Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
A makroelemző, akit szoktam figyelni, nem feltétlenül az irányt mondja meg, hanem, hogy mi várható arra az adatra, a többi a te dolgod. Még engem vádoltak meg, hogy másokra hagyatkozom csak. :-) Azért azt tessék tiszteletben tartani, hogy nem cirkuszi majmok, mi nem vagyunk az ügyfeleik, és én sem vagyok trilliárdos, mert nem a adják a számba, hogy mit kell csinálni a fórumon, és én sem vagyok mások titkárnője vagy másodlagos cirkuszi majom azért, hogy mások higgyenek nekem. Ma már egyébként is megmagyarázták, nem releváns, amit mondanak. Egyébként egyik ilyen elemzést már megosztottam azzal a címmel, hogy Sell on the last hike, szintén megint senki nem figyelt. :-)
javaslom tegyünk egy probát! 04. este 20h FOMC 06. 14h30 NFP mindkettö piacmozgato szokott lenni az esetek nagytöbbségében le vagy felt mondanak, de elöre, ne utolag! :) egyébként printscrennel be tudnád dobni a szövegeket, a lényegesebb részét, akkor talán picit vissza lehetne bogozni, a mit miért hogyant! :)
WTI esik, oké. De akkor SSEC és HK50 miért emelkedik? Most akkor örül a piac, vagy sem? Nálam a kettő kizárja egymást, ha a metróhasználati hír mozgatná az árfolyamot. Rosszul gondolom?
az az érzésem, h kezdem elveszteni a fonalat!:) most akkor Te nem az investingen vagy, hanem azokat kel figyelni, és kontraindikátorként használni? az US csoport amit emlitettél, akkor ezek szerint nem nyilvános? . de ilyen és hasonlo létezik jopár! joe atyának van euvax (vagy mi) sentimentje, ezt Balázs Szilárd is használta, a Tradersnight videokon megtekinthető!
Ok, as you wish. Igazad van, én nem értem, hogy miért magyarázok olyanoknak, akinek megvan a véleménye, és nem szeretnének más szempontot meghallgatni. Mindenki abban hisz, amit akar. :-)
Nem, azt ismerik, hogy a piac (nagyok) mire mit fognak reagálni. Azt találják el, hogy mi lesz a kimenet. A mútlkor volt egy termelői árindex, amire mindenki azt hitte, hogy esni fog, mert az olaj esett, elmagyarázták, hogy nem igazán ezért, ezért és ezért.... az investing emberkéi az első alapján pozícionálták magukat sokan, vagyis retail-ként azt csinálták, amit nem kellett volna. Ez lényeg, hogy te érted-e minden részét a dolognak, vagy nem, lsd a kínás cikk. Mindenki to the moon gondolja,közben ők ülnek és lesik a napi metróhasználatot, és tudják, hogy nem lesz 3 nap alatt Kína to the moon. :-)
ezek szerint van olyan elemzés, ami azt lövi be, illetve előre megjosolja, hogy a piacok melyik hirre lesznek racionálisak és melyik hirre irracionálisak? na erre kiváncsi lennék! ilyennel még csak hírből se találkoztam! lehet h nem ismered az rv-k gyorsjelentéseinek a piaci fogadtatását a közzététel után, jo a gyj mégis esik az árfolyam vagy rossz a gyj mégis emelkedik! nekem van olyan stratégiam, aminél mehet le is fel is az árfolyam, egyedül a volatilitás megfelelö nagysága és rövid idő alatt elért mozgása teszi profitossá a pozit, és még azt se sikerül ugy szűrnöm h tökéletesen eltaláljam a megfelelö napokat! :)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen