamokat, a tőzsdei kereskedők közül kb 20% használ TA-t, azon belül is még tovább oszlik, x% indikátorokat, y% mozgoátlagokat, z% ew-t ....stb! 
de elég átnézni az "otp szakmai" topikba, 4-en négyféleképp számoznak, 
a "Drian" nick Cimballinál tanulta! nincs két ember aki egyformán számozna! akkor mi az előny? 
egy régebbi forumon tizenvalahány elliottos két szektára oszlott az eltérő számozás miatt! 
túl sok a szubjektív elem és túl kevés a konkrétum! szvsz 
KrisztinaI 2023. 01. 03. 11:05
ui. ha tudod, hogy hol csinálnak ilyen szupertréningeket, szólj, az angollal nem lesz gond. :-)
KrisztinaI 2023. 01. 03. 11:01
Előzmény: #20921  offshort
Én beszélgettem Szarvasvadásszal, azt mondta, hogy ő nem figyeli a bond market-et.... akkor nem értem.
Ezek a rajzocskák jók, szerintem néha nekem is hasznosak lennének, de a bond market irányítja az egészet, a bankárok onnan tudják, hogy mire kell számítani.
Amikor találkoztunk, 380-nál azt mondta, hogy vissza kell váltani a HUF-ot... nem váltottam vissza, utána 430 lett.
Én azt látom, hogy az érti igazán, aki szakmabeli volt, a főni is azt mondta, hogy ők több data point-ot vesznek figyelembe... aki nem nézi a bond market-et, az lemarad a legfontosabbról.
Nem mondom, hogy nem esik meg, hogy egyszerre mozdulnak (gondolom, hogy ezért nem buknak bele, ha azt nem figyelik), de a múltkori  SPY 4150-as történet pl ott dőlt el.  Az egyik bankár pasas mondta, hogy vége, akkor nyitottam a short-ot, utána elmondták, hogy a terminal rate volt a lényeg.
Ezek az apró nüanszok szerintem, amin innentől kezdve múlik.
Egyszert a WTI fórumban találkoztam nagyon ügyes emberrel,  szinte hiba nélkül tudott tradelni, egyszer elmesélte hogy Londonban dolgozott traderként. Egy másik trade-ben pedig, hogy valamilyen rendszer figyelmezteti őt, hogy mikor kell belépnie órára, percre pontosan. Én nem játszottam vele, mert már akkor 120 felett voltunk, de ezek az emberek nem félnek, mindig mondta, hogy nincs stop-ja (ettől függetlenül szerintem valami figyelmezteti :-)).
Hát ha ezt valaki megmutatja nekem, hogy ők hogy csinálják, akkor minden további nélkül, de addig azt látom, hogy TA segítségével találgatunk, és az investing-en is nagyjából ugyanezt csinálják az emberek.
Még talán yooio-n látom, hogy valahogy próbálja a fejében a TA-t ezekkel a fundamentális alapokkal jól összeegyeztetni, és nem fejjel menni a falnak, csak azért, mert a TA azt mutatja, ezért szoktam kérni, hogy tanítson.
Törölt felhasználó 2023. 01. 03. 11:00
Előzmény: #20929  Törölt felhasználó
Kettő kérdés jogos.
Mennyibe kerül, azaz a megtérülés.
Vajon 20 éves távlatban merre megy az energiaár..
Törölt felhasználó 2023. 01. 03. 10:58
Előzmény: #20925  KrisztinaI
Felveszem a mellényt és lemegyek a pincébe a palackért :-)).
Törölt felhasználó 2023. 01. 03. 10:57
Előzmény: #20927  Törölt felhasználó
Már egy hete.
Törölt felhasználó 2023. 01. 03. 10:54
Előzmény: #20924  Placi82
Nem vagy képben, a régieket is érinti. 
Törölt felhasználó 2023. 01. 03. 10:52
Előzmény: #20924  Placi82
Basszus, 40 ill. 70 Ft-os kwh árnál csak nagyon spéci estben jutna eszembe a nem saldo-s elszámolással. Kérdés, hogy meddig tarthatóak a magyar lakossági energiaárak?
offshort
offshort 2023. 01. 03. 10:51
Előzmény: #20903  offshort
a semmiértet picit pontosítom, nem akarom rontani senki presztizsét! 
itt is megkapja az ember a jo vaskos tananyagot,
aminek a TA rész EW-re van kihegyezve, egy kis RSI kombóval vegyitve! 
aztán a tanfolyam után mégse számoznak egyformán,
nem csak ezen tanfolyam után hanem bármelyik ew tanfolyam után sincs 
még két ember se aki egyformán számozna! 
Törölt felhasználó 2023. 01. 03. 10:48
Előzmény: #20923  Placi82
Pbr oszti megjött már kolléga? :) 
RangerHU 2023. 01. 03. 10:47
Előzmény: #20922  offshort
Minden jól megválasztott tanfolyam lehet hasznos, sok múlik a “diákon” is.
Egyéni döntés ki milyen formában képzi tovább magát, mindig van mit tanulni.
Más nem önmagadról.
EW védelmében, szerintem nem rosszabb mint a TA egyéb népszerű módszerei, de nem mindekinek való ahogy igaz ez más módszerekre is.
 szarvasvadasztol láttam előrejelzéseket s kvázi real time követhettem set-upokat. Hasznos és tanulságos volt.
A tanfolyam gazdájától láttam jó, profi anyagokat kereskedést valós időben még nem- kimaradtam(?).
A konkrét 250k tanfolyamról dönthet mindenki belátása és pénztárcája alapján.
KrisztinaI 2023. 01. 03. 10:47
Előzmény: #20920  Törölt felhasználó
Éjfélkor a stop átugrásánál bezártam kézzel (fájt egy kicsit), most volt egy pici longom, ez jó, az utolsó OTP elemzésben, amit olvastam 3.9 volta  support, meglátjuk. :-)
A TLT longom hátha javítja a dolgot.
SPY-ben igazad volt, a short-ot megint túl hamar nyitottam újra, nem vártam meg a 3900-at. :-)
Placi82 2023. 01. 03. 10:34
Előzmény: #20915  Ingarian
Igen, azert kerdeztem. Az uj szerzodes szerint kotetteknel hat nagyon nem megterulos. 
Placi82 2023. 01. 03. 10:31
Előzmény: #20922  offshort
Azert mondtam:)
offshort
offshort 2023. 01. 03. 10:05
Előzmény: #20904  Placi82
garancia egy tanfolyamon sincs! 
legalábbis nem tudok ilyenről, de ha valaki tud, akkor szóljon,
szeretnék már találkozni a "szent grállal" ! :) 

offshort
offshort 2023. 01. 03. 09:58
Előzmény: #20914  KrisztinaI
pletyka szintű a dolog, a megerősítéssel sehol nem találkoztam, 
majd egyszer megkérdezzük valamelyiküket, hátha kiderül! :) 
.
de amugy Te perfect beszéled az angolt, én a helyedben körbenéznék globale, ha már tanfolyam! 
Karen Bruton anno 22000$-os opcios tanfolyamon volt és végül egy alapkezelő céget épített fel! 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek