Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
ja hogy az adat hirekre érti. és h azokat lövi be előre? és azt is belötték elöre, amikor 22 10 13-án magas lett a cpi , és egy 100 pont esés elég lett volna SP-nek (prompt zárásra) hogy letörje az addigi erös támaszt, (3600) ami további jelentős esést sejtetett volna? akkor belőtték h nem esni fog a piac a szar adatra (az elején esett) hanem majdhogynem euforikusan 180 pontot emelkedik a zárásra? (aznapi min 3500- max 3685) hát ha igy volt akkor gratula annak aki ezt előre tudta! (sejtette na!) akkor megvan h kiktől kell tanulni! :) nekem erős kételyeim vannak h valakik ezt elöre tudták és még közzé is teszik!
Én nem állítottam, hogy ismerem a módszert, hogy ők mivel dolgoznak, azt sem, hogy az ellenkezőjét kell tenni, amit a többi csinál, de hallottam már tradereket jót neveni a COT reportok alapján retail-en, hogy sokszor az ellenkezőjét teszik annak, amit kellene.
You will NEVER succeed using Retail Trading strategies such as technical analysis. FACT. During my time as a professional trader at Barclays Investment Bank we did the complete opposite to what I see being taught in Retail.
a nyitóhoz képest csökkent a vix ...nem mindig korrelálnak (fordítva) pontosan ...tán Placi írta a múltkor , hogy a vix és a söpö együtt emelkedtek , de mindig helyrerázódnak a dolgok idővel ( gumi duma sok : a piac nem logikus , minden pillanat egyedi stb stb és bla bla bla )....kicsit megrúgták felfelé , hogy shortoló barátaink vegyék meg drágán, de végülis még szunnyasztanak....ha mindig egyszerű lenne a történet ide rohangálna a mérsékelten sikeres befektető valami Buffett személyi kölcsönért ....:) #32: "Soha ne fektessen olyan cégbe, melyet nem ért." https://www.youtube.com/watch?v=_XLJvx3T_1c&list=RDZT71G-7jJuk&index=16
Nem mondtam, hogy te számozod, általában értettem, hogy azok, akik úgy látják, hogy utólag stimmel, vagy másképp látták, stb, de szerintem érted te, hogy mire akarok kilyukadni. :-)
Data point-on azt érti szerintem, hogy mit várnak a CPI-ra, FOMC-re, munkanélküliségre, és minden másra, mi van a bond market-en, vagyis ő a rajzot aszerint rajzolja meg, hogy szerinte ezek merre tartanak, és gondolom, hogy nekik lehet valami modellező rendszer, ahol ezeket meg is tudják adni, hogy mik az elvárásaik, stb, és így tudják, hogy hol fognak kikötni.
álljunk meg egy pillanatra! ezt honnan a búbánatból vetted h én számozok? nem számozok semmit, EW-vel abszolut nem foglalkozom, a fentebb írtak miatt! mivel nem számozok hogy ronthattam el? :) érteni meg persze hogy nem értem, amit nem számozok azt nem is érthetem!:)
"főni is azt mondta, hogy ők több data point-ot vesznek figyelembe...." . nem tudom ki az a főni :) pivot pontról hallottam, data pointról még nem "de a múltkori SPY 4150-as történet pl ott dőlt el. Az egyik bankár pasas mondta, hogy vége...." . SP-nél 22 12 01 volt egy 4100 csúcs a charton (investing) aztán 12 13-án egy másik csucs az előző közelében, aztán kis lefordulás (akár szintre is lehetett kereskedni) .
https://i.imgur.com/SWmUQrN.png . a 30 year t-bond futuren 12 13-án viszont érdemleges TA jelet nem látni, ismereteim szerint oda vissza hatással vannak egymásra a részvénypiacok és a kötvénypiacok
Lefordítva: megérzésem szerint nem a számozást rontod el, csak nem érted, hogy mi történik. Az FX-es példára visszatérve: nem váltottam vissza EUR-t, mert az világ összes elemzője azt kiabálta, hogy erősödni fog a dollár, mert a 10y yield emelkedni fog, mint a szél. Ha ez így van, akkor valaki Emerging Market-ben üldögélve, hogy merheti visszaváltani a pénzét tartalék valuátról.
Köszi, elmentettem a csatornát és majd belenézek. Nyilván nem gondoltam, hogy a legnagyobb action közepén fogunk tréningezni, lehet recording-ot is készíteni, és visszafelé is magyarázni, aki akarja, megtalálja a módját. Amint mondtam, megértem, hogy yooio nem akar vele foglalkozni, azért szoktam mindig felhozni, mert szintén, amint mondtam, benne látok hasonló gondolkodást, mint a bankárokban, ahogy a TA-t összehozza a fundával, kis bond markettel, arannyal, stb. Én is ezeket szoktam nézni, mert rászoktattak de egyelőre valakinek meg kell mondania, hogy mit kell rajta látni. :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen